Светът през обектива - фотографската тема 6 част

• 21 112
  • 492
  •   1
Отговори
# 375
Я, злото куче заспало пред компютъра... Laughing
Slavi , нали не са за коментар? Че днес ми е много лигаво и както съм тръгнала...(а и ме нарекоха на всяка манджа миродия и че не съм оставяла другите да си кажат думата...) местата са красиви... Peace
Mr. Green а тц, както казах снимах колкото да има спомен, и ги показвам само да ви развеселя  Wink за настроение тъй да се каже, че още ми е кеф как ги спукахме след 5 часа борба, а в началото ме съжаляваха какъв ми бил голям корема  Flutter Whistling
Обаче ефекта на сянка наистина ме интересува как се е получил, до сега не съм го забелязвала?

Последна редакция: пн, 14 май 2007, 18:06 от Slavi

# 376
аз нещо не мога да разбера за каква сянка говориш? леко синкав шум там където планината допира небето ли? като нерязкост? и преливане?
или замъгляването в левия край зад клоните?

за булката също не разбрах, ама мойта булка е Ани.... Simple Smile

# 377
за булката също не разбрах, ама мойта булка е Ани.... Simple Smile

Ами аз си редактирах постинга си изтрих глупостите, за това ти убягва идеята Grinning
За сянката, честно казано и аз не схванах съвсем в сенките синее, ако това имаш предви, но според мен си е нормално newsm78

Я, злото куче заспало пред компютъра... Laughing

На косъм беше, но телефона не престана да звъни и ме потдържаше будна Joy

Аз всъщност се включих за да постна два плъгина, ама нещо не ми се отдава качването Confused Ще почакате още малко

# 378

Калина, четеш ли английски?
В последния Digytal Photography има интересня статия по въпроса
Искаш ли да ти я сканирам?

# 379
Аз се насладих на снимките на Мишолина (за заека едно стискане на палци и поздрави от една мързеливка! Peace) Голямо удоволствие беше.

Трислон, в снимката ти си личи стила ти - в снимането, в обработката. Потвърждавам мнението на останалите, че ми бяха същността на кадъра или по-скоро се чудех кое точно е центъра му. Толкоз разбирам, толкоз казвам.

Мимиту, много добре напредваш. Като имам предвид, че снимаш и със сапунерка, почна да ги докарваш къде, къде по-добре! Peace Критиките на другите са много добри и насочващи, не провесвай нос!

Слави, искам още портретчета! Praynig Такова настроение лъха от тях.

Ваче, за камъка - що не го кропнеш? Гледай я снимката точно до едно ниво, преди да се появи камъка изцяло и много ми хареса. Знам, че си търсела камъка да е центъра, ама... става и без него. Wink

Аз не съм снимала нищо. Набелязала съм разни обекти и сюжети. Иначе ровя из архивите за колажи hahaha

# 380
  • София
Ама никой не каза нищо за сервиз, не сте ли си ремонтирали апаратите? Лулу ти обикновено си неизчерпаем източник на инфо, плс подскажи някое сервизче.

Vache допадна ми последното  Peace и май наистина е добре да пипнеш малко камъка, с чадъра си се справила идеално.

Въх! Не думай за ремонти... Tired

Радвам се, че ти е харесал портрета  Grinning

# 381
  • София
[
Един кадър от я-р Кричим (казаха че чистели боклуците всяка година Sad) Моля, кажете ми защо на планината се е получил такъв ефект – сянка от към хребета на син фон (снимката не е обработвана)

Слави, по кое време е правена снимката. Аз съм забелязала, че по обед, когато е много топло и светлината е силна се получава ей такъв ефект. Това е моята идея... Имам снимки над Банкя снимани лятото по обед. Всичките се окепазиха с подобен ефект, разбира се доста по-силен...

Като сте почнали на язовири из родопите..

Ето... ама ги пускам за критика!!!

http://www.4coolpics.com/author_photo/998/64712.html
http://www.4coolpics.com/author_photo/998/64713.html

яз. Широка поляна
http://www.4coolpics.com/author_photo/998/64643.html

И ето ви нещо със съвсем друга насоченост..просто го мернах из албума си от ходенето до Батак

http://www.4coolpics.com/author_photo/998/64739.html

Чакам критики!   bouquet

# 382
  • София

Ваче, за камъка - що не го кропнеш? Гледай я снимката точно до едно ниво, преди да се появи камъка изцяло и много ми хареса. Знам, че си търсела камъка да е центъра, ама... става и без него. Wink

Не, не искам да го махам... исках очите и ръцете да попадат точно в тия линии на златното сечение. Ако се потъмни ще е добре, няма да се набива на очи. Тази снимка смятам да я пращам на хартия за конкурса и ше го пипна тогава. Да видят бебето звезда дето беше тогава на 7 месеца каква хулиганка е станала  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 383
Ваче, за последната - направи и малко затъмняване (ама и аз не знам как точно да го кажа), за да стане по-драматично.  Побиха ме тръпки, да знаеш!

За снимките от Доспат - небето е много прегоряло. Ако можеш да го оправиш само него?
За Широка поляна - кофти ъгъл. Или само язовира с отражението на облаците или само дърветата и сенките им. Получава се разсейване от многотия. Ама и аз съм една... хич ме няма в изразяването.
Дано ме схвана. ooooh!

# 384

и още как! и искам, и чета (а на английски и бълнувам, но това е друга зараза). много ти благодаря!

# 385

и още как! и искам, и чета (а на английски и бълнувам, но това е друга зараза). много ти благодаря!

Ако не се лъжа ти май преподаваше английски Joy

# 386
Ако не се лъжа ти май преподаваше английски Joy

мmm  newsm78 yes Simple Smile ...
много зла учителка съм си даже
(поне според 8-ми клас)

малко СМЕШКИедна мама пусна в работната тема, да поспамя и аз.

# 387
Калина,
ето тази и следващите 3

# 388
  • София
Ваче, за последната - направи и малко затъмняване (ама и аз не знам как точно да го кажа), за да стане по-драматично.  Побиха ме тръпки, да знаеш!

За снимките от Доспат - небето е много прегоряло. Ако можеш да го оправиш само него?
За Широка поляна - кофти ъгъл. Или само язовира с отражението на облаците или само дърветата и сенките им. Получава се разсейване от многотия. Ама и аз съм една... хич ме няма в изразяването.
Дано ме схвана. ooooh!

Добре си се изразяваш!   bouquet

За Широката поляна се поулях в сатурацията.. Напоследък чета за HDR снимките... може да опитам точно с тия кадри...
Мерси за критиката.. и аз тия недостаъци виждам Simple Smile)

# 389
Vache , аз от два месеца се боря с този HDR. За да стане като хората е най- добре да вадиш от РОУ и освен това трябва да е снимано със статив. Дори и съвсем малки отклоненения личат веднага, като съедини кадрите. Ако вадиш от JPG с различна ескспонация и ползваш по малко от 6-7 кадъра дава съобщение че няма достатъчно информация и не може да продължи процеса Tired Аз така се борих с едни снимки от костенец и в крайна сметка ни получих задоволителен резултат. Вторият път снимах в РОУ и успях да събера един приличен кадъро от 5 в РОУ. Но снимах със статив.

Тази последната ти снимка от батак я знам! Видях я при едно от първите си влизания в кулпикса. Съчетанието със стихотворението долу беше  много въздействащо! Моето мнение е да не пипаш нищо по него.

Общи условия

Активация на акаунт