Прием на серопрам и деанксит при паник атаки

• 691
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте искам да попитам какво ви е мнението за серопрам и деанксит как ви действат има ли много странични ефекти след това как сте успели да ги спрете
За първи път ще почна да ги приемам заради паник атаки тревожност и не знам какво да очаквам имам изписан и ксанакс при нужда но за момента не искам да го вземам

Последна редакция: вт, 17 фев 2026, 18:40 от Moderator2

# 1
  • София
Аз съм приемала серопрам и мога да кажа, че е сред медикаментите, които хем са ефикасни, хем сравнително леки. След един месец употреба имаше чувствително подобрение, след 3-4 месеца бях нов човек.

# 2
Аз съм приемала серопрам и мога да кажа, че е сред медикаментите, които хем са ефикасни, хем сравнително леки. След един месец употреба имаше чувствително подобрение, след 3-4 месеца бях нов човек.
Благодаря 😊

# 3
Само да споделя, че някои такива лекарства влияели на хормоните, ако планираш бременност не е добре да ги употребяваш.

# 4
Само да споделя, че някои такива лекарства влияели на хормоните, ако планираш бременност не е добре да ги употребяваш.
За момента нямам друг избор и без това с тези паник атаки не целя бременност

# 5
Тези паник атаки да не са от друга болест, например екг направено ли ти е? Или измерваш ли си кръвното?

Ксанакса е пристрастяващо лекарство, а и проблеми с червата също могат да депресират човек.

# 6
Тези паник атаки да не са от друга болест, например екг направено ли ти е? Или измерваш ли си кръвното?

Ксанакса е пристрастяващо лекарство, а и проблеми с червата също могат да депресират човек.
Не нямам друга болест нито високо кръвно след силен стрес са отключени
Ще почвам серопрам и деанксит по схема а ксанакса ми го изписа ако имам нужда но за момента не съм го купила не мисля че чак толкова ще имам нужда

# 7

Не нямам друга болест нито високо кръвно след силен стрес са отключени
Ще почвам серопрам и деанксит по схема а ксанакса ми го изписа ако имам нужда но за момента не съм го купила не мисля че чак толкова ще имам нужда
Щом са ти изписани, няма проблеми.

# 8
Аз преди доста години (12-13 някъде) пих Деанксит заради паник атаки, бяха ми го изписали у като най-лекото, било розово хапче за розови мисли, нямало било странични ефекти... Не помня колко месеца го пих, може би 2-3, но мога да кажа, че сън НЕ видях в тия месеци. Не знам как оцелях. Лягам си в нормално време, спи ми се, нищо не ме тревожи, и в момента, в който се унеса, ама преди да съм заспала дълбоко, се сепвах и се разбуждах. И пак така - на нощ се будех по 10 пъти (не преувеличавам), а най-дълбокият сън, до който стигах, беше един такъв унес, в който сякаш спя на половина, така и не успявах да заспя дълбоко и за секунда. През деня бях парцал, едва издрапвах до леглото, и пак така. Няма, и няма сън, съсипах се.

Паник атаките спряха, вярно, подейства, но така ми ликвидира съня, че се чудех дали от липса на дълбок сън се умира. Баща ми, който е лекар, твърди, че не било от Деанксита, ама аз на своя глава го спрях (и то от раз, а пък то не се правело така) и в рамките на няколко дни сънят ми се оправи.

Не казвам, че и при тебе ще стане така, обаче беше много неприятно, човек не ставаше от мене в тоя период. За паник атаките обаче помогна, факт.

# 9
Аз съм приемала Серопрам в комбинация с Флуанксол- също много добре подействаха!

# 10
  • София
И при мен беше с Флуанксол в началото, постепенно го спрях и останах само на Серопрама.

# 11
Аз съм приемала Серопрам в комбинация с Флуанксол- също много добре подействаха!
А колко време ги приемахте аз те първа сега ги почнах и не знам колко време ще ги пия и дали се спират лесно

# 12
Аз ги пих около 6 месеца и ги спрях лесно, не съм имала проблеми.
Много бързо повлияха в положителна посока още на 2-3 ден.

# 13
  • София
Скрит текст:
А колко време ги приемахте аз те първа сега ги почнах и не знам колко време ще ги пия и дали се спират лесно

Психиатърът би трябвало да е дал схема - по принцип Серопрам се почва с половин, понякога дори и с четвърт таблета, и се достига до цяла на ден. При Флуанксол или друго помощно лекарство, което се дава, докато антидепресантът подейства, е обратното - почва се с цяло и се спира постепенно.
Приемът и спирането също се назначават от психиатъра.

# 14
Скрит текст:

Психиатърът би трябвало да е дал схема - по принцип Серопрам се почва с половин, понякога дори и с четвърт таблета, и се достига до цяла на ден. При Флуанксол или друго помощно лекарство, което се дава, докато антидепресантът подейства, е обратното - почва се с цяло и се спира постепенно.
Приемът и спирането също се назначават от психиатъра.
.
Имам схема четвърт е серопрам първите два дена после половинка 8 дена и после по 1 цяла а деанксит е 1 сутрин и 1 на обяд 10 дни после е само по 1 сутрин

Общи условия

Активация на акаунт