Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 51

• 18 196
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Някъде там
Дешурка май е някакъв прякор. Може да идва от името, примерно Дешка, Надежда, ама не ми звучи като да се е казвала така жената. Баба Дора и викала така.
Понеже Мира под видеото е написала Дешурка, реших че това й е пълното име, но може и Дешка да е.

# 661
  • Телиш/Плевен
Кръстиян, кръстен на дядо Кръстьо.
Вихра-Ивет

# 662
  • Sofia
Йолиан,мъж

# 663
Новородени:
Ирис (момиче)
Лета
Страхил - това име се среща, но за мен е толкова морално остаряло, че не знам защо някой би го избрал за детето си в момента...

# 664
Христофър
Като го прочетох и се ококорих.
Нито е Христо, нито е Кристофър, абе голяма кашкавица е това име.

# 665
Новородени:
Ирис (момиче)
Лета
Страхил - това име се среща, но за мен е толкова морално остаряло, че не знам защо някой би го избрал за детето си в момента...

Ти от Зебрите си изпуснала най-фрапантните - Вселена, Лейлани и Мирон. Последните две очевидно са с чужд произход, но са родени тук.

# 666
  • Пловдив
Мирон си е нормално име у нас, макар и рядко срещано. В някогашния вестник "Стършел" имаше автор на фейлетони Мирон Иванов. И Миронови има.

# 667
Тъкмо с имена от Зебрите идвах и аз.
Вселена, Лета и Лейлани.. и аз харесвам по - нестандартни имена, ама това ми идва в повечко Joy да не говорим на Лейлани как ще й казват..

# 668
Добре, моя грешка за Мирон. Може би направих асоциация с Миран - имаше такова дете в групата на дъщеря ми.

# 669
  • Пловдив
Миран е арменско име.

# 670
Миран се използва често и сред кюрдската общност . Известно е племето Miran Tribe исторически  разположено в Югоизточна Турция, Северен Ирак и части от Сирия. Подсети ме за името Милан.  Като казахте Мирон, се сетих и за познат Ирон Иронов. Страхил е български войвода.

Последна редакция: пн, 04 май 2026, 12:12 от •MERA•

# 671
Начо-Запрян
Беамира
Дейви
Ивани
Владая
От страница на сладкарница за детски торти

# 672
  • Бургас
Това Начо- Запрян и аз го мернах...На по- грозно име скоро не съм попадала...Поне като е двойно, едното да го биваше...Сигурно да се се сърдят дядовците, нямам друго обяснение. Всъщност, сега ми хрумна, че може да има и някаква дълбока символика със значението на имената, конкретно като защитно такова "Запрян" /при чести загуби, ранна смърт на децата/ оттам "Намерен- Спрян"....кой знае

Последна редакция: пн, 04 май 2026, 12:48 от rosi81

# 673
Начо-Запрян и Христофър звучат като от виц.

# 674

Общи условия

Активация на акаунт