Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 29

• 9 632
  • 326
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, и аз имам подобен въпрос. В момента съм 36+6 г.с., предстои ми секцио. На фраксипарин 0,4 и натаспин съм. Бихте ли споделили кога обикновено се спира натаспина, тъй като не съм получила конкретни инструкции.

# 316
Здравейте, и аз имам подобен въпрос. В момента съм 36+6 г.с., предстои ми секцио. На фраксипарин 0,4 и натаспин съм. Бихте ли споделили кога обикновено се спира натаспина, тъй като не съм получила конкретни инструкции.
Здравейте, позволявам си да отговоря, в 38 седмица съм и бях на терапия с натаспин и фраксипарин о.6, натаспина го спрях в началото на 35 седмица още по препоръка на хрматоложката и АГ, обсъдете го  с хематолог или АГ-то за спиране Simple Smile успех

# 317
Здравейте, имам ли тромбофилия и трябва ли да приемам нещо според вас. Единият хематолог казва нищо не приемай, другият клексан, а имунологът само аспирин заради лупус антикоагуланта.

# 318
Здравейте!
Все по - трудно намирам гънка в корема,в която да бия Клексан... На какви други места мога да бия инжекцията? Търсих,гледах,но главно ми излизат "картинки" за инсулин...

# 319
  • Замък сред облаците
Ето тук е описано, в първи пост: https://m.bg-mamma.com/?topic=1838820

Иначе в ютюб има много клипчета, най-вече под американското име lovenox.

# 320
Д-р Тончев ми каза, че мога в паласките. Също ми показа къде може и във вътрешната част на бедрата, но по-лесно ми се стори в паласките и там ги бия.
Здравейте!
Все по - трудно намирам гънка в корема,в която да бия Клексан... На какви други места мога да бия инжекцията? Търсих,гледах,но главно ми излизат "картинки" за инсулин...

# 321
  • София
Във вътрешната част на бедрата не се поставя, защото наблизо има големи кръвоносни съдове, поставя се във външната част.

Можете да търсите картинки и филмчета за subcutaneous injection.

# 322
Не съм си го измислила аз, а д-р Тончев така ми каза и ми показа къде. Аз също мислех, че от външната част на бедрата ще ми каже и там планирах да слагам, но ми показа вътрешната част, за това избрах паласките.
Във вътрешната част на бедрата не се поставя, защото наблизо има големи кръвоносни съдове, поставя се във външната част.

Можете да търсите картинки и филмчета за subcutaneous injection.

# 323
Здравейте! Къде съхранявате инжекциите Клексан? При нас е доста горещо и ги държа в хладилника, и  изваждам малко преди да си поставя без изобщо да ме боли. Когато е на стайна температура усещам повече болка, отколкото когато е студена. Дали е проблем?

# 324
Madness, аз така и не се престраших на друго място освен корема. Вече съм 33та седмица и за по-удобно хващане на гънка, лягам настрани  бебето да се поизмести и засега успявам.
Съхранявам ги в спалнята, на сянка са винаги, около 26градуса става през деня.

# 325
Ами аз нямах свободно място от синини вече в корема и за това реших да го питам. Свикнах в паласките и сега не смея в корема Grinning В паласките потъва много лесно иглата.
Madness, аз така и не се престраших на друго място освен корема. Вече съм 33та седмица и за по-удобно хващане на гънка, лягам настрани  бебето да се поизмести и засега успявам.
Съхранявам ги в спалнята, на сянка са винаги, около 26градуса става през деня.

# 326
  • София
Точно на предишната страница обсъждахме съхранението.

Здравейте! Къде съхранявате инжекциите Клексан? При нас е доста горещо и ги държа в хладилника, и  изваждам малко преди да си поставя без изобщо да ме боли. Когато е на стайна температура усещам повече болка, отколкото когато е студена. Дали е проблем?

Общи условия

Активация на акаунт