Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 29

• 10 299
  • 348
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Имам час за кардиолог в понеделник сутрин, гинекологът ми каза да си ида на часа и в понеделник да й звънна.
Извинявам се ако звуча странно, но нямаше ли възможност за днес?

Пиши, като излезне резултатът от повторното изследване на д-димера.

# 331
Това е първият възможен час в града, те половината кардиолози са или в отпуск в момента или не вдигат телефоните. Не съм в София. От Рамус ми казаха, че може и утре сутрин да излезе.

# 332
  • Sofia
Крайно неприятно!
Държа да отбележа, че не искам да всявам паника. Д-димерът се влияе от много неща (включително и от самата бременност).
Но, когато аз бях с д-димер 4 и малко (но не бях бременна все пак), ме изпратиха по спешност да правя скенер, за да се види има ли проблем или не.

# 333
Сега намерих кардиолог, специалист идващ от София, да ме види утре, макар че той въобще не се впечатли от стойността и даже ме пита защо го изследвам като така и така се вдига по време на бременност. Ще ида при него и в понеделник да видя две мнения какво ще кажат, да не ме неглижират.

# 334
  • Sofia
По време на бременност се вдига, да, но не и до 4.
Може да е, разбира се, фалшива тревога, но трябва да се провери.

През това време се наблюдавай как се чувстваш : за болки някъде, дали се изморяваш по-лесно, пулсът дали е ок.

Да видим и хематоложката какво ще каже.
През уикенда имате ли отворени аптеки? Евентуално ако ти изпише инжекции НМХ.

Последна редакция: пт, 10 юли 2026, 17:14 от Brin de muguet

# 335
Да, аз затова направих в още една лаборатория, тъй като по принцип като пускам излизат всички останали изследвания и след около 2 часа д-димер, а сега той беше от първите качени.
Имаме аптеки, но дали имат в наличност е под въпрос.
Никакви симптоми нямам, аз бях и на море преди седмица, път, жега, само кръстът ме поболва от време на време, но нито подувания, нито задух. Сега си мерих кръвно, сатурация, че имам от ковид апаратче за пръст и всичко е ок.
Утре ще информирам за развитие като излезе и от другата лаборатория + първия кардиолог и надявам се хематоложката днес да отговори, че сега си е отпускарски сезон вече.(Пускам  си кръвните на Кондева в healee)

Последна редакция: сб, 11 юли 2026, 13:22 от hoaxy

# 336
Здравейте, след ЗЕТ съм с положителен тест, имам предишна загуба без терапия в 23 г.с. сега след 2 години опити се притеснявам с назначената ми терапия, но имах консултация с хематолог още преди две години след загубата и ми назначи 0,400 фраксипарин след положителен тест, а преди това натаспин по 1 таблетка. Не знам дали да остана само на фраксипарин с моите мутации Фактор 5 лайден хетерозигот и Pai 4g/4g хомозигот, ACE alu хомозигот по мутантен алел и Mthfr 677 хетерозигот. Писах и в хийли но още нямам отговор и се чудя ако комбинирам фраксипарин и един натаспин вечер дали е добре. Доцент Русев ми беше назначил фраксипарин през ден след положителен тест и аспирин протект, а консултацията с хематолог беше след това, всеки има своя терапия и не знам д коя да се съобразя.

# 337
Не искам да давам съвети, но този натаспин, който се предписва винаги, все пак не е ли хранителна добавка? Това не е лекарство, че да участва в някаква терапия по време на бременност според мен. По-скоро не е ли за профилактика?

# 338
  • Sofia
Да, Натаспин е хранителна добавка. И на мен са ми го изписвали заедно с инжекциите НМХ (при фактор 2 Протромбин).

Аз дилема не виждам. Русев често изписва инжекциите през ден. Първоначално и на мен ми ги беше изписал през ден.
Но тяхното действие е до 24ч, не са с натрупване. Тоест един ден има защита, един ден - няма. Това го знаех и направо го попитах дали не мога да ги слагам всеки ден предвид рисковата ми мутация. Той каза, че може.

# 339
Здравейте, след ЗЕТ съм с положителен тест, имам предишна загуба без терапия в 23 г.с. сега след 2 години опити се притеснявам с назначената ми терапия, но имах консултация с хематолог още преди две години след загубата и ми назначи 0,400 фраксипарин след положителен тест, а преди това натаспин по 1 таблетка. Не знам дали да остана само на фраксипарин с моите мутации Фактор 5 лайден хетерозигот и Pai 4g/4g хомозигот, ACE alu хомозигот по мутантен алел и Mthfr 677 хетерозигот. Писах и в хийли но още нямам отговор и се чудя ако комбинирам фраксипарин и един натаспин вечер дали е добре. Доцент Русев ми беше назначил фраксипарин през ден след положителен тест и аспирин протект, а консултацията с хематолог беше след това, всеки има своя терапия и не знам д коя да се съобразя.

Вашите мутации са по - рискови от моите, а аз съм на Клексан/Фракси 0.4 всеки ден и редувам вечер Аспирин протект с Натаспин. В 29г.с. съм.

# 340
Благодаря ви много, а Доби, още от положителен тест ли си с фраксипарин и аспирин/ натаспин. Аз съм на преглед при АГ след 5 дни да види има ли нормална бременност, но ще слагам фраксипарин, дано хематоложката ми отговори скоро Simple Smile ще включа натаспин вечер.

# 341
Аз също съм от трансфера на клексан+натаспин. В 26та седмица излезе висок д-димер, дозата на клексана беше предостатъчна, не се откри друг проблем, затова вдигнахме точно натаспина на 2х1 и след седмица беше спаднал с 0,5 единици. Хематолога ми каза да спра натаспина 34-36 седмица, затова го намалих на 1 на ден в 33та да е постепенно спирането, но 10 дни по-късно д-димер отново беше завишен и пак се върнах на 2.. И аз знам, че е хранителна добавка, но явно си има своите доста добри ползи при определени мутации.

# 342
Пак съм аз -
Минах кардиолог - не вижда нищо притеснително, ЕКГ, ЕхоКГ и кръвно, каза да си следвам заръките на хематоложката.
Хематоложката снощи ми изписа Клексан за профилактика за 10 дни и пак изследвания.
А тази сутрин ми излезе от Рамус изследването - 881ng/ml при референция единствено да е <232ng/ml, не пише за бременни.
В понеделник ще ѝ пиша да дам информация и за тази стойност, че и след преобразуване ми се струва голяма разликата между резултатите на двете лаборатории.
От тази вечер почвам клексана и ще видим как ще се продължава.

# 343
Заради на Русев тъпия натаспин, вече 15 месеца съм с тромби след раждането, а инжекциите "през ден" не ми се коментират, за съжаление го разбрах по трудния начин. Намерете хематолог да Ви следи, моля Ви.

# 344
Hoaxy, тази стойност е в норма за втори триместър (виж на първа страница има линк със стойности при бременност). Досега само на Лина съм виждала да дават и референтни при бременност като пуснеш изследване.

Общи условия

Активация на акаунт