Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 29

• 15 141
  • 512
  •   4
Отговори
# 510
Бях в сходна ситуация като не съм слушала мнение на АГ, а само на ТРИМА хематолози. Единият каза "никаква терапия", другите двама задължително Клексан. Е, избрах да послушам доктора с най-голям опит и различното мнение, а именно д-р Тончев. Съветвам ви да отидете при него.
Да, често се случва да има разминаване в мненията на лекарите. Колкото лекари, толкова и терапии.

Аз заради тези разминавания в мненията съм много объркана какво да правя.
Освен хомозиготен Pai I 4g/4g имам и повишени Nk клетки. Бяха над 19% месец след задържания аборт, сега са 15%.
Ходих на 2 АГ и правих консултация с хематолог. Всички с различни мнения какво да правя преди нова бременност. Едното мнение е аспирин протект и вливания с интралипид още преди и по време на опити. Другата Аг ми каза, че тромбофилията не е изявена, процента на нк клетки не е ЧАК толкова висок и не е нужно да правя нищо преди бременност, чак след положителен тест - терапия с НМХ. Също, че за нея било абсурдно да приемам аспирин протект да ми разреждал само кръвта. Хематоложката също потвърди Нмх след положителен тест и витамини преди опити. Честно не знам коя да послушам и не знам дали няма да се объркам още от повече мнения.
Някоя от Вас да е била в сходна ситуация или да ми дадете съвет?

# 511
  • София
С хомозигот по PAI бях на нмх през цялата ми успешна бременност. От аспирин протект се оказа, че прокървявам по време на бременност.

# 512
  • На изток от Ада
За нк клетки трябва имунолог.  Да те пак пускат аспиран протект.
Понякога и нмх .

Последна редакция: нд, 30 авг 2026, 19:38 от nasito8988

Общи условия

Активация на акаунт