Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 29

• 18 292
  • 632
  •   1
Отговори
# 615
Не знам какви са тия нови изследвания, аз съм с лайден, 3ма хематолози, 2ма репродуктивни от две държави и 3 АГта са на мнение, че съм за клексан цяла бременност и няколко седмици след.

Чехия, Германия, Англия, Америка тежко неглижират много неща по мое мнение.

Защо трябва да се стига до животозастрашаващи състояния, за да се приложи безвредна терапия?

Последна редакция: ср, 30 сеп 2026, 15:44 от Semirra

# 616
  • Sofia
Здравейте, тази или идната седмица ми предстои да пусна за първи път изследване Anti-xa след поставяне на Клексан 0.4 вече почти 2 месеца. До сега поставях инжекциите вечерно време към около 21:00. Лекарката ми беше казала да не слагам дозата един ден и да я поставя после на следващата сутрин. Мисля от утре да започна сутрешната схема, като спомена, че поне 3 дена е желателно да се бие по едно и също време сутрин. Обмислям изследването да направя в неделя 4 часа след поставената доза. Може ли да ми препоръчате къде да го направя?До сега изследванията, които ми е искала съм пускала в цибалаб, но не са включвали Anti-xa. Иска ми се да пусна всичко наведнъж, че не ми се занимава да се разкарвам няколко пъти. Ще вметна, че като цяло нямам тромбофилия, но има други фактори, които налагат поставянето на кръворазреждащи за този момент. Бременна съм в 14 г.с.
Също така гледам, че болница Надежда го предлага, някой пускал ли си е там тези изследвания и дали са коректни спрямо това, което се изисква?

# 617
  • Замък сред облаците
Ако е в неделя, тогава Токуда. За през седмицата препоръчвам Св. Екатерина. Няма опашки, резултатът излиза за половин-един час.

# 618
И аз знам , че Анти Ха е най-добре да се пусне в Токуда, д-р Тончев ми каза, че там е най-достоверен резултата, макар че аз го пуснах в Рамус.

# 619
Здравейте, тази или идната седмица ми предстои да пусна за първи път изследване Anti-xa след поставяне на Клексан 0.4 вече почти 2 месеца. До сега поставях инжекциите вечерно време към около 21:00. Лекарката ми беше казала да не слагам дозата един ден и да я поставя после на следващата сутрин. Мисля от утре да започна сутрешната схема, като спомена, че поне 3 дена е желателно да се бие по едно и също време сутрин. Обмислям изследването да направя в неделя 4 часа след поставената доза. Може ли да ми препоръчате къде да го направя?До сега изследванията, които ми е искала съм пускала в цибалаб, но не са включвали Anti-xa. Иска ми се да пусна всичко наведнъж, че не ми се занимава да се разкарвам няколко пъти. Ще вметна, че като цяло нямам тромбофилия, но има други фактори, които налагат поставянето на кръворазреждащи за този момент. Бременна съм в 14 г.с.
Също така гледам, че болница Надежда го предлага, някой пускал ли си е там тези изследвания и дали са коректни спрямо това, което се изисква?
Аз съм изкрючително доволна и вярвам на Цибалаб. По отношение на това изследване нямам опит, но досега в Цинтралата на Цибалаб винаги са били много точни с всички изследвания.
Аз също ще го правя и затова смятам там.

# 620
  • Sofia
Аз също съм доволна от цибалаб, но обикновено пускам в други по-близо до вкъщи филиали. Проблема ми с цибалаб е, че има ужасно много наплив от хора и опашките са огромни. Тук има прозорец в който това изследване трябва да бъде направено. Не се знае дали с тези опашки ще можеш да се вмъкнеш в този прозорец. Това е единственото, което реално ме спира да бъде там.

# 621
Аз също съм доволна от цибалаб, но обикновено пускам в други по-близо до вкъщи филиали. Проблема ми с цибалаб е, че има ужасно много наплив от хора и опашките са огромни. Тук има прозорец в който това изследване трябва да бъде направено. Не се знае дали с тези опашки ще можеш да се вмъкнеш в този прозорец. Това е единственото, което реално ме спира да бъде там.
Имаш ли представа към колко ще ти се падне да трябва да дадеш кръвта? Ако се падне към 10 и нещо, 11 ч., тогава вече няма такъв наплив. Аз все в този диапазон си ходя в Централата и не съм имала проблем. Там има доста каси, а сега са пуснали и още една нова.
Аз съм от Перник и даже си пътувам до там специално. В Перник също имаме Цибалаб, но за мен топа е Централата. Много бързо им излизат изследванията. А отделно има и опции за още по-бързо. Това последното обаче зависи кой показател се изследва.

# 622
  • София
АнтиХа трябва да се изследва точно 4ч след поставянето на инжекция. За тази цел кръв трябва да се даде в централата на лаборатория, или в болница, където да я изследват веднага. Всички филиали събират кръв до 2ч, след това транспортират проби до централната им лаборатория, където я ги изследват на същия ден, я на другия. Централата на цибалаб напр. взема кръв в събота и неделя до обяд, но лаборантите идват чак в понеделник да пуснат изследванията.
Попитайте лабораторията кога ще пусне изследване на пробата, като отидете в даден ден.

# 623
Е, ама че то тогава тези в провинцията какво да правим?
Няма проблем да се изследва и по-късно след центрофугиране и охлаждане.
Трябва да се пробовземе 4 часа след поставянето. АнтиХа започва да се разпада часове след пробовземането, има време за транспор. В лабораторията знаят какво да правят с тези изследвания, защото са специфични. Стига да предлагат АнтиХа, са инструктирани как се процедира. Опит от дълбоката провинция Blush
АнтиХа трябва да се изследва точно 4ч след поставянето на инжекция. За тази цел кръв трябва да се даде в централата на лаборатория, или в болница, където да я изследват веднага. Всички филиали събират кръв до 2ч, след това транспортират проби до централната им лаборатория, където я ги изследват на същия ден, я на другия. Централата на цибалаб напр. взема кръв в събота и неделя до обяд, но лаборантите идват чак в понеделник да пуснат изследванията.
Попитайте лабораторията кога ще пусне изследване на пробата, като отидете в даден ден.

# 624
При мен излезнаха резултатите от БХС и отново съм с висок риск от развитие на прееклампсия 1 от 45. Аз и в първата успешна бременност бях приета по спешност в болницата с кръвно 160/100 и няколко дни по-късно предприеха спешно секцио в 37+5 г.с.
Следящата ме АГ каза, че ще се наложи да приемам Аспирин протект 150 мг (май Акард беше по спомен). Сега чакам д-р Кондева да ми отговори как продължаваме с терапията, защото при последната консултация ми спомена, че може и да се наложи да остана само на един от медикаментите. По принцип съм с няколко нискорискови мутации и много се притеснявам, ако ми спрат Фраксипарина дали всичко ще е ок. Някоя от вас била ли е и на двете едновременно?
Знам че питам прекалено рано още преди отговора на Кондева, но ги мисля нещата и ми е малко филм.

# 625
  • Sofia
Значи да не му се вталясвам толкова на това Anti-Xa? Попринцип на мен хематоложката ми каза, че се правело и в цибалаб и аз обмислях варианта за централата, обаче ме притесняват огромните опашки с хора и че мога да не се вредя до тогава. Доста по-спокойно е по другите филиалчета на лабораторията, които не са ми и на над час път, но ще видя как да го направя. В краен случай просто ще ида до лабораторията на Надежда. И те го предлагат.

# 626
  • На изток от Ада
Аспирина е за преемклапсия. Двете са различни с нмх.

# 627
Явно не съм си задала ясно въпроса…

# 628
  • На изток от Ада
Явно не съм си задала ясно въпроса…
някой го спират и няма проблем.  Но аз не съм док.
Следиш показателите ...

Последна редакция: чт, 01 окт 2026, 21:32 от nasito8988

# 629
Здравейте! 🍀 Бих искала да попитам дали ДИК синдромът има някаква връзка с прееклампсията? Благодаря Ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт