Генетични и имунологични проблеми - тема 21

• 14 458
  • 549
  •   1
Отговори
# 30
Наистина не искам да се заяждам, още повече си си написала доста възпитано поста, но вместо това щеше да е по-лесно да потърсиш в Гугъл. Излиза веднага и го има на уебстраницата на Александровска. Непонятно ми е когато хората не се справят сами с такива задачки.

8-19ч. работно време, материал приемат 8-14ч.

Здравейте,

Благодаря ви за информацията. Проверила съм предварително и съм видяла написаното в сайта им.
За съжаление в последните месеци непрекъснато се сблъсквам с неточна, сгрешана или стара информация и за това реших да попитам тук, тъй като голяма част от хората са ходили много по-скоро от мен и ако има промяна ще знаят. Simple Smile)))

# 31
Някоя от вас да е правила онлайн консултация с доктор Великова и доволна ли е?

# 32
  • На изток от Ада
На мен Салсера ми каза за нея . Има съфорумка която прави консултация при нея .

# 33
Някоя от вас да е правила онлайн консултация с доктор Великова и доволна ли е?
Консултирах се с нея през декември миналата година. Доволна съм като цяло, отнема няколко дни да върне отговор и да назначи изследване, но пък е доста изчерпателна в обясненията и защо назначава дадена терапия. Плюс е, че консултацията включва комуникация с нея до 3 месеца без допълнително заплащане, за да може да коментира и контролни изследвания, ако такива е назначила. При мен въпреки липсата на имплантация нямаше особени отклонения в имунологията и както Михайлова преди време, Великова също ми изписа преднизолон кортико ( сега мисля, че го продават като Кортапред), колкото да има някаква лека имунонодулация. Надявам се да съм била полезна.

# 34
Да, благодаря! Аз също го пих преди трансфер и след него, но не са ми обяснявали от клиниката дали е превантивно или заради НК клетките. Те са ми в норма, но някои към горна граница. Искам да ми погледне изследванията и при следващ трансфер да каже дали да пия нещо специално.

# 35
Здравейте, да попитам имало ли е и друга като моя случай - при първи трансфер, който ми беше ЗЕТ се видя ембрион без пулс и на втория ми трансфер пак ЗЕТ имах изоставане на ембриона с 1 седмица, трябваше да съм в 7г.с, но отговаряше на 6г.с. и 6г.с. + 2 дни се чу пулс, но си продължи с изоставането и на следващия преглед нямаше вече пулс и си беше изостанало. Казаха ми, че генетична грешка и се чудя трябва ли нещо да изследвам. Имам пуснати НК клетки, АНА профил, антифосфолипидни антитела и какво ли още не, правена ми е хистероскопия. В клиниката, която съм няма опция за ПИД и знам, че си играя на проба грешка. Четох за Kir профил срещам момичета, които си го пускат като няма имплантация и не знам ще ми бъде ли от полза ако го пусна и аз?

# 36
  • На изток от Ада
Кир е доста скъпо. По -добре консултация с имунолог първо

# 37
Имам консултация още след първия неуспешен трансфер. Пусках НК клетки, АНА профил и антифосфолипидни антител - всичко си е в нормите. Назначи ми и Thr 17 и Treg, но тези ще ги пусна този път. Видях, че е скъпо KIr, но не знам какво друго мога да изследвам, тъй като не е проблема в имунологията.
Кир е доста скъпо. По -добре консултация с имунолог първо

# 38
  • София
Генетична грешка означава най-често случайна грешка в деленето. При генетично здрави родители се случва след оплождане ембрионът да има проблем и да започне да се дели неправилно и в последствие да спре развитието си. Дори при здрави, прави жени на 20 вероятността за успешна бременност е около 30%. В останалите случаи или не настъпва бременност, или организма отхвърля ембриона на някакъв етап.

Спермограма с морфология по крюгер правили ли сте? Други изследвания за качеството при мъжа? Проверете нива на витамини, добавки за подпомагане на качеството на яйцеклетките, пълноценно хранене - и при двамата.

Стискам палци за успех следващия път.

# 39
Приемала съм добавки какви ли не - Коензим 10, витамин Д, желязо, метилирана форма на витамин В, Инозитол, Л аргинин(ако не го бъркам) и Омега 3. На моменти не успявам и даже прекалявам да ям забранени неща. На мъжа ми е правена няколко пъти, но нормална спермограма и той приемаше за всеки случай хранителни добавки. Благодаря и аз се надявам другия път да се получи.
Генетична грешка означава най-често случайна грешка в деленето. При генетично здрави родители се случва след оплождане ембрионът да има проблем и да започне да се дели неправилно и в последствие да спре развитието си. Дори при здрави, прави жени на 20 вероятността за успешна бременност е около 30%. В останалите случаи или не настъпва бременност, или организма отхвърля ембриона на някакъв етап.

Спермограма с морфология по крюгер правили ли сте? Други изследвания за качеството при мъжа? Проверете нива на витамини, добавки за подпомагане на качеството на яйцеклетките, пълноценно хранене - и при двамата.

Стискам палци за успех следващия път.

# 40
Спермограма с крюгер и днк фрагментация пуснете в читава репродуктивна клиника. Ако във вашата не правят ПИД - не в нея, а да кажем в Надежда. Със сигурност момичетата ще имат и други съвети, от мен това.

# 41
Няма смисъл да давате повече пари за изследвания, просто правете процедури в клиника, която предлага ПИД.

# 42
Благодаря, но имам замразени и нямам намерение да ги унищожа. Ще си остана с надеждата поне един да има качествен.
Няма смисъл да давате повече пари за изследвания, просто правете процедури в клиника, която предлага ПИД.

# 43
Няма нужда да се унищожават. Могат да се преместят.

# 44
И да не ги местите, при вече налични ембриони, сега се съсредоточавате върху средата. Качество на материала не е важно, защото вече е произведен. В случай на неуспех с наличните ембриончета обаче, аз също бих се преместила от клиника, която няма експертиза да прави ПИД.

Така че имунология, тромбофилия, микробиом на матката, хистеро.

Общи условия

Активация на акаунт