Генетични и имунологични проблеми - тема 21

• 14 429
  • 549
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, момичета. Вашите гинеколози или репродуктивни лекари отхвърлят ли имунологията? Моя я отхвърля и даже ми каза, че получил някакви проучвания и , че вместо терапията да спомагала, била пречела. Аз принципно нямам намерение да се доверя на изказването му, но ми е интересно и вашите лекари ли са такива.
И моят лекар не е много ЗА имунологичните изследвания и терапии. Казва, че нещо което не е доказано не го приема. Но пък аз си бях пуснала изследвания и се консултирах с имунолог и му казах какво са ми изписали и ми каза, след като ми е изписано да го взимам. Т. е той не праща за имунологични изследвания, но не е против след като имам терапия да я прилагам.Явно всеки има различни мнения на нещата .Дори ми беше изпратил статия за това как не е доказано , че примерно завишените NK клетки са проблем при забременяване. Но пък имам позната, която твърди, че неуспехите и се дължали на свръхимунитет и когато започнала да го подтиска с медикаменти е забременяла…. Човек понякога не знае на кое и на кого да вярва !

# 541
  • На изток от Ада
Здравейте, момичета. Вашите гинеколози или репродуктивни лекари отхвърлят ли имунологията? Моя я отхвърля и даже ми каза, че получил някакви проучвания и , че вместо терапията да спомагала, била пречела. Аз принципно нямам намерение да се доверя на изказването му, но ми е интересно и вашите лекари ли са такива.
Не  азжбях при имунолог там в болницата.  И сега при Михайлова и аг каза че Михайлова била добра

# 542
Явно моя е със изостанало мислене или и аз вече не знам. Принципно и аз имам автоимунно заболяване - щитовидната жлеза и в интерес на истината ми е странно, че ендокриноложката е за имунологията и терапията, която ми е изписана, но не и гинеколога. Благодаря все пак за отговорите ви. Със сигурност ще си послушам Михайлова, защото не мисля, че ще загубя, а само ще спечеля. Без терапия стигнах до аборти и ще видим дали пък с терапия ще е друг резултата.

# 543
След биопсия именно репродуктивният ме изпрати при Михайлова и изцяло се съобрази с терапиите и вливките. Дори след трансфер бях само на кортикостероиди и програф, изписани от Михайлова, а от репродуктивен - но-шпа. Това ми бе единственият успешен трансфер, като до края на 5тия месец терапията и вливките от Михайлова продължиха, докато всичко не си влезе с референтни граници.
Приемам еутирокс, заради високо ТСХ и двама ендокринолози буквално се изсмяха, че НК и Тh клетките са причина за неуспехите за имплантация и е необходима терапия за тях, но и не дадоха насоки откъде другаде ще да е причината. Rolling Eyes
За сметка на това АГ-то ми е в Надежда, винаги чете резултатите от NK,B,T изследването и препоръките от Михайлова, категорична бе да си продължавам с приема на всичко, което имунологът изписва.

# 544
Да позная ли кой е лекарят, който отрича имунологията - величието Станулов? 🤭

# 545
Ако не ме лъже паметта,  Ивито беше във Варна и аз залагам на доц. Кисьов.
Той отрича и ПИД и дори обикновени изследвания, защото нямат нужната база и подготовка да ги направят. Но пък си вярват и успяват да заблудят много хора, че са на ниво.
В Надежда не съм срещала отричане на нещо, всичко се обсъжда и се дават аргументи, ако не са съгласни със съответния специалист.

# 546
Така е, не е Станулов. От Варна съм и доцента ги отрича, но и не ми каза директно да не ги приемам, а че е получил информация, че едно от тях било за имунологичната терапия, че пречело за развитие или имплантация не знам и аз. В моя случай ми каза, че трябва ПИД, но при тях не го предлагат, а и вече имам замразени на 6-ти ден и е сложно с размразяване и отново да се замразят. Аз имам и високи антитела ТАТ и МАТ и както казват лекарите ми те се завишават от всичко от всичко - в моя случай е от завишен Антистрептолизинов титър. Имам и завишени много малко НК клетки и доста завишени ТН17. Един Акушер-гинеколог и друг репродуктивен ми казаха,  че е възможно имунологията да пречи за развитието на ембриона и да си приемам терапията като дойде момента. Не знам какво става във Варна, но явно тук е само за леки случаи.

# 547
  • Sofia
Личен опит. Th17 като е завишен пречи много. Опитайте се да го смъкнете с терапия и не обръщай внимание на този, който ти е казал, че имунологията няма значение. Ами има огромно!!! Автоимунните пречат, имунологията пречи. Като оправиш проблемите - нещата се случват.

# 548
Терапията ми е 5 дни преди трансфер и като съм в 7г.с да пусна контрола и да ги изпратя на Михайлова. Бях чела, че вие или друго момиче сте приемали няколко месеца и след това може опити ако не се лъжа де. При мен обаче е няколко дена преди трансфер. Надявам се, че ще има резултат за толкова кратък период.

Личен опит. Th17 като е завишен пречи много. Опитайте се да го смъкнете с терапия и не обръщай внимание на този, който ти е казал, че имунологията няма значение. Ами има огромно!!! Автоимунните пречат, имунологията пречи. Като оправиш проблемите - нещата се случват.

# 549
Аз приемах кортикостероиди януари и февруари, направих и две вливки интралипид през февруари. Трансферът бе на 6 март, като на 2 март си пуснах изследване и се оказа, че терапияте не е подействала, като стойности нищо не бе помръднало. Затова два дни преди трансфер ( 4.03 ) към кортикостероидите добави програф и направих две дози вливка имуноглобулин. Много се следяха след това нещата и се увеличаваше програф/преднизолон + още вливки.
 Така че тези два месеца преди това с лекарства, не бяха като че ли от значение.

Общи условия

Активация на акаунт