Генетични и имунологични проблеми - тема 21

• 16 777
  • 662
  •   4
Отговори
# 600
Момичета, да попитам и в тази тема, някоя пускала ли е кариотип в Синево? Чудя се дали да не го пуснeм там, излиза доста по-евтино от Геника.

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 17:59 от elari

# 601
  • На изток от Ада
Момичета, да попитам и в тази тема, някоя пускала ли е кариотип в Синево? Чудя се дали да не го пуснам там, излиза доста по-евтино от Геника.
имах позната която пусна в синево

# 602
Здравейте, момичета!
Имаме резултати от KIR профил при двама ни. Аз съм с KIR халотип AA с генотип ID1, a съпругът ми е с KIR лиганди С1, C2.
Доколкото прочетох АА е възможно най-неблагоприятния вариант, а неговият се смята за наполовина добър. Има ли сред вас някоя с такива резултати и каква терапия ви направиха?

Благодаря!

# 603
Дава се терапия със Зарзио.

Здравейте, момичета!
Имаме резултати от KIR профил при двама ни. Аз съм с KIR халотип AA с генотип ID1, a съпругът ми е с KIR лиганди С1, C2.
Доколкото прочетох АА е възможно най-неблагоприятния вариант, а неговият се смята за наполовина добър. Има ли сред вас някоя с такива резултати и каква терапия ви направиха?

Благодаря!

# 604
Момичета, ако пусна разширения АНА профил панел в друга лаборатория в София, а не в Александровска, дали ще е проблем? Последният път в Александровска на третия опит успяха да ми намерят вената и то на китката, направо ме хваща страх да ходя пак при тях.

# 605
По принцип може да се взима кръв другаде и да се носи, но трябва да е в правилния цвят епруветка. Чуйте се с лабораторията в Александровска и питайте коя е. Аз така съм взимала за хормони другаде и отделно ми наточиха и да нося в Александровска. Момичета от провинцията пускат по куриер.

# 606
  • На изток от Ада
На мен иска Ана и т н за контрола не в Александровска

# 607
Момичета имам за писан час при проф. Михайлова на 12.08. в 15.30. Има ли някоя от вас, която би искала да ми отстъпи час на 14.08., а да вземе моя?

# 608
  • София
И аз имам час на 12.08 в 18:10 ч., който бих могла да го разменя с някоя дама на 13.08 или 14.08, тъй като чакам резултати от биопсии. Проф. Михайлова иска да се видим като са готови, а аз вече бях записала този час на 12-ти и се опасявам, че няма да са готови.

# 609
Искам да пусна :
- флоуцирометрично определяне на левкоцити - стандартен панел, treg, th17
- НК клетки
- АНА профил
В Александровска. Трябва ли да се обадя за някакъв час или ? След повтарящи се имплатационния неуспехи съм (5 трансфера - една биохимична бременност) - пропускам ли нещо?
Миналата година изследвах АНА профил и НК клетки в Рамус и всичко беше в норма - нямах никакви отклонения.

# 610
  • На изток от Ада
Не е задължително в Александровска . Но щом искате там без час вероятно ще ви питат за лекуващ лекар . Кир може също
Искам да пусна :
- флоуцирометрично определяне на левкоцити - стандартен панел, treg, th17
- НК клетки
- АНА профил
В Александровска. Трябва ли да се обадя за някакъв час или ? След повтарящи се имплатационния неуспехи съм (5 трансфера - една биохимична бременност) - пропускам ли нещо?
Миналата година изследвах АНА профил и НК клетки в Рамус и всичко беше в норма - нямах никакви отклонения.

# 611
nasito8988 - къде другаде може? В Пловдив ако може някъде, би било супер.

# 612
  • На изток от Ада
Ана и нк клетки пуснах в селена вероятно не искаш там.
Разучи в Пловдив как е, не съм търсила. В инвитро клиники и лаборатории Геника също може.
treg, th17 не съм пуснала.

# 613
  • Sofia
Силно препоръчвам да си е имунологична лаборатория, не просто някакъв си Рамус/Цибалаб или нещо друго. Можеш да пратиш пробите чрез куриер. Th17/treg мисля че не се покриват на много места и рядко се изследват,  освен в Александровска и в пакетите на Надежда. Може да го предлагат и в някоя друга репродуктивна, но не съм сигурна. За мен най - доброто си остава за тези неща да се ползва специализирана лаборатория (Александровска или тази на репродуктивната клиника).

# 614
  • София
Споделям мнението на Rouina91. Тези изследвания се пускат в имунологична лаборатория. Не съм записвала час за вземане на кръв в УМБАЛ Александровска. Ходила съм два или три пъти сутрин около 8:00-8:30 ч. и нямаше опашки.

Общи условия

Активация на акаунт