Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 64

• 26 350
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
При д-р Елена Тошева досега съм ходила, но е спряла да работи в болницата в Младост по здравна каса.

Имам правен леетц преди 5г.и си правя редовно цитонамазки платени.

Ако може да препоръчате лекар/ клиника за преглед и цитонамазка с направление по здравна каса!

# 676
С направление ходя при др.Папукчиев в Младост 25ДКЦ. Има го и в супердок и може да звъннете на регистратура за час.

# 677
40 евро и аз платих. Миналата беше 40 лева. Скъпи са консумативите, така четох.
Направление ми издаде АГ за течната цитонамазка  - поне така видях в електронното си досие, че е отразено.
Прегледа и ехото си минаха с талона от ЛЛ.

# 678
Здравейте.
След 3Б група ми излезе и биопсията.     Цервикален канал: Слуз и фрагменти от цервикални жлези, единични с метаплазия и CIN 3.
2. ПКВУ: Плосък епител с койлоцитоза и CIN 1 до CIN 2.
Моля за коментари. Изключително много се притеснявам дали са ми взели биопсия правилно от цервикален канал?
На колпоскоп нищо не се вижда.
Тези дни съм на АГ, но моля за коментари.
Все още съм в тотален шок, нямам отпусната цитонамазка, всяка година си правя и колпоскопия. Как точно се стигна до тук?
ЧПВ 16 и 39 са ми активни.

# 679
Здравейте, чета Ви постоянно и постоянно съм на нокти..... Имам доста голяма раничка следя я, обаче групата ми мръдна на 2Б, колпоскоп чист правих тест за  HPV уж отрицателен, но раничката ме притеснява, при секс прокървява, при каране на колело понякога същ( рядко, но е имало случай) ни знам какво да правя... да, продължавам ли само следене на6 месеца или да попитам за горене отново

# 680
  • София
Melaniek, съжалявам за резултатите, вероятно ще ви направят конизация и дано всичко после е наред. ЧПВ щом е активен, вероятно той е причината. Лекарят ще Ви обясни, а Вие запазете спокойствие.

# 681
Елизабет, никакво горене.Къде мръдна това 2б?

# 682
Melaniek, съжалявам за резултатите, вероятно ще ви направят конизация и дано всичко после е наред. ЧПВ щом е активен, вероятно той е причината. Лекарят ще Ви обясни, а Вие запазете спокойствие.
притеснявам се много, мога ли да изчакам 1 месец до прегледа?

# 683
Елизабет, никакво горене.Къде мръдна това 2б?
Ох, чела съм, но сподели защо горене не. Аз имам изменения, CIN1, и докторът ще маха/обработва с лазер, но де факто си го нарича горене.

# 684
Лазер по става.
За месец нищо драматично няма да се случи, но имате ли начин да покажете на лекаря резултатите сега?

# 685
Доколкото си спомням сме при един и същи гинеколог, ДХЗ, а аз му имам 300% вяра 🍀

# 686
Щом е така, значи не го мисли.
Горенето с диатермокоагулатор е кофти, особено без биопсия, както често се практикува.Писала съм обстойно по темата в старите теми.

# 687
Лазер по става.
За месец нищо драматично няма да се случи, но имате ли начин да покажете на лекаря резултатите сега?
Показах ги на лекаря ми тук, надявам се от канала биопсията ми поне да е добре взета. Стискайте палци. Не мога да повярвам как се е развило това нещо. Колко време отнема, може ли от декември до сега?

# 688
Може да се е развивало под повърхността на епителя, затова сега да се е видяло на колпоскопията или цитонамазката.При мен се получи по същия начин.Жива и здрава съм, спокойно.Ще минете конизация, но всичко ще е наред.

# 689
Може да се е развивало под повърхността на епителя, затова сега да се е видяло на колпоскопията или цитонамазката.При мен се получи по същия начин.Жива и здрава съм, спокойно.Ще минете конизация, но всичко ще е наред.
много се страхувам наистина, страхувам се дали всичко е хванато на време, да не излезе нещо още по-притеснителното. Стоя и се побърквам постоянно. Аз съм си и хипохондрик по природа.

Общи условия

Активация на акаунт