Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 20

• 10 387
  • 346
  •   2
Отговори
# 330
Ето и резултата. Не мога да свикна, че съм малко по - тъмна. Дълги години ползвах златисто медената.

Разкошен цвят, разкошна коса.

Между другото, как се къносва толкова дълга коса? Много ли е трудоемко?

# 331
Моята като беше по-дълга не ми е било по-трудно заради дължината - по дължините е лесно че там можеш и буквално с шепи да действаш с къната 😆 Корените - еднакво лесно ми беше да пропусна някъде и сега, и като беше почти до кръста.

# 332
  • София
https://lillydrogerie.bg/kosa-400-naturalno-kafjav-551469
някой ползвал ли е тази билкова боя?
Похвали ми я позната, която не ползва соц. мрежи.
Косата и е доста прошарена, покрита е добре, изглежда жива и еластична.

# 333
Ето и резултата. Не мога да свикна, че съм малко по - тъмна. Дълги години ползвах златисто медената.

Разкошен цвят, разкошна коса.

Между другото, как се къносва толкова дълга коса? Много ли е трудоемко?
Благодаря!
Изобщо не е трудно, мажа на чиста глава, леко влажна коса. Почвам отгоре, като разделям на път и после се навеждам над мивката по дължините и накрая търкам все едно имам шампоан цялата глава. Даже не цапам никъде. 😊

# 334
Aisha, усъмни ме ниската цена и питах Google дали наистина е билкова и натурална. Ето отговора (не е напълно натурална, съдържа PPD и пероксид):
Скрит текст:
https://lillydrogerie.bg/kosa-400-naturalno-kafjav-551469
някой ползвал ли е тази билкова боя?
Похвали ми я позната, която не ползва соц. мрежи.
Косата и е доста прошарена, покрита е добре, изглежда жива и еластична.

Последна редакция: нд, 23 авг 2026, 20:41 от anmasu

# 335
Тъмничка ми се получава, но аз така доста харесвам. Коя според вас е по-добра - khadi ash brown или cultivators deep chestnut? В момента съм с khadi. Чудя се да сменя.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2026, 09:16 от Fiufff

# 336
Косата ти е прекрасна, но наистина много тъмна. Не знам как го получаваш този ефект с Khadi Ash brown, тя е доста по-светла при мен. Може би основата ти е тъмна и нямаш и толкова бели коси.
Иначе - за мен повечето бои нямат особена разлика, все след 2-3 седмици съм за боядисване.
Cultivator’s deep chestnut просто е по-тъмен от Khadi ash brown.
След 2 пъти с Khadi, който хич не ми покрива добре белите коси отгоре, този път си мисля да взема да си забъркам сама боя, само че този път ще сложа повече индиго.

# 337
Имам малко бели коси. Косата ми е ниво 4. И преди да я нанеса измивам добре с шампоан, който стабилно отмива силиконите, хваща здраво вероятно заради това. А и с всяко следващо слагане се наслагва. Преди година бях кестенява и хич не ми отиваше така. Но пък и сега е прясно къносана. Още не съм я отмила. Може би някякво супер тъмно кестеняво да. Но не ми се стори оправдано да търся кафяво за да горя косата. При мен белите коси са на пътя, по слепоочията и вече почти навсякъде. Покрива на 98%. Някой път иска да повторя само корена на пътя след седмица.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2026, 09:37 от Fiufff

# 338
Много ти е хубава и щом и на теб ти харесва според мен не сменяй Smiling Imp Innocent

# 339
Благодаря 😊 доволна съм. Всички ме наричат Аладин защото стои като тюрбан като я навия 😀😀😀

Ще скъся леко тези дни, тъй като е доста тежка.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2026, 09:18 от Fiufff

# 340
Fiufff, хваща добре, защото са малко белите косми. Аз с Deep Chestnut ставам почти черна. За сметка на това белите коси в корените не се покриват добре. Пробвах и къносване на току-що изкъпана с безсулфатен шампоан и мокра коса - същата работа.
И аз мисля като Mila - къните са еднакви. Даже купувах от Америка Light Mountain, не виждам разлика с Cultivator's. Сега забърквам тъмна Light Mountain със светла HennaFox. Когато ми свършат опаковките с тъмната Light Mountain, ще купувам и тъмна HennaFox.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2026, 10:11 от anmasu

# 341
  • Los Angeles CA
Купих си Khadi да си боядисам корените от Зоя , но мисля, че ash brown  ще ми е тъмна. Бих ли могла да я сменя с по светла, дали ще ми я сменят. Извинявайте за глупавият въпрос, на не съм много на ясно с порядките тук.

# 342
Ако пазите бележката, мисля, че няма да има проблем да я смените.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2026, 07:48 от anmasu

# 343
Зоя е голям магазин и за да направят нещо такова, задължително трябва да представиш оригиналния касов бон, да си в срока (14 дни от покупката), да не е разопаковано и т.н. 
В такъв случай - може да върнеш боята, ако се съгласят и да сторнират покупката. И съответно да си закупиш другата боя.
Khadi Ash brown не е  чак толкова тъмна.
Ето ме и мен:

# 344
  • Los Angeles CA
Благодаря на Мила и anmasu за бързият отговор!

Последна редакция: пт, 11 сеп 2026, 02:39 от lindor

Общи условия

Активация на акаунт