Петокласници 2026/2027

• 504
  • 25
  •   1
Отговори
  • пустинята Гоби
Заповядате в новата тема! Прекрасно лято на всички деца и родители!

Четвъртокласници 2025/2026

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 13:02 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 1
  • Бургас
Въобще не я знам какво прави петокласничката Simple Smile При баба си е от началото на юли. Има нова раница и сега се вълнува кой ще е класен. Искаше да е класната на сестра и, но тя няма да поема клас

# 2
Благодаря за новата тема!
И аз се вълнувам, кои ще са класните на близнаците и в кой клас ще са. При нас от 5 паралелки правят 4 и не се знае кои класове ще разделят и кои ще запазят. На децата не им пука за нищо.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 13:27 от Monza

# 3
Това е доста неприятно за децата от класа, който ще разбият. И аз от това се притестявах, но имаме уверението на директора, че ще си продължат 6 класа и няма да разбиват никой. Иначе е хубаво, че на децата им е все тая Simple Smile. Като знам какъв ужас е в 5 клас, само се моля да имаме късмет с класната, както досега.

# 4
  • София
Бъдещата ни петокласничка е на морски лагер. Преполви го и не искала да се прибира. В тяхното училище са три класа по 19 деца, казали са им, че единият клас ще се разформирова. Има приети в СМГ и НПМГ, други се местят нанякъде. Ще видим. До тук не сме от най-късметлиите с учители, дано нагоре има късмет.

# 5
  • София
Наборката беше на страхотен “костенурков” лагер в центъра за костенурки до Иракли. Природа, море, палатки и една нощ под открито небе. Предстои ни семейно море. Класната си я знаем. Преподавала е на баткото, била е класна на баткото на друго дете от класа и т.н. Отзивите са чудесни. Учителите по БЕЛ, математика, история са нови и не са преподавали на големия, но и за тях отзивите са добри. Дано се запази екипът и да има още 3 спокойни години. Иначе, ще имат две нови дечица.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 14:01 от *Elle*

# 6
  • София
Наборката приключи един лагер. Реши си половината домашно по математика и почти цялото по АЕ, но хич няма желание да чете...
Предстои ни ходене в Албена за седмица, после 5 дни в Сантандер през август и лятото се изнизало.
Новата класна ще е по БЕЛ и детето като разбра коя е много се зарадва. Отделно ще е с най-добрите си приятелки в един клас след разместванията, та като цяло се посмекчи желанието й да сменя училището (моето все още е на дневен ред, но не можем да се разберем с таткото, който е категорично против).

# 7
Нашето училище е в район с хроничен недостиг на места за първокласници и гледат да намаляват паралелките, където може и да увеличават местата за малките. Има приети в СМГ, НПМГ, НГДЕК и ЧУ и това позволява да съкратят една паралелка.

# 8
  • София
Благодаря за темата!
Нашата петокласничка чака семейно море в края на юли, после лагер на море в края на август. Нямаме села, и двете баби са в София (аз съм едната People Older Woman Grinning ) По тази причина останалото време прекарва в София, запълва го с тенис лагер.
В  училището паралелките ще се оформят в зависимост от посочения втори език, има и някакви иновативни. Та кой къде е, класна, съученици, едва ли ще стане ясно по-рано от края на август, даже да не се окаже, че направо на 15 септември ще се търсят.
green_dawn, стана ми интересно за домашното, на кого се очаква, че трябва да се представи? Мислех, че само в нашето училище дават. И за това лято има. Силно се съмнявам, че новите учители ще се заинтересуват писал ли е някой и какво през лятото. Подпукват си ги от 15-и с новия материал и входни.

# 9
  • София
green_dawn, стана ми интересно за домашното, на кого се очаква, че трябва да се представи? Мислех, че само в нашето училище дават. И за това лято има. Силно се съмнявам, че новите учители ще се заинтересуват писал ли е някой и какво през лятото. Подпукват си ги от 15-и с новия материал и входни.

От училище вече ни направиха група в Google classroom и там учителите за 5 клас са качили летни задания, които после трябва да им бъдат предадени в началото на учебната година. Моята иска да й се махат от главата и да не ги мисли и затова е решила, че нещата, които трябва да се пишат на хартия, ще ги отметне до края на юли.

# 10
  • София
А, съвсем различно е. При нас класната, вече бивша, го е дала.

# 11
  • пустинята Гоби
И при нас разбиват класовете, защото намаляват паралелките от всички випуски, заради планирания едносменен режим. Доста се ядосах по отношение на организацията на разпределението, но реших, че трябва по- философски да приемам нещата, особено ако нищо не зависи от мен. С батко седмокласних изведнъж се притесних за бъдещия петокласник, че милия вятър го вее.

Трябва да му купя книги за лятото, защото чете някакви стари комикси из къщи, ама все не мога да се наканя.

# 12
  • София
При нас въпросът с книгите е решен чрез Столична библиотека. Освен на Славейков, понякога прескачам и до филиала в Студентски град, много добре е зареден. Може и книга да се резервира. Госпожицата нещо си правела устата пред майка си за четец, не знам дали ще я огрее.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 16:01 от sali

# 13
Нашата петокласничка ще е в МГ. Приети са и други деца от класа й, но все още не знаем кой в кой клас ще е разпределен (две спаралелки са в МГ).
Много ме притеснява този пети клас - без занималня трудно ще се организира с ученето сама. Но няма избор, ще трябва да се научи.

# 14
  • София
Аз спрях  занималнята през декември. От тогава се учим на самостоятелност. Идеята ми беше, че докато се обгрижват основно от един учител и да има пропуски - по-често минава на добра воля от учителя, като стане в 5 клас вече нищо не е същото. Имаме някакъв напредък, ще видим колко е било успешно с началото на новата учебна година.

Общи условия

Активация на акаунт