За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 20

• 20 638
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
Кученцето от горната снимка е толкова сладко. Искам да играя с него, да му мятам пръчка или играчка и да му обличам слади 🐕 дрешки.
Как се казва? Кавай? Кавай изглежда толкова подходящо за него. Или Къпкейк? Еклер? Нещо друго с много сметана или поне да съдържа 80 %захар.

# 91
  • вятърничава
Името му е Гений и не мисля че ще му хареса да го обличат. Но, не се знае, защото Golden Retriever са много доброжелюбни и любвеобвилни. Обичат да играят и да ги гушкат 🦮 Този е малко дъртичък, като стопанина си и предимно лежи в къщичката си. Гений е основна атракция и емблема на кафенето на стопанина си.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 14 мар 2026, 16:44 от bb6

# 92
# 93
За актрисата съм Напълно съгласна.
За мен е не просто несимпатична, а направо антипатична.
Главният ми се струваше безличен, докато не го гледах в The Immortal Ascension.
От доста време Story of Kunning Palace е първият в листата ми, въпреки че не харесвам точно такива истории. За мен това е най-добрата роля на Zhang Ling He дотук.
Изгубих се в интригите на Story of Kunning Palace и многото герои с невъзможни за запомняне имена. Стигнах до епизод 7 и май няма да продължа нататък. Zhang Ling He е много харизматичен и с удоволствие гледам всяка сцена с него, но не ми е достатъчен за цели 38 епизода. Жалко! А имах големи надежди за този сериал...

# 94
Накратко за популярните китайски актьори

https://www.facebook.com/reel/3022126218118355

# 95

Гледам ги и установявам, че ги предпочитам "в рокли", с дълги коси, в приказна обстановка. Мислех върху възмущението на част от зрителите и читателите, че "Нефритът" не проследявал романа или историческите политически събития. В достатъчно сложна политическа среда сме в момента, за да ме интересува някакъв конфликт в далечното минало на далечна страна. Аз възприемам сериала като приказка. Даже още не разбирам ясно кой кой е, защото дъхът ми спира от красотата на картините, от динамиката на битките. Прекрасно създадено. Видях и клипа на момчето, което се е напило с приятелите си на рожден ден... Ами той е на 23 години и пее пиян на рожденния си ден с приятели... Дете... Във филма са успели да му придадат разкошност. Аз го харесвам и с перата на главата... Хубава съботна вечер!

# 96
  • пак на Рив Гош
Роца, това кратката версия ли е Joy Избирам плажа и Чосон.
Чакам днешните епизоди и да видим твоя любим Ю какви ги е свършил. Аз съм от страната на булката, много харесвам Есом (защо не я сложих в нито една класация?!). Тъй че можем с теб да си викаме сватя Joy
Joy
Сватя Joy, да, това беше кратката версия, понеже имаше и още... включително и бойфрендовете на други от героините. Със специално внимание към Приятеля на авторката на комикси (Ши-Уон Grinning).
Аз не бих върнала Докторчето, та няма да си пречим Joy.
Днес догледах и последните епизоди на Boyfriend of Demand - гледах го основно заради "шишчето" младежи, Гуки Heart Eyes и тук-таме по някой тоалет на Джису. Имаше 2-3 симпатични идеи сред 10тте епизода, приятно прекарване на времето (с малко превъртане), но ще го забравя сравнително бързо.

Обещах много да мрънкам за Our Universe - сценаристката успя много качествено да оплеска добра поначало идея. Започна много добре (първите 4-5 епизода), след което действието тръгна във всички посоки едновременно, за да ни тръсне едни нелепости в последните 2 епизода.
Скрит текст:
Значи, според описанието на сериала, Тя (сестра на майката на хлапето) и Той (брат на бащата на хлапето) след като родителите загиват (от бял камион, разбира се), се събират малко насила, за да се грижат за двегодишния си племенник. Двамата са млади, неопитни и несъвместими като характери, което предполагаше доста забавни ситуации. Тъй като сериалът се казва "Нашата вселена" (или "Нашият У-джу"), простосмъртната логика предполага, че действието ще се върти около детето, техните първи стъпки като родители по заместване, жонглирането с работа и отговорности, евентуалното преминаване през всички административни процедури, чрез които да се сближат и да станат истинска двойка и семейство. Само дето логиката на сценаристката вървеше в съвсем друга посока. Първо, Тя, която в началото настояваше, че ще се грижи за детето и ще бъде едва ли не основният родител, в един момент беше повече заета с работа и да ходи по срещи със сънбе-Първа Любов и Трето Колело по съвместителство, и родителството се падна основно на Той. Накрая обаче, Тя пак се върна към "ама аз ще съм основният попечител" и всичко трябваше да си дойде на мястото.  Също така, романсът беше сервиран абсолютно изневиделица  - както съжителстваха неохотно, извъднъж Той се усети, че я харесва, призна ѝ едно такова смотано, Тя се назландисваше и излизаше със сънбето, ама после изведнъж "Ох, много си падам по Той" и всичко е цветя и рози. Миииии.... нелепо ми е! Ясно ми е, че това е сериал и художествена измислица, ама все пак. Третото Колело почти през цялото време имаше повече екранно време от Той и беше написан по-симпатичен от Той, сякаш сценаристката до края се е чудила кой да е основният герой. Много безсмислен пълнеж по средата и излишна драма в последните 2 епизода. Главните нямаха кой знае каква химия. Хлапето беше симпатично, както и втората двойка и доста от съседите, които помагаха за отглеждането му.
Измрънках!

Първият епизод на Phantоm Lawyer изгледан. Започвам с дисклеймър, че, както знаете, аз съм способна да гледам с нямо възхищение как Любимият Ю играе Трети Храст (сигурна съм, че ще го изиграе чудесно!). Затова всичко, което пиша по-долу за сериала да се приема с щипка здравословен скептицизъм.
Та, първият епизод ми хареса. Не бях гледала Ю Йон Сок в толкова комично амплоа досега и се справя много добре. А както се вижда в хода на действието, ще играе не само адвокат, но и много други типове образи. Надявам се да се справи също толкова успешно. С героинята на Есом, предполагам, ще си лазят взаимно по нервите и се очертава забавно. С удоволствие отбелязвам и присъствието на любима Аджума - Майка на Нацията (и на Нашия Адвокат), въоръжена с касапски нож Grinning. Продължавам да го следя. За довечера съм си приготвила втория епизод с чаша добро червено вино.
После мога да погледна и пълнежа на 6ия епизод на Видричката.

П.П. Допълвам за сватята - одобрявам булката Grinning. Харесвам Есом още откакто я гледах в Because This is My First Life.

# 97
  • София

Гледам ги и установявам, че ги предпочитам "в рокли", с дълги коси, в приказна обстановка. Мислех върху възмущението на част от зрителите и читателите, че "Нефритът" не проследявал романа или историческите политически събития. В достатъчно сложна политическа среда сме в момента, за да ме интересува някакъв конфликт в далечното минало на далечна страна. Аз възприемам сериала като приказка. Даже още не разбирам ясно кой кой е, защото дъхът ми спира от красотата на картините, от динамиката на битките. Прекрасно създадено. Видях и клипа на момчето, което се е напило с приятелите си на рожден ден... Ами той е на 23 години и пее пиян на рожденния си ден с приятели... Дете... Във филма са успели да му придадат разкошност. Аз го харесвам и с перата на главата... Хубава съботна вечер!
И аз! Даже искам още пера. Като в този генералски костюм с розови пухчета ...
Скрит текст:

# 98
Аз не схванах какъв е смисълът да се прави сравнение кои са се издигнали сами и кои са от богати семейства. И изобщо не схващам защо в Китай, където е комунизъм и се предполага, че уж всички трябва да са равни, се отдава толкова голямо значение на произхода...

# 99
  • България
На тая планета винаги някои са по-равни от останалите.
И в нашия комунизъм беше така, и сега в дивия капитализъм пак е така.
...................
Гледам си лисикът с шарените 9 опашки и се забавлявам.
Обаче имало рязък обрат, сигурно затова оценката е надолу.

Eternal Love of the Fox

# 100
  • пустинен пъпеш
Pursuit of Jade

Линхе върти на пръста си някаква кожена фигурка, вероятно начин да се отърве от досада , нетърпение или вълнение.

Последна редакция: пн, 16 мар 2026, 19:07 от rududu

# 101
Pursuit of Jade се гледа лесно и леко, неусетно стигнах 22-ри еп.
Според мен много време отделиха на живота в квартала на Г-ца Фан ... но пък с какво дрго да запълнят 40 епизода Green Heart

# 102
  • вятърничава
П.П. Допълвам за сватята - одобрявам булката Grinning. Харесвам Есом още откакто я гледах в Because This is My First Life.
Оууу, и аз там много я харесах, с цигарата, дето пушеше с мъжете Hands Plus1
Във Phantоm Lawyer 1 и 2 пак е малко серт нашето момиче, но ще омекне. То вече се почна. В Taxi Driver беше от Прокуратурата, сега е от страната на адвокатите. Добре започва поредния адвокатски сериал, тези адвокати с какво ли не се занимават, паралелно с адвокатстването - докторстват, кафенета отваряха, сега и с духове. В противовес на това е приятното семейство на адвоката, заедно с любимата Майка и Аджума на Нацията. Ю Йон Сок се справя добре с комедията и засега е приятен сериала,не ме плашат Misc Ghost, щото аз съм плашлива. Актрисата в ролята на момичето от втория случай от предстоящия епизод играе и в In Your Radiant Season  най-малката сестра.

Still Shining 3
Скрит текст:
и драмите не закъсняха," добре дошли в живота на възрастните". Не че на Той и Тя не им се налага да бъдат големи от деца, заради обстоятелствата около родителите им. Стана ми мъчно повече за него, сякъш той понесе по-голямата тежест в случая. Бяха толкова милички, когато обясняваха, че са гаджета,но не са правили секс. От кого и от какво се криеха, нима щеше някой да има нещо против? Прескочихме 10г, благодарна съм,че ни спестиха казармата поне, че щях да се разплача,сякъш съм му майка Confused Разбирам,защо е необходим този скок във времето, първите 3 епизода бяха прелюдия за това,което ни чака. Нямам търпение довечера да разбера какво се е случило с тях в тези 10г. Поне видях кой кара влака Wink

# 103
  • пак на Рив Гош
На Есом й отиват такива малко по-"дръпнати" роли, според мен. Или поне на мен, много ми харесва в такива 😃. Сериалът няма таг "романс", та предполагам накрая ще си станат приятели-партньори в помощ на духовете.

Still Shining - много ги харесвам двамата, много добре им се получава. Както не очаквах нещо особено от сериала, така чакам с нетърпение седмичните епизоди.
Скрит текст:
Продължавам да смятам, че втората жена на баща й ще има пръст в затварянето на семейната къща за гости и ще е причината Тя да се върне в Сеул. Нещо не ми вдъхва доверие. Много ми стана мъчно и за причината за раздялата им, за това, че Той трябваше да се радели с мечтите си. И май драмата няма да свърши скоро, пък и имаме още да допълваме какво се е случило през 10тте години. Предчувствам още сърцерездиране.

Китайският About Love ми върви с две стъпки напред, една назад. Не е типичният романс, някои части от сюжета откровено ми разрошват перушината, всеки от героите си има сантиментални задачи за решаване, но пък дава различен поглед върху чувствата и връзките. Задържа ми вниманието, но не харесвам героите (освен Баш Главния... засега) и това ми пречи да го гледам по-усърдно.

# 104
Pursuit of Jade
25 епизод съм и не знам …. вътрешното ми аз запозна да ме пита “още ли влачим това?”.
Започна добре, познато, но добре.  Зимната обстановка беше красива, работата на Тя е в рязък контраст с нежната и външност и наистина беше забавно да се гледа. После се случи  One Piece  и толкова се забавлявах с втория сезон и когато се върнах към този сериал всичко беше различно….Ще обвиня предимно Mackenyu (защото така) и клишетата, които започнаха да изскачат като реклами в безплатно приложение. Тогава се случи и “любимото ми” - дворцова политика. Дам, харесвам дворцовата политика почти колкото лекарската тематика. Освен това романтиката не успява да ме докосне.☺️  Харесвам героите,но между тях не чувствам химия (и дори не мога да обвиня One Piece) и донякъде съм бясна, защото Той имаше толкова възможности да и каже истината, а ги пропиля, за да може Тя да го научи (вероятно) по най-нелепия, драматичен и определено неудобен начин. И бих заложила 20 цента (мама ме е учила на първия принцип на хазарта - не залагай повече от колкото може да се разделиш), че дори няма да го научи лично от него.
Дори няма да мрънкам за неравномерното темпо, защото това е нормално за китайски сериал.
Сега може някой да ме попита защо още го гледам и отговора е  - нямам представа, но истината е, че много искам да видя как ще свърши Qi Min (той е толкова токсичен, че не мога да го понасям, но и някак си красив с тази сива перука ☺️☺️☺️) - как ще се гърчи и страда.

Phantоm Lawyer
Толкова съм слаба за сериали с духове и обсебване от тях☺️ , а тук някак си изглежда, че ще бъде особено забавно (поне в началото) и най-големия бонус не е тагнат като романтика. Призракът  иска да яде барбекю, призрака иска да си боядиса косата,  призрака иска да си смени тоалета, призрака иска да си завърши сериала. Призракът иска да направи всичко. Веднага! Нещо такова.ОК. Преувеличих за всичко, освен за барбекюто, но мога да си го представя.
След първите два епизода определено мисля да му дам шанс, но ако не ми хареса ще обвиня One Piece и 🦄🦄🦄  и ще напиша нещо от рода на - започна страхотно, но завърши….слава на небесата, че завърши....нещо такова.

Общи условия

Активация на акаунт