За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 20

• 20 923
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
  • България
Моарейн, имаш моята "част" от Deng Lun за паралелната вселена. Предполагам, и аз имам твоята за Любимия Ю Joy
...
Благодаря! И разбира се, този Ю май ще си го делите с някой друг, но не и с мен.

Vanillа, донякъде и аз се радвам за него.
Казвам си, че поне е жив, за разлика от друг много любим и харесван от мен актьор.
.....................
Изгледах The Art of Sarah.
Много добре вървеше до последния епизод, само заради финала смъкнах на 8.5.
За моя голяма изненада Shin Hae Sun много ми хареса и я добавих в списъка с корейски актриси.
По-рано може да съм засегнала някого, като казах, че ми е много неприятна.
Обаче е направила нещо с лицето си или характера си, изражението ѝ вече не ми е отблъскващо.

# 136
За тези, които се интересуват- днес излязоха „на куп“ всички серии на Pursuit the Jade. Ако Ви е свободна вечерта- приятно гледане!
Две снимки от майсторския клас и среща в кметството на Gong Yoo във Флоренция. Търсете светла коса в публиката.

Последна редакция: пн, 23 мар 2026, 12:10 от Moderator3

# 137
За тези, които се интересуват- днес излязоха „на куп“ всички серии на Pursuit the Jade. Ако Ви е свободна вечерта- приятно гледане!

Е, това вече прекрачи всякаква граница, оляха се с тоя тъп сериал.

# 138
Къде мога да гледам /без абонамент/ Chasing Dreams с английски или български /в много краен случай руски/ субтитри? Не го откривам нито в IMDB, нито в каталога на Eastern Spirit.
https://mydramalist.com/756433-xie-luo

# 139
Phantоm Lawyer, епизод 3 - добре му се получава aegyo-то на Любимия Ю.
Това ми влиза в подбора за "култови Ю-моменти" - https://www.instagram.com/reel/DWHC8PLlXQj/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
И от репетицията с девойките от IVE - https://www.instagram.com/reel/DWIdV9uiZV9/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
🤣
О,много се смях. Толкова пластичен, отдаден и точно тогава да дойде истински (жив) клиент, който след подобно представление размисли за живота и развода си 🤣

# 140
Къде мога да гледам /без абонамент/ Chasing Dreams с английски или български /в много краен случай руски/ субтитри? Не го откривам нито в IMDB, нито в каталога на Eastern Spirit.
Не съм сигурна дали това търсиш- с руски субтитри.
https://doramy.club/47187-bezmyatezhnaya-pereprava.html

# 141
И малко съветския фолклорен състав с 30мил гледания в момента на излъчването

# 142
  • България
Според линка този сериал още не е излъчен.

# 143
  • вятърничава
Това ми влиза в подбора за "култови Ю-моменти" - https://www.instagram.com/reel/DWHC8PLlXQj/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
И от репетицията с девойките от IVE - https://www.instagram.com/reel/DWIdV9uiZV9/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
🤣
О,много се смях. Толкова пластичен, отдаден и точно тогава да дойде истински (жив) клиент, който след подобно представление размисли за живота и развода си 🤣
Сериозно се притеснявам как ще просъществува тази кантора. От неживите клиенти хонорар не виждам да получава, а живи се появяват рядко и бягат бързо щом видят странния адвокат Thinking
Двамата със зетя са ТОП екип преследвачи с тоя брандиран камион 😄 следиш тайно някой и паркираш тоя камион пред дома му.
В Kimbap and Onigiri  еднорозите направо бяха изпаднали в летаргия, ако питаш мен.
За Shining съм между умилена и готова да се нацупя.

# 144
🤣
Сериозно се притеснявам как ще просъществува тази кантора. От неживите клиенти хонорар не виждам да получава, а живи се появяват рядко и бягат бързо щом видят странния адвокат Thinking
Двамата със зетя са ТОП екип преследвачи с тоя брандиран камион 😄 следиш тайно някой и паркираш тоя
Не се притеснявай ще дойде клиент (жив) блъснат (и оцелял) от белият камион на обречеността и ще осъдят фирмата, която го стопанисва. Вероятно ще е Kopiko 🤣

# 145
  • Русе
"Нефрита" свърши. Гледах на руски, връщах няколко пъти и...пак имам въпроси.
Скрит текст:
1-ви: Кой ( коя фракция) съсече ГГ , че ГГ-ня го намери в снега и го спаси? Същият ли го нападаше няколко пъти в началните епизоди?
2-ри: Колко жени са изгорели в пожара преди 17 години и коя от кого е била бременна? ( наложница на Императора, придворна дама/любима на вуйчото и Принцесата). Пожарът (разбрах) е запален умишлено по поръчка на Императора, имало е масло, умишлено оставено. Но защо е запален пожара?

# 146
"Нефрита" свърши. Гледах на руски, връщах няколко пъти и...пак имам въпроси.
В отговорите, които намерих, има потенциални спойлери и заради това ги слагам в скрит текст.
Скрит текст:
1) Кой (коя фракция/личност) съсече ГГ (Xie Zheng)? Има ли повторни нападения в началото?
1) Кой (коя фракция) съсече главния герой, че го намериха в снега и го спасиха?
Отговор: Главният герой Xie Zheng (Маркиз Уан’ан) е бил тежко ранен от семейство Wei (сем. Уей) — точно от хора, лоялни на тогавашния Първи министър Wei Yan- канцлера.
•   В началото той е безименен и в тежко състояние, когато Fan Changyu го намира в снега и го спасява.
•   Това всъщност се дължи на историческата кървава интрига от преди 17 години, при която Wei Yan (и свързаните с него сили) са участвали в политическия преврат и разчистване на семейството на Xie Zheng.
•   Да — този същия лагер/фракция (Wei Yan и спонсорираните от него военни/политически сили) влияе върху това двубойно преследване, включително и някои от първите атаки срещу него в ранните епизоди.
•    Така че да — същата политическа група, доминирана от Wei Yan и техни съюзници, стои зад нападенията малко по-късно в историята и е свързана с причината Xie Zheng да бъде оставен да умре.
2) Колко жени са изгорели в пожара преди 17 години и коя коя е?
Пожарът/експлозията, за който питаш, се отнася до историческия пожар в Източния дворец, който става част от трагедията преди 17 години. Ето ясното разпределение според наличните обяснения на фенове:
Събития от пожара:
•   Пожарът е запален умишлено от тогавашната Царска принцеса (Crown Princess Chengde).
•   Тя запалва двореца и умишлено изгаря собствената си майка (Консула/Concubine), която е била негова (майчиния) ефенджа, за да прикрие политически интриги.
•   Най шокиращото: тя посяга дори на сина си — изгаря му лицето в огъня, за да прикрие истинските факти за пожара и след това го използва като претекст за политически размествания.
Колко жени?
•   Главната принцеса/жена, която е бременна — тя е Crown Princess Chengde.
•   Майката (concubine), която е изгорена жива в пожара — тя е консула/любима (често споменавана като Concubine Shu).
 Брой:
2 жени се свързват пряко с пожара — майката/concubine и самата принцеса (която е участвала в подбудителството/организацията на пожара и често е описвана като бременна в разни обобщения).

Защо е запален този пожар?
Причината е политическа манипулация и махане на конкуренти.
Ето обяснението, събрано от различни източници:
•   Събитията преди 17 години в Pursuit of Jade са част от кървава политическа интрига, при която фалшиви обвинения и саботаж се използват за елиминиране на влиятелни генерали и наследници.
•   Първоначално хора смятат, че Wei Yan е основният виновник, но по късно се намеква, че той самият е марионетка в по голяма игра, подхранвана от Императора и висшата власт, които не искат определени влиятелни династии (като Xie) да имат твърде голяма сила.
Тоест: Пожарът е запален като средство за унищожаване на политически опоненти, прикриване на престъпления и манипулиране на наследствената линия — и това включва употребата на насилие, фалшиви обвинения и лично пряка намеса от елита на двореца.
Обобщение (за яснота)
1. Xie Zheng е бил нападнат и оставен за мъртъв от група, свързана със семейството/фракцията на Wei (първоначално смятани за врагове).
2. В пожара преди 17 години стават трагични събития, при които майката/concubine е изгорена, а Crown Princess Chengde (вероятно бременна) е замесена пряко в подбудителството.
3. Причината за пожара е политическа интрига — използван като средство за елиминиране на заподозрени династии и прикриване на тайната за обвинението в предателство срещу семейството на Xie.

Последна редакция: пн, 23 мар 2026, 13:50 от victoria vassileva

# 147
от кой сайт сваляте/гледате Нефрита, че е свършил?
при мен е до 32ри еп...

# 148
  • Русе
от кой сайт сваляте/гледате Нефрита, че е свършил?
при мен е до 32ри еп...
Гледах го в Дорама, на руски, затова имам и пропуски. Simple Smile

victoria vassileva, благодаря! Flowers Hibiscus Значи объркването ми е само при жените, иначе добре съм си разбрала руския.
Скрит текст:
Ама кой да предположи, че "голямата любов" на Вуйчо ще е Наследната принцеса?! И "от любов" ще посяга на племенника си?! В същност вината на Вуйчо излиза една идея по-малка от другия министър ( той пък предизвика държавна измяна), но единият  беше осъден на смърт, а другия - помилван. Тази "милост" не я разбирам.

# 149
win, аз малко прескачах тези политически интриги. Следях го за визуално удоволствие (без сцените на насилие). В роман може би имат значение, а за оригиналните китайци е вероятно да са вълнуващи, но на мен са ми малко в повече. Тук Моарейн като експерт по китайските сериали може да помогне, но аз бях смазана от финала, който като че ли остави нещо незавършено. И аз като теб си върнах последните минути- то хубаво друг живот със същите действащи лица, но останах с усещането за нещо недоизказано... Или посланието е- животът си върви, независимо в кой живот и отделните съдби нямат никакво значение... Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт