Боледуването на децата ни - тема 96

• 15 011
  • 822
  •   1
Отговори
# 240
Аз това моето гърло не мога да го разбера. Денем е супер, нито кашлям, нито сополи имам, леко може да усетя, че ме боли и толкоз. Вечер рядко почва на ми дразни и да кашлям, норем ме боли гърлото и ми се запушва носа.
Малката снощи преди лягане се оплака от гърло, ще я видим как ще е  като се наспи. Болката в петата май е била и за това, ме са и малки обувките...питам я аз къде са пръстите, тя вика не знам. Зор видях докато се разбрахме. С новите обувки е добре, но те не са боси, та има и омекотяване и за моя изненада са с широки пръсти. В магазина ги продаваха за боси, ама не те продавачките нямаха никаква представа, не разбирха и не харесваха този тип обувки.
Дани, капи нещо антибиотично или пкъ първо пробвай с кортискостероиден спрей.

# 241
За гърлото. Мен заболили ли ме гърло, вдигам висока температура и задължително ми се изписва антибиотик, аз без него не се оправям.
Един път се бях докарала до такова състояние, че ми се наложи да пия 2 антибиотика един след друг за да се оправя. Правих и инхалации с Пулмикорт...Не можех да дишам от кашлица.

При моето дете е същото.

# 242
  • shumen
Мен може да ме боли само гърло без да вдигам Т.АБ не пия на всяко разболяване.
Ваня,от малки обувки може да я боли петата.Моя от едни такива маратонки го боляха и докато се разберем зор видях.
Кенди,как сте?
Аз май ще пробвам с кортекостедоиден спрей първо и ако не стане с него тогава АБ капки.

# 243
  • София
Моята пък уж мери летни обувки и вече е 34 номер обаче зимните и са 32-ри. Викам добре де не ти ли стискат ся? И тя “Не”😀
Изобщо няма да се учудя ако са малки, мълчат си и накрая ги заболяват краката.
Аз за гърло имам бутилка гранофорин в хладилника винаги (да знам, че е гадно ама никой не питам)

# 244
  • shumen
I.R.моя е на 40-41 номер.Маратонките му бяха 39 и викам стискат ли ти,а не и като взеха да го болят краката се усетих.
Гранофурин имам и аз,но не съм се сетила да мажа с него.

# 245
  • София
А от как открих, че има спрей го ползвам.

# 246
Ами явно не тъм напипала като хората пръстите, ама важното е, че открих проблема. Не я боли гърло днес, просто си е сополива.

# 247
Здравейте, ние сме се завъртяли в един порочен кръг от 2.02. Постоянно някой е болен.Малкото дете (4г) се разболя на 2.02 с хрема и кашлица и така си кашля 2-3 седмици. На 23.02 го пратих на градина точно за 2 дни и лепна нова гадост със хрема и кашлица. Уж се оправи и имаше лека остатъчна кашлица и на 5.03 го пратих на градина. Още в неделя - 8.03, ми се стори че кашлицата се засили и на 12.03 го спрях пак от градина, и сопола се беше завърнал и кашлицата стана повече и по-суха, чак на 18-19ти намаля сопола и кашлицата при него.На 15.03 големият (13г) вдигна температура 38,5, която си поддържа 4-5 дни, последните дни беше 37 и нещо. Имаше много сопол, сега уж намаля и още го наболява леко гърлото. На 17.03 вечерта и на мен ми задраска гърлото и усетих заден секрет. Но следващите дни нямаше нищо, само болки в гърлото сутрин.Но вчера сутринта секрета стана сякаш по-гъст и следобед вдигнах температура, от тогава много ме боли гърлото и си поддържам температура. Децата не са пили антибиотик от година, но аз пих през декември и не ми се иска пак да стигам до там. Отделно се чудя сега това вируса от малкото ли е или е друг вирус, който големият е довлачил от училище? Трябва ли да се притеснявам, че малкото ще го лепне като тъкмо се е оправило? Големия го изолирах в стаята му когато разбрах че е с температура, така че не сме имали особен контакт. Докато малкия постоянно ми се завира в лицето, пие ми от чашата, яде ми от храната…

# 248
  • shumen
Sweet memory,може и нов вирус да е.Аз не давам на моя да ми пие от чашата и всички си ядем от храната със собствени прибори.Също и аз не опитвам с неговата лъжица от храната му.

# 249
Sweet memory,може и нов вирус да е.Аз не давам на моя да ми пие от чашата и всички си ядем от храната със собствени прибори.Също и аз не опитвам с неговата лъжица от храната му.
Големият също не го прави, но малкото не мога да го спра. Прави го без да видя, примерно чашата ми е на масата и отива и пие и се смее, ако го видя. За храната пищи докато не му дам от моето дори той да яде същото. Тъкмо стана на 4г. Надявам се като порасне още малко да спре…

# 250
Моето наскоро навърши 4 и е същият. Simple Smile Все му повтарям и му говоря, че има микроби 😄

Според мен е един и същи вирус при всички ви. Или по-скоро при теб е тръгнало да се влошава. Не е задължително да се стига до АБ.

# 251
  • София
От как баща им се зарази с коксаки никой не смее да яде от на другия чинията🤣

# 252
  • shumen
Моя го научих от малък,че от чужди прибори не се яде.Познато детенце имаше навик да бърка с пръст в чашите и да пробва дали е горещо и веднъж направи така на моя и се скарах и му изсипах чая.

# 253
  • София
Аз съм виждала много семейства например майката опитва от на детето храната или яде с неговата лъжица и му дава… Не съм от тоя тип родители и не харесвам да си облизваме приборите.
Не, че и без това не си препредаваме разни неща ама колкото и да пазя не зависи само от това

# 254
И вкъщи не си ядем от чиниите и приборите, но се сещам какво беше като бях ученичка...1 балсам за устни минаваше през всички, опитвахме си близалки и сладоледи...даже като студентка пак си менкахме червилата и бяхме здрави.
Сега откачам ако видя баба им да си облизва пръстите и да слага храна по чиниите...

Общи условия

Активация на акаунт