Боледуването на децата ни - тема 96

• 14 646
  • 822
  •   1
Отговори
# 435
Няма смисъл да го влачиш на лекар да му е зле. Иди му вземи бележка просто и знаеш, като мине острата фаза, вода по малко.

# 436
Дайте някой бабин илач за пустата кашлица, нещо с локум ми се върти че имаше, както и лимон и мед и краве масло?

# 437
Аз на малкото като повръща не надох и глътка вода. Повръща към 6-7 пъти до към 5 сутринта. Вода дадох чак в 11 сутринта по глътка. Вчера беше на диета, но днес хванало едно домашно хлебче което е сладко и има сусам. Надявам се не го раздразни.

# 438
За бабин илач - черна ряпа с мед знам. Но не съм го пробвала. Имаше нещо и с лук и локум май, но провери в нета.

# 439
В остра фаза не се дава нищо. Като се мшнат 2 часа от последното повръщане се дава по глътка вода през 15тина минути.
Ряпата не помага според мен.

# 440
  • София
Дайте някой бабин илач за пустата кашлица, нещо с локум ми се върти че имаше, както и лимон и мед и краве масло?
Току що ми казаха ако детето имали кашлица да слагам в чая му индрише да се вари с него и да го пие... Не съм пробвала

# 441
Като кашля детето, особено нощем, слагам разрязана глава лук в стаята. Сякаш леко помага.

# 442
Направих мед с масло и лимон. Да видим.

# 443
  • София
Сетих се и за етерично масло от Евкалип. Накапвате макс 2 капки на памук и давате да подуши. Кашлицата директно спира.
Внимавай, защото при нас поне медът раздразва още повече brumm

# 444
Дадох му, за сега е ок. Целя да овлажни без да прави пристъп.
Днес го прегледаха със слушалка, казаха, че дишането тук там все още е утежнено, което е нормално и няма как за 5 дни да се изчисти. След като обясних за пристъпите кашлица от ердомед и бромхексин, казаха да ги спра за момента и да караме само на пулм. и вентолин. Медрол да дам само ако пак направи пристъп.

Последна редакция: пн, 30 мар 2026, 13:07 от brumm

# 445
  • София
Аз питах за Медрол само къде не ме изяде педиатърката. Тежко било, за стомаха било кофти за бъбреците било кофти... Ако някой ден ходиш до Гърция вземи си Солдесанил.

# 446
Важното е да има подобрение, Бръм.

Момичета, минахме през личния лекар. Прегледа го - гърдите са чисти, гърлото е добре, леко подути лимфни възли, няма температура все още, няма обриви, няма налепи. Каза, че в такива случаи не изписва АБ. Че товари бъбреци черен дроб и т.н. Дотук супер. Само че мен продължава да ме гложди и сигурно ще направя и една онлайн консултация...
Честно ви казвам, освен за храна, другото голямо перо са ни лекари, тестове и т.н... И хич не ми се дават дори и 40 лева за още една консултация, която даже не се знае дали ще успее да ме убеди и успокои. Да не говорим, че ако следващият лекар каже: ооо, как без АБ при положителен тест, ще имам две противоположни мнения и ще трябва да направя още една консултация Head Band

Освен това, сутринта си взех секрет за микробиология, за да видим дали моето не е стрептокок... Защо не на детето - защото не се усетих и пи чай, и защото ми е много неприятно да го тормозя Sad А и засега няма симптоми. Отказах се и от моята микробиология, защото не ми се дават 30 лева, а и лекарят каза, че гърлото е леко хиперемирано. И така, дотук я докарах.

От друга страна, ако недай Боже, се стигне до някое усложнение, тези пари ще ми се видят като жълти стотинки, а чувството за вина ще е съсипващо...

# 447
Медрол ми бяха казали, че мога да дам още миналата година при една утежнена и дълга кашлица. Не го дадох тогава, но от 5 дена малкия е с постоянен пристъп на кашлица. Ясно е, че е вредно, но нямаше какво да направя. Иначе днес лекарката каза само ако пак направи пристъп да дам. А и той вече беше 3 дни на урбазон. Днес му видях останалите правени снимки. Досега не е имал такава пневмония, повечето са затъмнени нагоре.
Барбалена, в твоята ситуация аз щях да дам антибиотика. Но аз съм обременена от усложненията, които прави нашето малко дете и не ми се рискува.

Последна редакция: пн, 30 мар 2026, 13:01 от brumm

# 448
Барбалена на първо време спри да купуваш тестове. Сега в това положение го заведи утре за секрет, изчакай резултата и тогава ще го мислиш.

# 449
Барбалена, в твоята ситуация аз щях да дам антибиотика. Но аз съм обременена от усложненията, които прави нашето малко дете и не ми се рискува.

При нас е по същият начин. Аз също бих дала антибиотик без да го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт