Еволюцията на пазара на труда след масовото влизане на ИИ

• 13 300
  • 439
  •   1
Отговори
# 435
sixsens, просто нямате опит с тези неща. За този, който не разбира, другите му изглеждат, че те не разбират. Не се интересувам от персоната Ви, камо ли да гадая нещо. Споделих това, което знам. Комуто е полезно ще си вземе от него.
Назад писахте за някакви изчезнали цивилизации, някаква природа, примери за иху-иху, един въпрос Ви зададох, втори, и не успяхте да отговорите нищо. Дотам.

# 436

Ще ми е интересно висшистите тук да кажат какъв процент от наученото е бил нужен, до степен без него да не е можело да изпълняват служебните си задължения, за длъжност, за която се е изисквало висше образование. При мен беше под 1%, при положение, че учех и знаех на 100% преподаваното.

На мен специално  -30%. Защото и един ден не съм работил като маш. инж., с почти отлична диплома, магистър - голям праз. Ако бях вложил тия 5 год. за учене на млади години за това, което върша можеше и да съм по - добре сега. Ако видя детето ми, да се опитва да "прецака" преподавателя, да мине под бариерата, или да се прави че учи, няма да я гледам изобщо тая халтура. Махам го веднага, изобщо няма да си губи времето. Щото ще вземе диплома - никой вече не цени хартийката диплома. Не знам кой кого прецаква, че учителя си взема заплатата, ти учил не учил.

Последна редакция: вт, 11 авг 2026, 02:58 от Seiko7075

# 437
18 989 чуждестранни работници вече са започнали работа в България през първите месеци на 2026 г. — още преди началото на летния сезон. Очаква се общият брой за годината да надхвърли предишния пиков показател от 2025 г. – 49 179 работници.
https://forbesbulgaria.com/2026/05/27/balgariya-e-dopusnala-nad- … loto-na-godinata/
По темата е.

# 438
Все пак, искам да задам един обективен въпрос, който може да Ви наведе към разсъждения излизащи отвъд "мисленето" като посоката на най-малкото съпротивление: Времевият интервал, в който хората, които са учели тези безполезни и излишни неща, са работили и периодът, в който човешкият вид достига най-високия си жизнен стандарт (няма да говоря за култура и технологии, защото повечето хора не знаят нищо за тях и няма да оценят техния разцвет) съвпадат ли?
Я поясни кой е тоя интервал и за коя част на света става дума. Да не кажеш нещо за НРБ и разцвет, че малко натам бие.

# 439
Я поясни кой е тоя интервал и за коя част на света става дума. Да не кажеш нещо за НРБ и разцвет, че малко натам бие.

Идеята да питам е да провокирам мисловна дейност у другите. А не да задавам въпроси на себе си.

Общи условия

Активация на акаунт