Повторен аборт по желание

• 8 551
  • 148
  •   1
Отговори
# 15
Лигльовци! И се намират по двама да се съберат, чудоо…

# 16
Какви са тези пълни глупости, всеки месец прави аборт. Решили дружно да правят дете, фолиева си взела и сега ами какъв аборт. Вие изобщо адекватни ли сте? И утре като не може да има деца, и какво значи РОДИМ? Вие един човек ли сте? Горкото дете, тези неща дали сте готови се мислят предварително, ходи се на психолог, изговарят се. Като ви слушам сте тотално неадекватни и неготови за дете, обаче в такъв случай защо правите опити като не искате? Ужас какви хора има....

Обзалагам се, че цялата фамилия дружно ги "натиска" защото са дърти и им е "време".
Ако са и от дълбоката провинция идея си нямате каква драма е ако са на 30 и още са без деца.
Това, че не са готови не го интересува никой.

# 17
Не ми звучи да е така и най малкото щеше да е споменато ако има натиск отвън. Просто и двамата са тотално тралала, въобще не са за дете сега, а и вероятно никога.

# 18
И на мен не ми звучи като да имат натиск.
Звучат по-скоро като невменяеми...

# 19
Натиска ги, а те не могат да взимат решения???!!!айде , молим те!!

# 20
5 кинта са презервативите, впрочем.

# 21
Ясно, беше грешка да се пише и тук. Писах за мнения и съвети, а не да определяте вие кой какъв е и да обиждате, но вие сега ще кажете, че това е истината и не мога да понеса критика. Всеки си знае неговата история и естествено не може всичко да го напише тук с думи. Все пак, благодаря и на тези, които човешки възприеха случая!

# 22
Явно и да друго място сте получили негативи- това говори доста за мен, за Вас явно не.Ние реагираме на разказаната история и според нашия мироглед.Питате- отговаряме.Въпросът е сериозен, получавате сериозни отговори като за зрели хора.Така функционира живият живот.И ако сте умен човек, ще вземете предвид мненията и дано Ви накарат да се замислите какви да са действията Ви сега и занапред.
Успех.

# 23
Ето отговор от чатгпт, че ме инфлуенсна темата за ИИ. Тъкмо няма да е груб:

Първо – не сте в безизходица. В момента сте в силен емоционален пик и ви се струва така. Това е важно да го осъзнаете, защото решения, взети от паника, после тежат най-много.

1. Най-важното в момента не е решението “дете или аборт”

А състоянието на жена ти.

Това, което описваш:
   •   ежедневен плач
   •   рязка промяна (рязане на коса)
   •   депресивно поведение

→ това не е просто “страх”, това е реален психически срив.

👉 Тук не трябва да сте сами.
Психолог/психотерапевт не е пожелателен – задължителен е в тази ситуация. Дори 1–2 сесии могат да променят много.

2. В момента тя не взима решение свободно

Ти сам го каза:

“ще каже ‘да’ по принуда”

Това е ключовото.

Ако човек:
   •   е в страх
   •   е в вина
   •   е в паника

→ това не е свободно решение, а реакция за “бягство от болката”.

И ако направите аборт в такова състояние, има реален риск:
   •   още по-дълбока вина
   •   по-силен срив след това
   •   напрежение между вас двамата

3. Спри да мислиш, че трябва да решите веднага

Най-голямата грешка тук е това усещане:

“трябва да решим СЕГА”

Не.
Имате време (в рамките на допустимото медицински).

👉 Вместо “решение”, целта ви за следващите дни трябва да е:
   •   да се успокои
   •   да се почувства в безопасност
   •   да говорите без натиск

4. Ти как се държиш в момента – важно е

Правиш едно много правилно нещо:

“тя е на първо място”

Но внимавай да не стане това:
   •   да поемеш цялата тежест
   •   да се държиш като “спасител”

Тя има нужда не от герой, а от:
   •   стабилен човек до нея
   •   спокойствие
   •   липса на натиск

👉 Прости неща, но важни:
   •   “Няма да вземаме решение днес”
   •   “Каквото и да стане, ще сме заедно”
   •   “Не си сама в това”

5. Реалният ви страх (и е добре, че го признаваш)

Това е истината, която много хора не казват:

“Страх ни е, че ще се промени животът ни”

Да, ще се промени.
И да – често отношенията минават през труден период.

Но:
   •   това не значи, че стават по-лоши
   •   значи, че стават различни

Проблемът не е детето.
Проблемът е дали влизате в това готови психически.

6. За аборта – тежката част, която трябва да чуеш

Два аборта за кратко време + сегашното ѝ състояние =
висок риск от психологическа травма.

Не ти казвам “не го правете”.
Казвам ти:

👉 Не го правете, докато тя е в това състояние.

7. Най-практичният план (това бих написал като съвет)

Ако трябва да съм максимално конкретен:
   1.   Пауза от решения за няколко дни
   2.   Консултация с психолог (спешно, не след месец)
   3.   Разговор между вас двамата без тема “решение”, а:
   •   “от какво най-много те е страх”
   4.   Посещение при гинеколог → да знаете срокове и опции спокойно
   5.   Тогава решение

8. И накрая – нещо лично към теб

Ти звучиш като човек, който:
   •   мисли
   •   не бяга
   •   поема отговорност

Това е много важно.

Но в момента си прекалено в главата си:

“какво ще стане”, “как ще се почувства”, “дали е правилно”

👉 Фокусът ти трябва да е:
“Как да стабилизираме ситуацията, преди да решим”

# 24

3. Спри да мислиш, че трябва да решите веднага

Най-голямата грешка тук е това усещане:

“трябва да решим СЕГА”

Не.
Имате време (в рамките на допустимото медицински).

На чата много му личи, че не е правил аборти. От аборт в 5-та седмица до аборт в 11+6 има балкан разлика, а и двата са "допустими" и медицински, и по закон.

# 25
Те сигурно са питали ИИ дали да правят дете и той им е казал "споко, няма нищо страшно. Като има бебе, има и аборт" ииии резултата е на лице...

# 26
  • Sofia
Аз безизходица не виждам в случая. Имате избор.
Решението никой не може да го вземе вместо вас. Защото нито някой друг ще ви гледа детето, нито пък някой друг ще легне да го изстържат отвътре.
Каквото и да решите, ще си поемете последствията от действията като възрастни хора. И дано от втория път да си научите урока.

ПП : абортът не е метод за контрацепция.

# 27
Не разбрах със сигурност първата бременност случайна ли е била - така звучи. Като цяло оставам с неприятно усещане от демонстрирания мироглед. Съчувствам на жената в историята.

# 28
Автора , а ако след това не може да настъпи трета бременност , никога …
Това минавало ли ви е през ум ?

# 29
Ясно, беше грешка да се пише и тук. Писах за мнения и съвети, а не да...
Аааа, момент, момент. Може да не ви харесва какво пише, ама това е една от темите в тази насока с най-обрани отговори. Само аз изтрих три пъти "вие ебавате ли се?" преди да напиша нещо конструктивно. Подозирам, че и поне половината са смекчили тона с няколко идеи. Даже съм изненадана.

Имайте предвид, че пишете във форум, където има-няма половината са (сме) със здравословни проблеми. С проблеми със зачеването. С НЕжелани аборти. Някои от нас са минали през ада, за да имат дете. Други са минали през ада, върнали са се, взели са още малко багаж и пак отиват на там. Трети се отказват след 15 години борба. Няма да отварям темата до какви проблеми се докарват много от нас по пътя. Ще подшушна - има смъртни случаи след отключен рак в следствие на хормонална стимулация за инвитро. Някак е нереалистично да очаквате похвала за това, че не можете да планирате повече от месец напред. Сам знаете, че поведението ви е безотговорно и детинско. Искате мнение и О! Шок! Потвърждаваме го. В безизходица били... Не сте, просто и двата изхода не ви харесват, а машина на времето не съществува Simple Smile Като сте летели в облаците като сте взимали решения сега ще трябва да се приземите.

Пак съветвам - говорете с психолог бързичко, за да ви подреди бръмбарите в главата. Но знайте, че решението си е само и единствено ваше. И това да правите бебе, и това да го махнете. Последиците също са си за вас. Т.е. за нея, чисто хормонално. Сега, има доза истина - винаги има опасност за репродуктивността след това. Не е невъзможно от стрес и лабилност да отключи нещо, знае ли човек. Но има и опасност от смърт по време на раждане, тъй че се абстрахирайте от максимално крайните варианти, защото иначе ще се допобъркате Simple Smile А вие имате много, много, много отговорна задача да сте партньор на тази жена, а не нейна приятелка Wink Няма да навлизам и тук, но ако моят съпруг е такава фурнаджийска лопата за нещо толкова крещящо важно нямаше да ми е съпруг още дълго. Че да ми прехвърли и цялата драма на мен, защото то решението си е мое. Вие сте човек с У хромозома, дръжте се като такъв и не чакайте с отворени обятия жена ви да падне, а се погрижете да не се стига до там.

Последна редакция: пн, 23 мар 2026, 22:43 от Inferiya

Общи условия

Активация на акаунт