Мамник- Тема №6 Финал на сезона 🦅❤🔥

• 29 703
  • 537
  •   1
Отговори
# 285
# 286
Joy
Сивчо ала Куджо и Гробище за домашните любимци,... по мотиви от Стефан Царев Stuck Out Tongue Winking Eye

# 287
Да споделя и моето виждане за сериала - ще обърна внимание първо на композицията.
Аз съм от групата на харесващите сериала. Поздравявам за създаването на продукта целия екип - продуценти, режисьор, сценаристи, оператори, актьори, монтажисти, композитора и всички останали, които са били част от продукцията...  Музиката ме грабна от самото начало!
Хареса ми как са изградили композиционно  сериала, епизодите добре бяха разделени, сюжетът се разгръщаше на етапи - постепенно в някои моменти, забързано в други (ясно е, че няма как равномерно да бъде) Но имам някои забележки или по-скоро мои си желания.
Ето какви:
Може би трябваше леко да забързат действието в 3 и 4 епизод и ретроспекцията да бъде в 9 епизод. А в 10, 11 и 12 да ситуират сюжета от представените ни по телевизията 11 и 12 епизод.
Например кучетата съботници можеше да разположат под ореха вечерта, когато Неда беше отишла там, а Лазар и Божана пристигнаха да я търсят... Леля Дана също да присъства в сцената под ореха, нека  да нагнетят по-голямо напрежение и след като изчезнат съботниците и усетим, че добрите герои не могат да се справят, тогава Волен да се самоубие и да отслаби Мамника. По-добре щеше да се получи според мен и по този начин да свърши 8 епизод. 9 да е ретроспекция. В 10 епизод героите да осъзнаят, че Венета е Величка, да научим повече неща за връзката между Венета и Зара, бай Венци да разкаже на Емил откъде знае за Мамника, Венета да бъде разкрита от Емил, (а не сама да се разкрие, както ни го представиха) и така да свърши 10 епизод. В 11 епизод Божана да сънува баща си, да се отдадат на търсене на Наталия + нещата, които ни показаха тогава в пещерата, където ги заведе Митака. В 12 да намерят Наталия и всичко да приключи...
Това ми се щеше чисто композиционно да се случи, ама в такъв жанр не знам дали може...
Имам да пиша и за израстването/развитието на героите от началните до крайните епизоди, ама друг път, че не съм си събрала мислите по тази тема... 😀

Последна редакция: сб, 28 мар 2026, 17:19 от Анонимен

# 288
Мерси Jupiter за интересните включвания (при това без спойлери)

Моята критика като нечела книгата е, че важни неща се претупаха накрая. Талчето докато я вкарат в епизода и тя си изигра ролята за пет минути и айде. Такава решаваща развръзка, добре направена, ама за игрален филм. Наистина моткането по деретата можеше да се скъси за сметка на разгръщане на някои герои.

И някакви по-важни маркери като каменния кръст, вишката, ореха, изоставената мина - ей така мимоходом се явяваха.

Дана също - писах по-напред, на мен ми харесва, че не се отива в хептен фантазно, бели магьосници и прочее, но тя накрая само седи до едно легло и се притеснява.

Трябвало е да се пуска скрипта на консултанти, за се доизчисти

# 289
Имам питанки към челите книгата.
Стигнах до пожара в плевнята, преди това се обсъждаше Наталия.
Скрит текст:
Явно е различно като в сериала.
Как така Наталия е сестра на бащата на Божана. И е Наталия Горнева, пък била и сестра на Лазар.
Какви са тия глупости?

# 290
  • Галифрей
Елора

Скрит текст:
Защото Велизар ( бащата на Божана) взима самоличността на един от братята на Лазар. Прави го за да скрие от комунягите. Да я спаси. Нещо такова пълен хаус. 

Последна редакция: сб, 28 мар 2026, 18:18 от Диана Бишоп

# 291
Странна работа.
Скрит текст:
И какво, взима и Наталия за сестра. Ама тя тогава трябва да е на колко? 60-70 години.
Той краде самоличност на вече умряло дете и то доста отдавна.

Последна редакция: сб, 28 мар 2026, 17:27 от Елора

# 292
  • София
🤣🤣🤣
Елора, каква стана тя! Сега да се не появи и течение на недоволните от книгата, спрямо сериала 🤪
Чети, чети, натам ще стане още по-интересно!

# 293
Не Grinning
Не съм имала предвид това.
Скрит текст:
Просто не ми ясно.
Дори и да  е взел самоличността, как взима и Наталия.
Вярно и мен ме няма с годините, ама все пак...сметките не излизат.

# 294
  • Галифрей
😂
Чети и ще разбереш. Попов винаги обърква годините,  сметните никога не излизат 😄 не си е направил графика за по лесно подреждане.

# 295
  • Варна
  Гледах го. Чета ви. Дано и те четат. Нямам какво да добавя. Дадох 7/10 съвсем поощрително.

# 296
  • Анкх-Морпорк
Имам питанки към челите книгата.
Стигнах до пожара в плевнята, преди това се обсъждаше Наталия.
Скрит текст:
Явно е различно като в сериала.
Как така Наталия е сестра на бащата на Божана. И е Наталия Горнева, пък била и сестра на Лазар.
Какви са тия глупости?
Слагам и аз в скрит
Скрит текст:
Отначало си мислят, че Наталия е сестра на Лазар, ама и на бащата на Божана. Първо, те се притесняват, че са се оказали роднини, второ, така се оправдава донякъде факта, че никой не се е усетил да търси Наталия. Погребаната жена е истинската сестра на бащата. А той пък е взел името от починалото братче, за да се укрие. Пълен хаос, но какво да се прави…

# 297
  • Бургас
Това беше най-слабото в книгата. Сметките в годините. Разбирам, че човека е писател и не му върви математиката, но все пак малко от малко да ги беше изчислил нещата.

# 298
Благодаря ви.
Скрит текст:
Аз също по едно време си викам сега Лазар и Божана рода ли са?Какъв витеник ще се пръкне.
Хем кръвосмешение, хем витеник, викам си страшно ще става.
Чета, чета...сигурно още по темата ще споменават.
Засега от Камен много лошо не съм видяла все още. Съдейства на Дарк.
Сега ще е много бесен за конете си сигурно, газ ще пикае.

# 299
Има ли тема за книгите?

Общи условия

Активация на акаунт