Мононуклеоза

• 771
  • 15
  •   1
Отговори

Здравейте, от една притеснена майка , става въпрос за мононуклеоза . Синът ми на 2г и 4 м е с такава след това изследване . Педиатърът досега не е давал антибиотик,но след като видя изследването изписа такъв за 3 дни , не е този ,от който се получава обрив , някакъв друг ще ви излъжа за името , каза че не подтискал имунната система. Ноо след всичко прочетено, не съм сигурна дали трябва да го дам , каза и че вторник ще изпише курс с изопринозин , нв трябваше ли веднага да го направи не да чакаме до вторник ... Моля някой минал през това да сподели опит🙏🏼

# 1
Igg по принцип показва вече минала инфекция, не виждам смисъл от антибиотик в този случай. А и това е вирус как би помогнал нямам идея.
На ваше място бих взела второ мнение от педиатър

# 2
Според качената снимка, детето е прекарало мононуклеоза и има антитела, в момента не е с активна инфекция. Изопринозин няма да навреди. Аз не бих дала АБ ако ЦРП е в норма и няма други симптоми. Може би наистина е добре да се допитате и до друг педиатър, странно решение ми се струва този антибиотик за три дни….

# 3
  • Melmak
Това е минала инфекция. И аз случайно разбрах, че съм изкарала този вирус. Не знам защо е искал да изпише антибиотик. Ходих на лекар след това изследване (инфекционист) и каза да не пия нищо.

# 4
Според качената снимка, детето е прекарало мононуклеоза и има антитела, в момента не е с активна инфекция. Изопринозин няма да навреди. Аз не бих дала АБ ако ЦРП е в норма и няма други симптоми. Може би наистина е добре да се допитате и до друг педиатър, странно решение ми се струва този антибиотик за три дни….

Црп е ниско и аз не знам ,защо изписва антибиотик и след всичко изчетено знам ,че трябват имуностимуланти ... Определено не ми хареса това което изписва , затова и почнах да търся мнения на хора минали вече по този път.

# 5
Аз преди 2 години някъде бях с мононуклеоза - имах и активна инфекция и антитела за прекарана стара инфекция. И не ми изписаха нито антибиотик нито Изопринозин. Правиха ми единствено венозно вливане на вит. С и още някакъв витамин, но не помня кой, да не излъжа сега, но антибиотик категорично не. Лекарят ми беше много компетентна лекарка от инфекциозно отделение така че беше съвсем наясно какво прави.
При вас не виждам никакъв смисъл от антибиотик и то за 3 дни - антибиотик се дава при високо ЦРП и за повече дни. Аз бих се консултирала с инфекционист.

# 6
Аз преди 2 години някъде бях с мононуклеоза - имах и активна инфекция и антитела за прекарана стара инфекция. И не ми изписаха нито антибиотик нито Изопринозин. Правиха ми единствено венозно вливане на вит. С и още някакъв витамин, но не помня кой, да не излъжа сега, но антибиотик категорично не. Лекарят ми беше много компетентна лекарка от инфекциозно отделение така че беше съвсем наясно какво прави.
При вас не виждам никакъв смисъл от антибиотик и то за 3 дни - антибиотик се дава при високо ЦРП и за повече дни. Аз бих се консултирала с инфекционист.
Да , направих го вече изписа Изопринозин за 2 седмици

# 7
  • Русе
Преди два дена изписаха сина ми след мононуклеоза като влезе в болницата  с CRP - 73 при норма 5.

След 10 дена на Изопринозин всички доктори казаха, че е предостатъчно за момента. След кратка почивка може пак, като моето е почти на 17 г. . Вашето на 2 и 2 седмици на Изопринозин.... аз лично бих се замислила.

# 8
Преди два дена изписаха сина ми след мононуклеоза като влезе в болницата  с CRP - 73 при норма 5.

След 10 дена на Изопринозин всички доктори казаха, че е предостатъчно за момента. След кратка почивка може пак, като моето е почти на 17 г. . Вашето на 2 и 2 седмици на Изопринозин.... аз лично бих се замислила.
Ако става въпрос педиатъра иска да направи курс за 3 месеца 😀

# 9
Изопринозинът е доста тежък препарат. Аз лично избягвам да го давам.
В случая инфекцията е преминала, не виждам смисъл от него, както и от АБ.

# 10
  • Русе
Вече не знам на кого може да се има някакво доверие. Педиатърът, при който видя децата си от 20 години не позна по кръвни изследвания, че е мононуклеоза, а ИИ веднага насочи натам. Педиатърка твърдеше, че е стретококи и да пие АБ, а детето спря да яде, пие и говори, което доведе до спешен прием в болницата, но вече бях пуснала конкретно за мононуклеоза, та се проведе адекватно лечение. Е, изписаха го с болнична бактерия, която сега трепем с 4-тия АБ за последните 10 дена, но детето поне се съвзе.

По повод Изопринозина: вчера на поредният преглед докторката ми показа новите насоки за използването на лекарството. Нямаше хич такова нещо да се пие повече от 10 дена без прекъсване. Новата схема е 5 дена пие, два почива.

# 11
Едното ми дете имаше мононуклеоза, когато беше на 8 г. Установиха я в детската хематология, ИСУЛ. Лекарят беше категоричен, че не следва да се изписва антибиотик.  Ако можете, направете консултация там.

# 12
Едното ми дете имаше мононуклеоза, когато беше на 8 г. Установиха я в детската хематология, ИСУЛ. Лекарят беше категоричен, че не следва да се изписва антибиотик.  Ако можете, направете консултация там.
За жалост сме в Бургас , тук педиатъра казва антибиотик , инфекционист казва изопринозин

# 13
Бях на 14, когато се разболях и си беше ходене по мъките, докато ме диагностицират. 3ма лекари, 2 различни вида антибиотик, докато третият се усети какво ми е. Беше ужасно си спомням.
Антибиотик е излишен, това е вирус.., освен ако няма някаква вторична инфекция.

# 14
Здравейте, колко дни продължават симптомите. Дъщеря ми е 7 ден с температура и доказана мононуклеоза, няма сили. Колко дни е възможно тази температура да я мъчи? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт