А ще покаЖЕТе ли СВОите куХНИ - втоРА часТ

• 94 540
  • 583
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Подредбата на уредите е пожелателно да е следната:
хладилник - плот (съдомиялна под плота) - мивка - плот (или тук съдомиялната) - фурна + котлони. Близо до мивката на плота се разполага и кафе машината. А на горния ред шкафове или с една идея по-ниско се поставя МВ, без значение къде точно е, но в близост до хладилника съм се убедила че е по-практично.
Колкото повече място между отделните уреди, толкова по-добре, т.е. повече работна площ. Съдомиялната се слага винаги отстрани на мивката.
Имаше някъде схеми из нета, но не ми се търси.  Grinning
При мен всичко е на "една ръка разстояние", но така е с малките кухн. боксчета  Laughing

# 376
Благодаря ви, явно наистина е важно кое къде е. Моята като ще е в права линия следва да я подредя така: мивка, миялна, печка и хладилник. Между тях плот.

# 377
  • Варна
Благодаря ви, явно наистина е важно кое къде е. Моята като ще е в права линия следва да я подредя така: мивка, миялна, печка и хладилник. Между тях плот.

По принцип мивката мисля, че трябва да е между печката и хладилника. Логиката е: изваждаш продуктите, миеш ги и ги готвиш Peace

# 378

По принцип мивката мисля, че трябва да е между печката и хладилника. Логиката е: изваждаш продуктите, миеш ги и ги готвиш Peace

Да, права си, има логика. Уф, колко още трябва да уча ooooh!

# 379
Подредбата на уредите е пожелателно да е следната:
хладилник - плот (съдомиялна под плота) - мивка - плот (или тук съдомиялната) - фурна + котлони. Близо до мивката на плота се разполага и кафе машината. А на горния ред шкафове или с една идея по-ниско се поставя МВ, без значение къде точно е, но в близост до хладилника съм се убедила че е по-практично.
Колкото повече място между отделните уреди, толкова по-добре, т.е. повече работна площ. Съдомиялната се слага винаги отстрани на мивката.
Имаше някъде схеми из нета, но не ми се търси.  Grinning
При мен всичко е на "една ръка разстояние", но така е с малките кухн. боксчета  Laughing
При мен абсолютно е спазено всяко едно пожелание - дело на проектантите и мен самата. Много съм горда. Mr. Green

# 380
Момичета, какво мислите за ъгловите мивки. Тук съм пред една дилема, трябва да реша и да се надяваме, че утре вече ще имам окончателен проект за прословутата ми кухня. И още един въпрос: Има ли нужда самата мивка от отцедник. Нагледно става въпрос за това: . Много ми се губи от плота, ако имам такова чудо, а ще имам и миялна макар и от малките.

# 381
Самата мивка няма нужда от отцедник, но ти ще имаш. Иначе ще ти се събира вода по плота, като се налага да оставяш нещо мокро на него и ще трябва постоянно да го бършеш. Нищо, че ти "отнема" от плота, то пак си е плот, но дори по-удобен.
Винаги има чаша, плод, парцал, нещо за миене, дето не се пъха моментално в миалната. Не се лишавай от това.
А за ъгловата мивка имаше поне 2 теми-потърси ги. Изводите бяха, че не са удобни

# 382
  • София
galiabalq, вместо ъглова мивка - просто сложете отцедника от към вътрешната страна на ъгъла, т.е. отцедника да се падне в кьошето. По-удобно е от ъгловия тип мивки. Така и в остатъка на кьошенцето цяла кафе машинка влиза  Grinning хихи  Grinning

# 383
  • София
galiabalq, вместо ъглова мивка - просто сложете отцедника от към вътрешната страна на ъгъла, т.е. отцедника да се падне в кьошето. По-удобно е от ъгловия тип мивки. Така и в остатъка на кьошенцето цяла кафе машинка влиза  Grinning хихи  Grinning

Точно така е нашата по проект.

# 384
за ъгловите мивки ми казаха, че много трудно се напасват в плота и това е голям проблем.

Аз имам питане. Има ли някой сушилка за чинии, която да е в шкафа над мивката, т.е. не стои на плота до мивката, а над самата мивка. Все ти се налага да измиеш нещо вместо да го слагаш в миялната. Чудя се дали ще е удобно да качвам над главата си мокри съдове, т.е. самото движение дали е удобно и капките вода от съдовете ....
Ох, не мога да се изразя, дано ме разберете.

# 385
за ъгловите мивки ми казаха, че много трудно се напасват в плота и това е голям проблем.

Аз имам питане. Има ли някой сушилка за чинии, която да е в шкафа над мивката, т.е. не стои на плота до мивката, а над самата мивка. Все ти се налага да измиеш нещо вместо да го слагаш в миялната. Чудя се дали ще е удобно да качвам над главата си мокри съдове, т.е. самото движение дали е удобно и капките вода от съдовете ....
Ох, не мога да се изразя, дано ме разберете.
Напълно те разбирам. В офиса го ползваме тоя отцедник и на мен лично ми е страшно неудобен, като се вдигна ръката потичат вадички - бляяя. И вкъщи го имам, но не го ползвам по предназначение - стоят си чините наредени там.

# 386
Добре, че прочетох темата. И аз мислех да правя ъглова мивка. На майка ми е ъглова, удобна е но у тях има място, а у нас ще я изнасяме на терасата, която е много тясна. Някой може ли да ми препоръча фирма в Бургас да си поръчам да ми направят? Благодаря ви.

# 387
  • Монреал
За правене на кухня говориш, предполагам, не за мивка.  Laughing
В Бургас ти препоръчвам фирма Ванерджи, имат магазин на Републиканска 82. Правят много идейни и нестандартни кухни. И мебели по принцип, но славата им е в кухните Laughing

# 388
  • Плевен
момичета, дайте идеи за аспиратор

# 389
момичета, дайте идеи за аспиратор

Общи условия

Активация на акаунт