Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 95

• 14 220
  • 427
  •   5
Отговори
# 420
  • Sofia
Може и да се бъркам ама реално май на ERA си е ИМПО и ИМПО+. За EMMA не съм сигурна дали имат аналог ама може би ендометриалните биопсии - микробиологична и вирусологична  (макар че на микробиологичната не се споменаваше нищо за лактобацили), де да знам и аз, дали имат точен аналог. ALICE ми се струва като да е тяхната хистология за хроничен ендометрит. Знаеш, че Надежда си се слави с тяхната си система, изследвания и тнт и не се дава огромна информация на пациентите освен безумните им индекси.

# 421
Здравейте, искам мнение от вас! На 23.07 бих отревил от днес съм на прогестерон вагинално. На 30.07 ми е биопсия.
Малко сгафихме правихме секс На 22.07 и в деня на отревила 23.07....  докторската каза да внимаваме, ама малко се поувлякохме.... Simple Smile
Сега това дали пречи на биопсията???
То едва ли ще стане защото се готвим след биопсията за трансфер....ако всичко е наред.
Та сега се чудя ...
Някой мнение? Simple Smile
Благодаря

# 422
И ние така действахме, въпреки че не трябвало. Но аз никога не съм имала Б и не виждам проблема.
Вие си преценете дали да пропуснете месеца само заради това.

# 423
Някой може ли да ми обясни как е протекъл при него дългия протокол?
Как, какво, с какви хормони и колко пъти?

# 424
Споделям моя опит, с уговорката, че при всеки е различно.
На 21ви ден от цикъл ми поставиха блокираща инжекция Резелиго. Казаха ми, че след около две седмици трябва да ми дойде. Дойде ми 16 дни след блокиращата инжекция и на 2ри ден отидох на преглед. Изписаха ми Гон@л 300 за  5 дни. На 6ти ден нов преглед и продължих още 2 дни със същата доза. Следващия преглед на 9ти ден - Гон@л 150 + Мен0пур 150, на 10 и 11ти ден само Мен0пур 300. На 12ти ден вечерта сложих Овитрел и на 14ти ден пункция.
Чувствах се добре, но при мен дългия протокол не даде добри резултати. Освен блокиращата инжекция всичко останало си е като по къс протокол. Успех!

# 425
  • Sofia
При мен започна една идея по-рано, понеже идваха коледните отпуски, но направихме преглед да сме сигурни, че овулацията е минала. Първоначалната идея беше и ние да използваме депо блокираща инжекция, която се бие еднократно, но репродуктивната в последствие реши, че ще е по-добре да ме прати във вкъщи с инжекции, които да си поставям сама. Изписа ми Декапептил, който си поставях сама 15 дена и на 15тия бях на преглед. Все още не ми беше дошъл цикъл и изследвахме хормони за да видим какво се случва. Съответно бяха доста високи и репродуктивната реши да изчакаме още 4-5 дена и тогава да видим нивата дали ще спаднат. На същият (15 ден вечерта) ми дойде и цикъла и започнахме стимулацията на 19 ден. Бях общо 6 дена на Gonal - f от 375 единици  и 3 дена Menopur 375 единици след това. На 10 ден от самата стимулация поставихме таймираща инжекция Овитрел и продължихме Декапептила и на следващият ден след таймиращата, понеже той играе и ролята на блокираща овулацията инжекция за да не се случи по-рано. На 12ти ден от самата стимулация ми беше и пункцията.
При мен дозите бяха високо, имаше доста повече фоликули, отколкото очаквахме, че ще се появят (на стартовият преглед след блокирането се видяха само 5 или 6 каза,  но се оказаха много повече) и имах 5см киста, която се беше появила в следствие на самото блокиране. Хормоните се бяха качили много, та имах доста дискомфорт след поставяне на таймиращата инжекция и леки проблеми с бъбреците. Още в деня когато трябваше да си поставя овитрела ми предписаха и Достинекс заради опасност от хиперстимулация. В деня на самата пункция не ми беше никак добре сутринта, но след нея като се събудих вече усещах рязко облекчение.
При нас резултатите бяха доста добри (поне за нас) и спрямо това, което получихме като резултат от късият протокол (тогава имахме 3 извадени яйцеклетки и само една годна). При дългият накрая се оказахме с 16 пунктирани фоликула, 14  извадени яйцеклетки, 13 от тях зрели и 10 оплодени. Имахме накрая 5 ембриона.
Общи взето беше малко по-некомфортно, но не съжалявам и пак бих го преживяла, ако се наложи.

# 426
Минавам само да споделя резултат след втората инсеминация - ЧХГ в петък на 12ти ден 8.4, днес на 14ти ден едва 10. От амбулаторията поискаха да направя още един тест във вторник, продължавам дуфастона и утре пак слагам Зарзио, но мярнах днес Кайрякова в коридора, казах й резултатите и тя направи физиономия, че не са Ок. Тъжно ми е, но това е. Записах и час за Михайлова за 18.08. Пожелавам успех на всички, които чакат новини!

# 427
  • Sofia
За жалост резултатите са отрицателни на този етап. Това си е чиста биохимична и според мен няма смисъл да продължаваш лекарствата. Спирай всичко и проследи 3ти тест дали нивата спадат.  Въобще не знам защо са ти казали и да продължаваш. Миналата година имах същият казус с БХ. Нива в началото 23 май бяха не помня  след 48 часа 31. Направо ми казаха да спирам и да проследят спада на нивата.

Общи условия

Активация на акаунт