Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 95

• 16 898
  • 476
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, в приложението на Надежда ли ще излезе станавощето на проф.Михайлова, което и изпратих по имейла? В коя секция по-точно?

# 466
  • Sofia
Момичета, в приложението на Надежда ли ще излезе станавощето на проф.Михайлова, което и изпратих по имейла? В коя секция по-точно?

Не знам дали ще издаде документ в приложението, ако сте си писали през имейл. Може би да чакаш отговор по мейла. А ако вече сте се разбрали нещо да пише подозирам в амбулаторните листи. Поне тя така си записва историята на пациентите си там.

# 467
Здравейте,
Момичета скоро се преместих при доктор Чапанова и започнахме стимулация като ме викна на 21 ден от цикъла и ми биха инжекция за стопиране, каза че ще сме по късия протокол, но ми е интересно какво следва, защото до сега не сме действали по този начин бях в друга клиника. Сега ме вика на 11 ден след цикъл как продължава стимулацията, не успях да питам а пък ми е  интересно ако някоя има желания да ми обясни.
Благодаря предварително

Това звучи като дълъг протокол, а не къс. Не съм била с еднократна инжекция, не знам как точно протичат нещата с нея и защо те вика на 11ти ден. Предполагам тогава ще започнете със стимулацията.

# 468
  • Sofia
Dincheva.95, инжекция на 21 ден със сигурност ми звучи на дълъг протокол. Той започва от предходният цикъл след овулация. Вика те тогава, защото излиза в отпуск вероято, а може да иска тя да те стимулира. Яйчниците са тихи и блокирани и в дългият протокол, стига да са заспали, няма значение кога ще започне самата стимулация. Просто трябва да се потвърди, че яйчниците са спокойни.

# 469
  • София
Dincheva.95 и на мен ми звучи като дълъг протокол. Предполагам, че ще започнете стимулация при следващата ви среща.

# 470
Благодаря Ви момичета. Аз също се учудих, но каквото е живи и здрави всичко да е наред 🍀🙏 Късмет на всички и пухкав финал 😊
Още нещо да попитам какво мислите за свеж трансфер ?
Защото мисля да пробвам ?

Последна редакция: ср, 12 авг 2026, 10:09 от Dincheva.95

# 471

Не знам как да реагирам на това лечение. Сто въпроса ми изникват...колко време ще пия лекарствата? Чета, че трябва постепенно да се спират? Ако си направя контролните изследвания във Варна , резултата ще е обективен ли???...🤯😖

Вие какво мислите за назначеното лечение?

# 472
Аз имам почти идентична терапия, с разлика вместо преднизолон, при мен е медрол, което е пак кортикостероид.
До колкото знам се пият до към 12 гс или според преценка на лекаря и изследванията
Дозата на кортикостероида е сравнително ниска, така че се намалява наполовина ,през ден и се спира. Програф се спира от раз.

Не знам как да реагирам на това лечение. Сто въпроса ми изникват...колко време ще пия лекарствата? Чета, че трябва постепенно да се спират? Ако си направя контролните изследвания във Варна , резултата ще е обективен ли???...🤯😖

# 473
Аз бях на същата терапия, като флебогамата бе два флакона преди трансфер и в 13г.с. се наложи още два флакона. Изслесванията се правеха наново на 3-4 седмици и се увеличаваше дозата на преднизолона и прографа в зависимост от резултатите. Терапията ми приключи в 5тия месец ( 20-21г.с. ), когато всичко си влезе в норми. Не съм имала странични ефекти или поне не са ми направили впечатление.
АГ-то, при което се следя, държеше да си спазвам имунологичната терапия.

П.П.: прографа с тази дозировка го спрях от раз, преднизолона при мен бе по 3 таблетки дневно, намалянето им бе - първата седмица по 2 таблетки, следващите две седмици по 1 таблетка, след това по една таблетка през ден, отново за една седмица.

# 474
  • Sofia
Аз съм на подобна терапия след вече установена бременност.

В момента съм на Плакенил, Цимзия (която официално в БГ не е имунологична терапия, но много често по чужбина се ползва или тя или Хумира като такива и без установени автоимунни заболявания), 5мг преднизолон и днес ще правим вливка Флебогама (1 флакон).
Иска ми изследвания в 10 г.с за да оптимизираме терапията.

За предходният трансфер бях на Преднизолон 10 мг, Плакенил 400 мг и Програф 1 мг, като прографа помня спирах веднага. Плакенила намалихме на 200 мг след това, а преднизолона го спирах постепенно като 1 вата седмица намалих от 2 на една. След това на половин го чупих за още 2 седмици, но аз така или иначе имах обостряне на автоимунното още почти веднага след трансфера, та така или иначе нямаше много смисъл. От манипулационна ми бяха казали да спирам дори и преднизолона след 2 дена намаляне от 2 таблетки на 1, но реших да пробвам да ги намалят постепенно.

# 475
Относно преднизолон/ медрол и Михайлова и лекарите в Надежда ми казаха, че дозата 2х1 е ниска и не налага дълго спиране. Аз лично бях два дни на 4 мг (1 табл) и след това ( през ден по 1/2) табл още два дни

Аз съм на подобна терапия след вече установена бременност.

В момента съм на Плакенил, Цимзия (която официално в БГ не е имунологична терапия, но много често по чужбина се ползва или тя или Хумира като такива и без установени автоимунни заболявания), 5мг преднизолон и днес ще правим вливка Флебогама (1 флакон).
Иска ми изследвания в 10 г.с за да оптимизираме терапията.

За предходният трансфер бях на Преднизолон 10 мг, Плакенил 400 мг и Програф 1 мг, като прографа помня спирах веднага. Плакенила намалихме на 200 мг след това, а преднизолона го спирах постепенно като 1 вата седмица намалих от 2 на една. След това на половин го чупих за още 2 седмици, но аз така или иначе имах обостряне на автоимунното още почти веднага след трансфера, та така или иначе нямаше много смисъл. От манипулационна ми бяха казали да спирам дори и преднизолона след 2 дена намаляне от 2 таблетки на 1, но реших да пробвам да ги намалят постепенно.

# 476
Dpd, приемаш всичко както е предписано до 6-та седмица. След това правиш изследвания и тя ще ти каже дали имаш нужда от корекция на терапията или продължаваш . Спирането е по схема.
За изследванията, аз не бих ги пуснала във Варна. Михайлова ми беше написала какви епруветки да се ползват. При нужда бих отишла в лаборатория във Варна да ми вземат кръв и да ги пратя в Александровска.
Точно тези изследвания не бих доверила на случайна лаборатория.
Може да я питаш дали във Варна ще препоръча някоя лаборатория за изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт