Бригада Нов дом - Доброто е непобедимо, сезон 8 /2026/ Тема 2

• 44 520
  • 629
  •   1
Отговори
# 615
Имаше и в този сезон греди -  момичето, което е изведено от дома си в приемно семейство, заради "страхотната" й майката, която след ремонта е продала всичко, както и майката с двете момчета и починалият полицай.

# 616
Ами мен не ме кефи това, че викаш социално предаване да ти ремонтира апартамента, защото на теб приоритет са ти телефоните, почивките, ноктите и фитнеса. Просто в случая си направил своя избор и се живееш в кочината. Предпочитам да се помага на хора, които реално няма кой разход да свият, за да си ремонтират, или дават много средства за лечение. Там вече не става въпрос за избор.

# 617
  • София /Абсурдистан
Оставете ги трите кифли, там е ясно.

# 618
  • Наблизо
Фаталина,изведенето момиче и психично болната майка бяха избрани заради ужасната смърт на бащата и отзвука,който предизвика.В онзи момент не е било толкова ясно колко е зле майката.Явно заради бащата не се е виждала болестта на майката.
Важното е детето да е добре,каквото станало,станало.И майката да получи медицинска помощ...но като знам в България психиатричната помощ на какво ниво е,едва ли.

# 619
  • SF
Ами мен не ме кефи това, че викаш социално предаване да ти ремонтира апартамента, защото на теб приоритет са ти телефоните, почивките, ноктите и фитнеса.

А те защо им го ремонтират?
Сигурно много хора им пишат и чакат ремонт от тях.

# 620
  • Варна
Хора, не съм гледала този епизод, я дайте линк 🫣😛

# 621
Много добре са знаели и дори НПО-то вече е било вдигнало ръце от майката, но очевидно БТВ са се хвани на хорото и са заснели епизода. В ПО самата Мария като разказваше за случая се чувстваше като в небрано лозе и се чудеше как да обясни последвалите събития, застрашили момичето. Смъртта на бащата изобщо не беше предмет на епизода, а просто даде светлина за една от причините, поради които детето живее в такава ужасна среда. Съвсем ясно си личеше, че майката има проблем и се държи неадекватно, като в последствие очевидно нещата са ескалирали. За мен това семейство не би следвало да е таргет на предаването. Няма полза от ремонта на къщата и обзавеждането й при положение, че нуждаещото се момиче вече не живее там и че нестабилната майка, след като е напуснала осигурената й от общината и НПО-то работа е разпродала каквото може, за да си набави средства. Представител на НПО-то обясняваше, че като са питали майката защо напуска работа била отговорила, че я мързи и вече не иска да мете с метлата, та май не е и толкоз л...да. Изразходваните средства щяха да са много по-полезни за друго наистина нуждаещо се семейство. Бригадата не е предаване за осигуряване на психиатрична помощ, нито за раздаване на социални помощи. За тази цел си има институции.

# 622
Ами мен не ме кефи това, че викаш социално предаване да ти ремонтира апартамента, защото на теб приоритет са ти телефоните, почивките, ноктите и фитнеса.

А те защо им го ремонтират?
Сигурно много хора им пишат и чакат ремонт от тях.

Ами не знам, и аз се чудя.

# 623
  • Наблизо
Много добре са знаели и дори НПО-то вече е било вдигнало ръце от майката, но очевидно БТВ са се хвани на хорото и са заснели епизода. В ПО самата Мария като разказваше за случая се чувстваше като в небрано лозе и се чудеше как да обясни последвалите събития, застрашили момичето. Смъртта на бащата изобщо не беше предмет на епизода, а просто даде светлина за една от причините, поради които детето живее в такава ужасна среда. Съвсем ясно си личеше, че майката има проблем и се държи неадекватно, като в последствие очевидно нещата са ескалирали. За мен това семейство не би следвало да е таргет на предаването. Няма полза от ремонта на къщата и обзавеждането й при положение, че нуждаещото се момиче вече не живее там и че нестабилната майка, след като е напуснала осигурената й от общината и НПО-то работа е разпродала каквото може, за да си набави средства. Представител на НПО-то обясняваше, че като са питали майката защо напуска работа била отговорила, че я мързи и вече не иска да мете с метлата, та май не е и толкоз л...да. Изразходваните средства щяха да са много по-полезни за друго наистина нуждаещо се семейство. Бригадата не е предаване за осигуряване на психиатрична помощ, нито за раздаване на социални помощи. За тази цел си има институции.
Въпросът е кога са разбрали.За жалост тези неща се планират месеци напред.Явно не е можело да се сменят графиците,а и материалите са били поръчано.НПОто са се опитали да помогнат,явно и те са препоръчали случая на Бригадата,но е били твърде късно за връщане назад,когато нещата са ескалирали.
А и защо не да е имало надежда,че майката може да бъде лекувана.
Много грозно изказване за “л*да”.Жената е психично болна.Не знам дали е само депресия,но отстрани изглежда като мързел,а не е.Та тя няма емоции.Никакви.Много много счупен човек.Не искам да си представям бащата какъв изрод е бил за да съсипе човешко същество така.
НПОто казва,че детето е добре и щастливо и дано е така и занапред.Силно се надявам и на майката да се помогне..с лечение.

# 624
  • SF
Не е така. Правят се огледи, правят се бюджети, организират се рекламодатели, спонсори, продуктовото позициониране. Одобрява се от редактори, сценаристи, асистенти,  сключват се договори за участие, пише се сценарии и разкадровка и въобще няма момент на изненада.
За следващия сезон  си представете, че в момента си обикалят обектите, за да могат да направят концепцията епизод по епизод за следващия сезон.

# 625
Не знам, дали си спомняте епизода с малкия Марти и дядо му Пламен. Тогава една дама, която се оказа майка на дете, с което Марти е бил в детската градина, организира във фейсбук кампания и се събраха много неща, които са в помощ на семейството. Преди няколко дни в същата група бе споделено, че в момента тя е дисгностицирана с рак и има нужда от помощ.
Поставям линк към призива, ако някой има желание да помогне -https://www.facebook.com/groups/1027985712687321/

# 626
Може ли скрийншот с банкова сметка и детайли за титуляря? Нямам фейсбук.

# 627
Групата е частна/затворена и не се отваря нищо.

# 628
Извинявайте, момичета, изобщо не съобразих, че може да възникнат такива проблеми. Прикачвам скрийншотове:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 629
Благодаря! 🌷

Общи условия

Активация на акаунт