Бригада Нов дом - Доброто е непобедимо, сезон 8 /2026/ Тема 2

• 44 402
  • 629
  •   1
Отговори
# 585
Лелята на мъжа ми има МС, включиха я в някаква програма с експериментално лекарство (мисля, че американско) и е в ремисия от години. Всяка година ходи на изследвания и скенер. Има значение, обаче, и кога си диагностициран - на колкото по-късна възраст, толкова по-бавно се развива болестта. Тя беше на 50+. Не случайно МС се нарича "болестта на младите хора"

# 586

Не съм чувала някой да се е излекувал от МС.
Има няколко случая в Бг за които е писано,давали са интервюта…
Едната е била пациентка на д-рЕмилова,с гладолечение се е подобрила.Казва се Керанка и е народна певица.
Другата е Биляна Савова.Има доста инфо в нета за нея.

Все още няма лечение на МС.

И при двата посочени случая никъде не се говори за "излекуване". Променили са хранителен режим, начин на живот, и да - това води до по-редки кризи и по-високо качество на живот с МС.

Не е хубаво така своеволно да се борави с термини като "излекуване" за неизлечими (засега) болести.

# 587
Ами четете. Подобрила е написала, ремисия, а не излекувана.

# 588
МС е много коварно заболяване и при всеки протича по различен начин. И аз плаках много снощи, защото съпругът ми е с МС и това допълнително утежни ситуацията. Горката жена, колко неща носи не плещите си....Несправедлив живот Sad

Малко извън темата:
МС към днешна дата е нелечимо заболяване. Все още няма терапия, която да го излекува напълно, но има съвременни терапии, които могат значително да забавят прогресията и да позволят на човек да живее дълги години нормално.
Съпругът ми води напълно нормален живот - на терапия е, няма дефицити, няма пристъпи и ако човек не знае диагнозата му (никой от близките ни не знае, само ние двамата), никога не би предположил, че е болен. Заболяването беше открито, когато беше на 32 години, сега е на 39.
Покрай МС се запознахме с много хора със същата диагноза и при повечето случаите са по-леки. Имаме и съсед в блока, който е на 68 години и е с МС от 30 годишен. Едва преди две години започна да ходи с бастунче „за всеки случай“ и все още работи. Това показва колко различно може да протича болестта.
Има хора, при които болестта прогресира много бързо - както при човека от „Бригада Нов дом“😟. Но има и случаи, в които човек стига до инвалидна количка за определен период, а след това отново успява да се изправи на крака. При МС никога не може да се каже със сигурност как ще се развият нещата, защото заболяването е изключително непредвидимо.
Надявам се след предаването да съберат средства за терапията със стволови клетки в Русия. Дано успеят, въпреки че и тя не е гаранция за успех. Това е тежка и агресивна процедура, при която на практика имунната система се „занулява“ чрез силна химиотерапия, след което се връщат собствени стволови клетки на пациента, за да се изгради наново имунитетът. Целта е организмът да спре да атакува нервната система.
В САЩ при някои случаи и застраховките покриват подобна терапия и много хора се подлагат на нея, но резултатите са различни при някои има голямо подобрение или спиране на прогресията, при други ефектът е по-слаб.

От МС много рядко се умира. Обикновено става дума за усложнения или придружаващи заболявания. Изключително важно е терапията да започне навреме. За щастие, през последните 5-6 години има много по-модерни и силни медикаменти, които дават надежда.
Аз самата живея в страх вече години наред, защото никой не знае какво може да стане утре. Но засега при нас нещата са добре и се опитвам да се държа и да мисля положително.

Искрени се надявам нещата при семейството да се подобрят, хареса ми, че жената не се предава, изключително силна и борбена, така и трябва!

# 589
Сега изгледах епизода и плаках като магаре, честно ви казвам. Тази жена е герой, моите проблеми ми се сториха дребни и несъществени. Наистина беше почти пред истерия както каза Мария когато влезе в новия им дом, как докосваше, милваше всяко нещо, за да се убеди, че е истина и не сънува. С двете заболявания на Боби и Миро и в най-смелите си мечти едва ли си е представяла, че ще види жилището така хубаво. Толкова много радост и искрена благодарност струеше и от двамата, напълниха ми сърцето. Дано, дано ги чакат по-хубави дни вече, да могат да си позволят нужните лечения и да бъдат много щастливи.

Рая, от сърце желая много здраве и на твоя съпруг, радвам се да прочета, че има хора, които намират правилната терапия и държат заболяването под контрол ❤

Накрая нещо по-весело. Цялата бригада са големи симпатяги, но Ивчо е моят топ любимец. С тези трапчинки и винаги пълни със сълзи очи, много е миличък как взима присърце всяка история. Живи и здрави да са всички момчета, и Мария, и екипа, и спонсорите, и нови такива да дойдат, за да донесат още радост на семейства като новото семейство Методиеви ❤

# 590
Аз не можах да го изгледам. Ревах сигурно два часа. Много тежко ми стана, наистина.

Прекрасно предаване! Всички епизоди ми харесаха!

# 591
  • София
Сърцераздирателен финал на прекрасен сезон! Heart
Дано Доброто да продължи да побеждава! Heart
Беше ми приятно да обсъждаме епизодите, дами! До следващия сезон! Heart

# 592
Здравейте, включвам се в темата защото не пропускам епизод, но досега май не съм коментирала. Последните два епизода изгледах един след друг и съм абсолютен леш. Ревах, обаче някак с усмивка на лице. Толкова много любов ….. напук на болести, трудности и всякакви гадости и несправедливости. И Милица и Миро и Севда излъчват топлота, обич и нежност, а то отвътре такава сила и борбеност, като буря. Дано им се върне това някак, дано има карма и ако ще да пропуска лошите, но да се връща по сто на такива хора.

И няма как да пропусна Мария. Тази жена е човек с главно Ч. Като вълшебница, орисница, фея, с подход към всеки, толкова много различни съдби, към всеки намери път от малки до големи, една грешна дума не каза, един жест не беше празен. И какъв контраст с тези ледени очи, а с поглед по-топъл от огнище.

# 593
  • Русе
И аз сега успях да изгледам епизода. Ревах с Милица при всяко докосване всякаш не може да повярва , че това е реално всяка стена ,вещ ,текстил, особено в банята плочките ...
Искрено се надявам само хубави неща да им се случват и подобрения да има за Миро и Боби .
Радвам се , че споделяхме вълненията и емоциите тук . Надявам се да има още много сезони ,спонсори и повече епизоди . Защото уви за нещастие има много семейства с тежки съдби , които оцеляват. А заслужават да имат шанс за по-добър живот.

# 594
Това семейство наистина заслуаваше помощ , не като полицейската съпруга .

# 595
Гледам в момента по БТВ някакъв стар епизод на Бригадата, който не съм гледала преди. Нещо това семейство хич не ми изглежда да имат нужда от помощ за жилището. Значи апартамента тук-там с мухъл, но голямата щерка всеки ден на фитнес, а малката дъщеря със смарт часовник. Не е ок този епизод.

# 596
Да не би да е веселата вдовица това? Бтв нямат срам. Вместо да изтрият този епизод и да се преструват, че не са го излъчвали те го повтарят пак Joy
Не е нужно сега да ми скачате, изразявам лично мнение .
Че помня и приятелките и в темите как я браниха лъвски Scream

# 597
  • София
Да, повтарят епизода с Веселата вдовица ( Кръшната общинарка).
Най-срамният епизод в историята на предаването според мен.

# 598
Нямам в момента възможност да гледам,но в кратце за какво иде реч?

# 599
Не ти трябва да знаеш,само ще се ядосаш.Последно четох от съкварталци че е даден под наем ремонтирания апартамент,а те си живеели в техния си друг 🤬🤢.

Общи условия

Активация на акаунт