Опити за бебе

• 1 519
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте, от 9 месеца правим опити за бебе. На 38 г съм и според прегледите всичко може наред. Цикълът ми никога не е закъснявал и е бил абсолютно точен. Още от първите опити за бебок, цикълът ми всеки път се забавяше с по 2 дни, но идваше на вторият. Всички тестове са отрицателни.
Последната менструация ми подрани с няколко дни и на 10-тият ден пак ми дойде.
Овулацията ми е нормална на 13-14 ден. На някоя от Вас случвало ли й се е да й дойде пак няколко дни след приключил цикъл?

# 1
  • 2860 км северно от Екватора
Здравейте, от 9 месеца правим опити за бебе. На 38 г съм и според прегледите всичко може наред. Цикълът ми никога не е закъснявал и е бил абсолютно точен.
Репрудоктивен специалист.
Не губете време в чакане.

На някоя от Вас случвало ли й се е да й дойде пак няколко дни след приключил цикъл?
Не.

# 2
  • София
Партньорът правил ли е изследвания?
Какви точно прегледи са правени, че "всичко" е наред?
На тази възраст след 6 месеца неуспешни опити е добре да се потърси репродуктивен специалист.

# 3
На всяка възраст след 6 месеца неуспех се ходи на специалист.

След 35г, даже е задължително и двамата да се срещнат с репрудоктивен специалист. Много хора игнорират мъжкия фактор, а жената старее и се стресира.

# 4
Здравейте, от 9 месеца правим опити за бебе. На 38 г съм и според прегледите всичко може наред. Цикълът ми никога не е закъснявал и е бил абсолютно точен. Още от първите опити за бебок, цикълът ми всеки път се забавяше с по 2 дни, но идваше на вторият. Всички тестове са отрицателни.
Последната менструация ми подрани с няколко дни и на 10-тият ден пак ми дойде.
Овулацията ми е нормална на 13-14 ден. На някоя от Вас случвало ли й се е да й дойде пак няколко дни след приключил цикъл?

При вас дори всичко да е наред, бебето се прави от двама. Прегледи трябва да мине и мъжката половина. Може там да е проблема. 9 месеца не са много, но не са и малко.

# 5
Не ми звучи, като да е правила нещо повече от преглед при гинеколог. И за овулацията как била нормална при проблеми с цикъла май са си мисли на авторката. Не изглежда да е ходила на специалист.

38 години са си 38 години. Напълно е възможно да се появят промени в цикъла и без опити за бебе. Дотук не личи да се е обърнала към специалист, който едва ли щеше да пропусне да изиска изследвания и от мъжа, освен че може да открие проблем при авторката.

# 6
Правила съм прегледи при гинеколог и всичко ми било наред. Изследвах и репродуктивните хормони....пак всичко в норма и ме гони параноя, дали е възможно тестовете да са отрицателни и да си ми идва и да не съм разбрала,че съм бременна ....и сега нещо да се случва, защото не е точно кръв като при цинъла

# 7
  • Sofia
Проходимост на тръби, спермограма, витамини Б9 Б12 Д, щитовидна жлеза, имунология?

Последна редакция: сб, 11 апр 2026, 00:05 от Brin de muguet

# 8
Правила съм прегледи при гинеколог и всичко ми било наред. Изследвах и репродуктивните хормони....пак всичко в норма и ме гони параноя, дали е възможно тестовете да са отрицателни и да си ми идва и да не съм разбрала,че съм бременна ....и сега нещо да се случва, защото не е точно кръв като при цинъла
За жена на 38г трябва да знаеш как се установява бременост, за бога в ерата на интеренет сме.

# 9
  • София
Пък и какво точно са ти гледали на тези прегледи?
Имаш ли цветна снимка,правена ли е фоликулометрия? Кои точно хормони и на кой ден са ти изследвали?
Този гинеколог проследява ли ти целите цикли или става дума за рутинен АГ преглед?
Нищо не казваш за спермограмата?
Иначе наистина на тези години е добре да знаеш повече за тестовете и за бременността.
Това кървене извън цикъла защо не си го консултирала с лекар? То от колко време е?
Овулацията с какво я засичаш - с тестове или при преглед?

# 10
  • Sofia
Щом те съмняват уринарните, правила ли си кръвни ЧХГ тестове?
А дали цикълът е точен или нередовен няма връзка с фертилността. Моят цикъл винаги е бил много нередовен, никога не знаех кога да го чакам, но нямах проблеми със забременяването. Сега вече е точен като часовник, но това го отдавам на предменопаузата. И има жени с точен цикъл, но стигат до инвитро по една или друга причина.

Последна редакция: сб, 11 апр 2026, 12:15 от Brin de muguet

# 11
Здравейте мами , преди няколко месеца ми откриха ИР, отидох на ендокринолог и ми изписа Сиофор 500 мг, свалих няколко килограма за месец, след месец ми пуна изследвания хормонални и освен тестостеронът ми другите бяха хубави, но тестостеронът ми е мялко висок и ми изписа Спироноланктон 50мг трябва да го пия 3 месеца. Въпросът мш и следният с мъжа ми правим опити от една година насам цикълът ми винаги е бил неродовен много мечтаем за бебе , може ли тестостеронът да влияе на забременаването ми? Дайте ми съвети

# 12
Щом на Вас всичко Ви е наред, търсете проблема в партньора. Не знам какво е това разбиране жените да ходим по хиляди прегледи и изследвания, а мъжете на нито един и като има проблем, въпреки че клинично сме здрави, да го търсим в нас. Пратете мъжа си на лекар, да не се офлянква

# 13
  • София
Здравейте мами , преди няколко месеца ми откриха ИР, отидох на ендокринолог и ми изписа Сиофор 500 мг, свалих няколко килограма за месец, след месец ми пуна изследвания хормонални и освен тестостеронът ми другите бяха хубави, но тестостеронът ми е мялко висок и ми изписа Спироноланктон 50мг трябва да го пия 3 месеца. Въпросът мш и следният с мъжа ми правим опити от една година насам цикълът ми винаги е бил неродовен много мечтаем за бебе , може ли тестостеронът да влияе на забременаването ми? Дайте ми съвети

По всяка вероятност имате синдром на поликистозни яйчници, всичко описано са класически признаци. Не губете време, а отидете при репродуктивен за проследяване на овулация (защото вероятно нямате всеки месец, а и да има качеството на яйцеклетките ще е под въпрос). При някои жени със СПКЯ се получават нещата лесно, при други не толкова, зависи колко е изявен синдромът.
Не губете време, искайте второ мнение и тн защото ще трябва да се постараете за бебенце.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт