Отговори
Здравейте 🙂
След 18 май мисля да отида за първи път на Паша дере и ми е малко любопитно как е обстановката там.

Чувал съм различни неща – че е доста спокойно и красиво място, но и че има всякакви хора. По-скоро търся място за релакс и природа, не нещо натоварващо.

Ако някой е ходил наскоро:

как е атмосферата?
има ли по-спокойни зони?
има ли нещо, което е добре да знам като за първи път?

Ще съм благодарен на всякакви съвети 🙏

# 1
Били сме на плаж на Паша дере в началото на септември и беше много красиво, изключително чисто, все още беше доста топло и имаше много хора, но въпреки това усещането не беше натоварващо или за "препълнено", поне за нас. Предполагам, че в края на май няма да има почти никого, защото е доста ветровито. Иначе не сме спали там, ходехме единствено на плаж, защото за нас беше важно кучетата ни да могат да са с нас, което по другите плажове около Варна не беше позволено, така че относно настаняването нямам мнение. Всъщност когато избирахме къде да летуваме, много хора от Варна споделяха по форумите, че целогодишно водят там кучетата си на разходка, така че помислете за това от гледна точка на спокойствието.
Иначе заради никнейма Ви (предварително се извинявам ако греша) подозирам, че питането Ви е насочено по-скоро към нудистите. Честно казано бях чела, че Паша дере е възприеман за нудистки плаж, но ние за цяла седмица видяхме само две възрастни двойки, масово хората си бяха с бански.

# 2
Благодаря ти за подробния отговор 🙂
Точно това ми беше интересно – дали е по-скоро спокойно място, а не претъпкано.

За вятъра не се бях замислял, това е полезно 👍
А иначе да, никнеймът може малко да подвежда 😄 По-скоро ме влече идеята за по-естествена и спокойна атмосфера, без излишна навалица.

Добре е да чуя, че не е нещо крайно като обстановка.
А имаш ли наблюдения дали има по-спокойни зони по самия плаж?

# 3
Има заведение с чадърди и шезлонги и всичко друго е свободна зона. Самият плаж е скалист и плажната ивица е тясна и дълга. Като бяхме през септември ходехме в края на свободната зона така че да няма хора около нас и кучетата да могат да играят на воля и си оставаше още много много много пясък и след нас (но все пак е септември). Може би през май ще е още по-безлюдно, за юни-август не гарантирам.

# 4
Много благодаря, че споделяш толкова подробно 🙂
Звучи точно като място, което търся – по-спокойно и с възможност да си намериш пространство.

Добра идея с края на свободната зона, това сигурно е най-добрият вариант.
Предполагам, че май наистина ще е доста по-празно, което всъщност май е плюс.

А самият достъп как е – трудно ли се стига до плажа или е сравнително ок?

# 5
Няма проблем с достъпа, има си паркинг пред плажа.

# 6
Супер, благодаря 🙂
След средата на май ще съм във Варна (Галата) и съм решил да разнообразя малко местата за плаж Simple Smile

Иначе най-често ходя на Фичоза, но ми се иска да пробвам нещо по-спокойно.

Вие останахте ли доволни като цяло, бихте ли се върнали пак?

Общи условия

Активация на акаунт