Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пак за лещите...

 • 4 111
 • 44
 •   1
Отговори
 • 1
 • 2
 • 3
 • Всички
 • София
 • Мнения: 7 942
Да се похваля, посвикнах с лещите... просто ми трябваше повечко време  Embarassed
ПОчвам с въпросите Simple Smile
1.По колко време на ден мога да ги нося? Тръгвам на работа и мисля да ги слагам към 8,30 и да ги свалям 22-23ч. много ли е  Thinking
2.Някой да е чувал за изкуствени сълзи, но не от тези дето са в шишенце, а някакви в малки капсули, че тези в шишенцата били с консерванти, а и като ги отвориш след месец хвърляш, а другите са за 2-3 дена ползване и после отваряш нова капсулка... ако някой е чувал, да каже къде ги продават!
Проверих и за еднодневните лещи. Някой май питаше. Струват 90лв. за 15 дни... абсолютно неприемливо за мен... 180лв. на месец за лещи не бих дала...

# 1
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 8 871
само на първия въпрос мога да ти отговоря - ако вече си свикнала с лещите, можеш спокойно да ги носиш от сутрин до вечер. Аз понякога дремвам следобед с тях даже.

# 2
 • Мнения: 8 806
Можеш да ги носиш колкото искаш-стига да не ти пречи,стандартът е не повече от 24 часа Wink
За тези капсули незнам-за пръв път чувам,но за Natural Tearsмога да ти кажа че много помагат,особено ако преуморяваш очите с четене или компютър.Едно шишенце е към 13 лв вече-поскъпнаха-за един месец е множко наистина като количество,но мисля че е по-добрият вариант все пак Rolling Eyes Аз съм си с такива и не мисля да ги сменям с капсули,някак си по-удобно ми е...Иначе предполагам във всяка оптика можеш да намериш или  да поръчаш,в аптека също-тези сълзи от аптека се купуват.

# 3
 • Мнения: 2 534
Моя милост питай , това ми е работата. Капсулките излиза скъпичко . С колко процента водно съдържание лещи си купила ? Работиш ли на компютър ? Имаш ли очила за вкъщи ?

# 4
 • Мнения: 2 534
Хубави са капките `Визин`и на `Бауш енд ломб` , те са по около 8 лв.и по принцип всички такива капки за очи се съхраняват в хладилник , поне е желателно де.Ежедневните лещи действително излизат скъпо , подходящи са , ако човек пътува , защото така си спестява разтвора. Ако не работиш на компютър може да носиш едномесечни за постоянно носене - цена 36лв за 1 бр. Значи на месец 72 лв. , пак си е скъпичко.
     За хората , които работят на компютър се препоръчват лещи с нисък процент водно съдържание38% , така е според последните научни статии публикувани в специализираните издания .

# 5
 • София
 • Мнения: 7 942
Лещите ми са тримесечните на Бауш&Ломб.
А ти очен лекар ли си? Питам защото абсолютно всички лекари с които съм говорила, са против какпките Визин! Окото привиквало към тях! Затова препоръчват, изкуствените сълзи.
Работя на компютър 10ина часа дневно. Затова имам нужда от капки. Също знам че каквито и да са лещите не е хубаво да се носят постоянно... колкото и да е процентното съдържание на вода, това си е чуждо тяло и не е хубаво да седи постоянно в окото.
А колко често почивате.. тоест имате ли дни в които не носите лещи? Трябва ли поне един ден в седмицта да не ги слагам?

# 6
 • сред цветята
 • Мнения: 3 031
Arrow 1. спокойно ги носи по цял ден, стига да нямаш проблеми.
 Arrow  2. не мога да ти дам информация, zащото не съм иzполzвала. Ти сухи очи ли имаш?
 Arrow еднодневните лещи раzбира се са по скъпи от месечните, но си имат своите предимства. Какви лещи полzваш в момента, т. нар. месечни (=30 дневни)  или други?

# 7
 • Мнения: 2 534
Работя в оптика , а офталмолога не е запознат много с лещите.Най - добър съвет дава контактолог , той е специалиста по лещите . Не си написала какъв е процента на водно съдържание !? Дано да са ти от 38 % . Колкото по-висок е процента , толкова по-сухо става окото докато работиш на компютъра С ЛЕЩИ НЕ СЕ СПИ освен ако не е посочено , че са подходящи за непрекъснато носене.СЪЩО Е ЖЕЛАТЕЛНО при прибиране в къщи да се свалят , ако е възможно . След като работиш толкова много на компютъра , задължително ако усетиш сухота в очите , капеш `сълзи`. Изкуствените сълзи в никой случай не могат да ти навредят.

# 8
 • София
 • Мнения: 7 942
За очния писах заради капките Визин... стана ми странно, че ги препоръчваш.
Нямам никаква идея какво е процентното съдържание на вода, но то не е ли еднакво за тримесечните лещи на Бауш&Ломб?
А знаеш ли от къде да си купя от тези изкуствени сълзи които са в капсули  Thinking

# 9
 • Мнения: 2 534
От чисто любопитство откъде купи лещите и посъветваха ли те как се използват ?
 Не е нужно да почива окото цял ден . Почивката през нощта е достатъчна за окото , но все пак , ако си имаш очила поне в неделя си ги носа . Целодневна почивка се изисква за тези , които носят силиконови за непрекъснато носене , защото те се свалят само един път в седмицата .

# 10
 • Мнения: 2 534
В аптеките , но ако намериш познат в някой аптечен склад да ти ги доставя на кутия , не излизат толкова скъпо .
 При непрекъснати срещи с клиенти , които носят лещи ,ми направи впечатление , че 50% използват `Визин` и са доволни , затова ти го написах . А тримесечни лещи има и с 38% , 55% и 66% .

# 11
 • София
 • Мнения: 7 942
Купих ги от Еврооптик. Не ме посъветваха  Sick  затова разпитах момичетат тук как да ги ползвам...
А можеш ли да ми кажеш, колко струват при вас едномесечните на Джонсон&Джонсон... казаха ми че били по-добри от Бауш&Ломб.
А и какви лещи би препоръчала(фирма и за колко време) при работа с компютър.

# 12
 • Мнения: 2 534
На Бауш 38%, на опаковката пише "Optima FW", са подходящи за работата ти . На Джонсън лещите се носят само по седмица и половина едната и се продават в комплект по шест броя . Не искам да те заблудя в цената , защото те рядко се продават понеже са доста скъпи .Утре като погледна ще ти напиша колко струват , но мисля че излизаха около 60 лв. на месец.Най-добри ги водят , защото тенденцията е лещите да се ползват максимално кратко време , а те са за по ...горе виж.Хубави са , спор няма , но то вече почти всички лещи са хубави.
А сега видях че пишеш за едномесечни , те имат такива за непрекъснато ...
Утре задължително ще погледна офертата на Джонсън , но да си подготвена , че са скъпи.

# 13
 • София
 • Мнения: 7 942
Много благодаря, май ще си остана на Бауш&Ломб. Добри са като цена, а и засега нямам проблеми... а пък щом са и подходящи за работа с компютър... супер Simple Smile
Кажи къде работиш, другия път ще си ги купя от теб  Wink

# 14
 • Мнения: 2 534
Уф ,че ме е яд ,че не мога да ги слагам тези Emoticons  , сега щях да сложа една голяма усмивка.
Да,цените на Бауш са най-добри, тези са по десетина лева, нали?
Нашата верига има петнадесет оптики в София , Варна , Слънчев бряг...Аз съм всяка неделя в тази на Граф Игнатиев.Само на тази улица имаме три. `Джой` и `Гранд` се наричат

# 15
 • София
 • Мнения: 7 942
В тази на Попа ли си? Аз нея я знам. А предлагате ли цветни тест лещи... като така или иначе ще си мъча очите с лещи поне да съм и по-красива  Mr. Green  
Искам да пробвам 1-2 цвята на зеленото. Мойте очи са пъстри, по-скоро зелени с малко кафяво в средата. Искам да подсиля цвета, махайки кафявото Simple Smile

# 16
 • Мнения: 2 534
Тази на Попа пак е наша , но аз не съм там.Моята е Гранд преди пазара , ако тръгнеш от Попа, там ще съм в неделя.А утре съм в Джой , пак на Графа , но след пазарчето.  Ако дойдеш ,когато съм на работа , пробата няма да ти струва нищо , иначе е десет лева.
Цената на цветните лещи е 36-40 лв.за 1бр. Ползват се почти една година.
 С ЦВЕТНИТЕ ЛЕЩИ не се вижда толкова добре , защото там зависиш от отворо за зеницата и вечерно време , когато тя се разшири попада в оцветената част на лещата и се вижда леко размазано.

# 17
 • Мнения: 50
Цитат на: nad_tab
1.По колко време на ден мога да ги нося? Тръгвам на работа и мисля да ги слагам към 8,30 и да ги свалям 22-23ч. много ли е  Thinking
2.Някой да е чувал за изкуствени сълзи, но не от тези дето са в шишенце, а някакви в малки капсули, че тези в шишенцата били с консерванти, а и като ги отвориш след месец хвърляш, а другите са за 2-3 дена ползване и после отваряш нова капсулка... ако някой е чувал, да каже къде ги продават!
Проверих и за еднодневните лещи. Някой май питаше. Струват 90лв. за 15 дни... абсолютно неприемливо за мен... 180лв. на месец за лещи не бих дала...


Не казваш какви са ти лещите. Аз използвам тримесечни, и сси ги нося по цял ден - като стана от леглото ги слагам, и ги махам преди да си легна и нямам проблеми. Пък нищо че са тримесечни, аз ги ползвам по около 4,5 мес., защото всяка вечер грижливо ги измивам с разтвора. Струват 12 лв. едната - съвсем приемливо.
За изкуствени сълзи - и на мен ги препоръчаха, ама ми се строиха скупи и реших че ще мина и без тях. Те са необходимо, когато ти изсъхва окото (не знам точно как се казва) - при мен изсухва, когато спя с лещите и на сутринта много ми дращят - тогава може би е хубаво да се сложат малко сълзи, за да не ти стане нещо на окото. Но при мен рядко се случва да спя с тях, та затова без изкуствени сълзи  Grinning

# 18
 • Bristol
 • Мнения: 8 250
nad_tab, не съм специалист, но отдавна ползвам лещи и съм се интересувала доста. Както jenia ти е казала зависи от водното съдържание на лещите колко време можеш да ги носиш. Тези, които са с по-ниско водно съдържание обикновено се носят не повече от 10ч на ден. Не казвам, че не може по-повече, но не е добре за очите. Освен това се препоръчва да не се носят всеки ден , а да даваш почивка на очите поне веднъж седмично. Както и 3-месечни лещи можеш да ги носиш 6 месеца, но за окото не е добре.
Аз пък имам лек астигматизъм на едното око. В БГ винаги са ми казвали, че с контактните лещи се оправяло, защото бил съвсем лек. Миналия месец ми сервираха, че не ставало. Трябват ми специални контактни лещи за корекция на астигматизма. На 7ми март пак съм на лекар за нови лещи този път ще си взимам за астигматизъм. jenia , ти имаш ли информация за тях?

# 19
 • София
 • Мнения: 7 942
Момичета, мерси за отговорите! Минах през Еврооптик и ми казаха, че 3 месечните на Бауш&Ломб са с 38%но водно съдържание. Тези с по-малко водно съдържание са за по кратък срок...
Освен това ми подариха и едни двуседмични на Джонсън&Джонсън, защото ми казаха, че ще ми харесат повече от Бауш&Ломб... добра политика Simple Smile
jenia, ама хич не сте ориентирани към клиента.. как така ще си плащаш за проба! Една от мамите тук сподели че в Еврооптик направо и подарили еднодневни цветни лещи, за да се види как изглежда...
Там в момента нямаха и ми предложиха да пробвам тези които имат, ама нещо не съм навита да пробвам лещи които други са слагали... нали се предавали болести  Thinking

# 20
 • Мнения: 2 534
Има астигматични лещи , но не се сещам точно колко струваха . Тези на Бауш около 180 лв. за брой , който се носи една година. Но ако наистина астигматизма не е висок може да се покрие с нормална леща , това вече ще си прецени лекаря.
За съжаление много се спекулира с пробите на лещи , затова по преценка на оптика се таксува или не .Разбира се при покупка или при наличие на сериозен клиент , а повярвай те си личат , всички прегледи и проби са безплатни.
Еврооптик са вносител на `Джонсън`и от чужбина им доставят определен брой цветни лещи , които да подаряват на клиенти , затова е нормално, че когато са имали такива са дали на твоята позната , а в последствие и на теб.И точно заради това , че са вносител на `Джонсън`, толкова упорито ти препоръчват тях....в никакъв случай лещите не са лоши!

# 21
 • Мнения: 2 534
Това , че от процента водно съдържание зависи срока на употреба на лещата е много напрофесионално изказване .
Тя може да е 55% и да се носи три месеца , друга пак със сящия процент може година и т.н.
Лещите на `Джонсън` , които са ти подарили се носят две седмици , ако я сваляш нощно време.Тези лещи единствени позволяват и непрекъснато носене , но тогава се използват седмица и половина.При нас цената за опаковка от шест такива лещи е 69лв.Това е цена посочена от `Джонсън` за препоръчителна.Доста скъпо излиза за месец и половина 69лв.
Сега нещо за nad_tab , съжелявам , че си разочарована от това , което съм ти написала за пробата.Важното е , че си вършим добре работата и никой клиент не си е тръгнал без да бъде обучен как да си ги поставя и съхранява . Първото поставяне и сваляне става в оптиката с наша помощ.

# 22
 • София
 • Мнения: 7 942
Хей Simple Smile не се засягай, но ми звучи несериозно да се взимат пари за проба.... това май само в БГ го има   ooooh!
А за Джонсън, ми обясниха, че лещите били с изтънена периферия и се понасяли по-добре при по-чуствителни очи.

# 23
 • Мнения: 2 534
Аз просто исках да помогна ,още повече ,че това ми е работата ,  пък тя каква стана ....

# 24
 • Мнения: 2 534
Тези , които носиш в момента също са изтънени , дори целите , а не само ръба . Ако все пак решиш да си купуваш на `Джонсън`провери с каква кривина ще ти ги дадат . При тези лещи има три размера .Виж на опаковката сега какви са ти дали .....8.3 , 8.5 или по - големи . Пиши ми , за да ми кажеш тази кривина и дали са ти удобни.

# 25
 • София
 • Мнения: 7 942
Цитат на: jenia vulova
Аз просто исках да помогна ,още повече ,че това ми е работата ,  пък тя каква стана ....

Не се притеснявай, вината едва ли е твоя...
Значи на кутийката виждам ВС8.7... дали е това?

# 26
 • Мнения: 2 534
Да , значи са ти дали най-големите , които се произвеждат . Ако трудно ги поставяш може да си поръчаш по-малък размер , то зависи и твоето око колко е голямо . Просто да знаеш , че и при лещите има размери.

# 27
 • София
 • Мнения: 7 942
Цитат на: jenia vulova
Да , значи са ти дали най-големите , които се произвеждат . Ако трудно ги поставяш може да си поръчаш по-малък размер , то зависи и твоето око колко е голямо . Просто да знаеш , че и при лещите има размери.

Благодаря! А никъде не намирам какво е процентното съдържание на вода  Thinking  има само някакво DIA.14.0, ACUVUE2 i etafilicon A

# 28
 • Мнения: 2 534
Цитат на: nad_tab
Цитат на: jenia vulova
Да , значи са ти дали най-големите , които се произвеждат . Ако трудно ги поставяш може да си поръчаш по-малък размер , то зависи и твоето око колко е голямо . Просто да знаеш , че и при лещите има размери.

Благодаря! А никъде не намирам какво е процентното съдържание на вода  Thinking  има само някакво DIA.14.0, ACUVUE2 i etafilicon A

На `Джонсън` всички лещи са с 58% водно съдържание , 14.0 е диаметъра на лещата.Като ги носиш и работиш на компютъра обърни внимание до каква степен ти изсъхва окото и при най-малкия дискомфорт капи `сълзи`.

# 29
 • Bristol
 • Мнения: 8 250
jenia, добре че си ти. Чета какво си написала и попивам  Laughing Точно сега и аз моята рецепта си я гледах и сравнявах размера на лещите. А защо има различни размери лещи? По какво се преценява какъв размер да ти дадът?
За астигматизма не съм съгласна. На мен уж ми е малък и винаги са ми казвали, че нямам нужда от специални лещи, даже и тук в UK ми казаха, че не е проблем. Да ама на мен едното око все ми се мъгли и това ме дразни. Факт е, че не се коригира, а ти просто си караш с лек астигматизъм, който на повечето хора не им прави впечатление. Това е мнение от личен опит както виждаш, специалистите имат друго мнение, но мисля, че не трябва да се внася заблудата, че лещите коригират лекия астигматизъм.

# 30
 • Мнения: 2 534
Цитат на: meri_ark
За астигматизма не съм съгласна. На мен уж ми е малък и винаги са ми казвали, че нямам нужда от специални лещи, даже и тук в UK ми казаха, че не е проблем. Да ама на мен едното око все ми се мъгли и това ме дразни. Факт е, че не се коригира, а ти просто си караш с лек астигматизъм, който на повечето хора не им прави впечатление. Това е мнение от личен опит както виждаш, специалистите имат друго мнение, но мисля, че не трябва да се внася заблудата, че лещите коригират лекия астигматизъм.

За съжаление при някои е така , трябва да си носят цилиндъра , за да виждат добре.Най-ниската цена на една мека астигматична леща е 110лв.и се използва една година.По скъп вариант е 156лв. пак на Бауш.Има и комплект от 6бр., всяка се носи по един месец , с цена 110 за 6 бр.Цени всякакви !

# 31
 • в Tara
 • Мнения: 3 287
и аз от месец ползвам лещи.слагането най- накрая го нацелих,но свалянето ми е проблем.ще споделите ли как сваляте тия чудеса?

# 32
 • София
 • Мнения: 7 942
Боо, много добре ми обесни как да ги свалям, от първия ден нямам проблеми!
Значи дръпваш клепача нагоре с едната ръка, поглеждаш към носа и с другата махаш лещата. Мен лично слагането ми е доста по-трудно!

# 33
 • София
 • Мнения: 717
Цитат на: nad_tab
......
2.Някой да е чувал за изкуствени сълзи, но не от тези дето са в шишенце, а някакви в малки капсули, че тези в шишенцата били с консерванти, а и като ги отвориш след месец хвърляш, а другите са за 2-3 дена ползване и после отваряш нова капсулка... ако някой е чувал, да каже къде ги продават!...


Oculotect - на Novartis! Страхотни са! Пак са изкуствени сълзи под формата на гелче, с витаминен комплекс. Стерилен продукт. Наложи се да го използвам за дъщеря ми. Grinning
За съжаление по останалите точки, не мога да ти помогна. Sad

 Simple Smile

# 34
 • Мнения: 37
МОЛЯ,АКО НЯКОЯ ОТ ВАС ЗНАЕ КОЛКО СТРУВАТ ЦВЕТНИТЕ ЛЕЩИ-ДА ПИШЕ

# 35
 • Мнения: 2 534
70 - 280 лв за комплект + 10-20 лв разтвор

# 36
 • Бургас
 • Мнения: 3 599
Женя, забелязала съм и от други теми ,че си много отзивчива и ако живеех в София със сигурност щях да дойда да си купя лещи от вас....и въобще много ми е полезно това ,което пишеш

аз от доста време не нося лещи редовно ,но съм си купувала на няколко пъти и все не мога да свикна с тях и всъщност ги ползвам само като си боядисвам косата в къщи и  съм разочарована

значи,навита съм от доста време пак да си взема,но искам да питам освен да изискам да ми определят размера,което не се е случвало последните пъти-какво водно съдържание да си взема- в момента не работя на компютър,но се случва да се заседя по-дълго,предпочитам годишни лещи,искат ми се цветни,ама май не са за мен/ имам - 6 диоптъра/,каква марка ?

имате ли Б-с оптика или само в Сл.бряг?
 

# 37
 • Мнения: 258
Бих искала да попитам нещо. Навремето, когато започнах да ползвам лещи ми казаха, че при астигматизъм се препоръчват твърди лещи, а сега в темата видях, че се споменават меки астигматични лещи. Да разбирам ли, че видът на лещите е без значение при астигматизъм?

# 38
 • Мнения: 2 534
Galchen , не си взимай цветни с диоптер засега , започни с нормални .
Тримесечни лещи с 55%водно съдържание ще ти свършат чудесна работа за начало , уф , ти пък искаше годишни - значи Omega 55 ще ти свършат същата работа , цената и е около 30 лв бройката . Тримесечнети са по 9-10 лв , сама си изчисли , че струва почти същото , като имаш предвид и че тримесечните издържат понякога 4-5 месеца . Ако избереш тримесечна , спри се на Specialty 55 , като за начало . Чак когато свикнеш можеш да помислиш за цветни или за лещи с по -висок процент водно сържание. Голямото водно съдържание е страхотен комфорт за окото , но ако работиш много на РС слъзната секреция намалява и няма да можеш да ги ползваш без да ползваш редовно и изкуствена сълза(разбира се има и изключения).

bubble , просто едно време не е имало такива меки , затова . Те и сега са доста скъпи , около 300 лв комплекта за една година .

# 39
 • Мнения: 181
 LaughingЖени преди месец си взех нови лещи с 74%  водно съдържание,английски на ultravision. LaughingКазаха ми 4е са  за 1г, но,ти какво ще кажеш за тях, като ка4ество. Laughingмерси предварително Laughing

# 40
 • Бургас
 • Мнения: 3 599
Женя ,
благодаря за изчерпателния отговор!

# 41
 • Мнения: 2 534
LaughingЖени преди месец си взех нови лещи с 74%  водно съдържание,английски на ultravision. LaughingКазаха ми 4е са  за 1г, но,ти какво ще кажеш за тях, като ка4ество. Laughingмерси предварително Laughing
Не мога да коментирам тези лещи , защото не съм запозната с тях , всъщност дори не съм ги чувала  Embarassed , може би нещо бъркаш марката .

# 42
Ami iskam da si kupq sini leshti. Shte mi preporychate li nqkoq optika v sofia i marka na leshtite...i trqbva li da mi gi izpishe lekar ili prosto otivam i si gi kupuvam.?

# 43
 
 Здравейте

 Понеже контактните лещи са ми нещо като хоби си позволявам да се включа с въпрос. А преди въпроса само да кажа , че според скормното ми мнение за да са подходящи контакните лещи за вас трябва преглед  при който да се останови подходящата базова кривина за очите ви и съответният диаметър. Някой фирми ги правят само в една стандартна кривина и диаметър. Освен това трябва определяне на диотъра за лещи!!! а не за очила !!! + консултация за какво точно ви трябват ( например работа с компютър ) и трябва да се разбере как и колко ви се овлажняват очите.

А въпросът ми е за цветните лещи на Бауш и тия на Фреш Лоок - колко време според Женя могат да се носят , аз си имам собствено мнение , но това което със виждал като обявени срокове ( специлано на цветните много се различава едно от друго ) Производителя пише едно, вносителя твърди друго а продавача на дребно трето! Аз тия на Бауш цветните съм ги вижда да се обявявят от 1 месец до 1 година че са годни за носене???!!!!!

# 44
 • Варна
 • Мнения: 4 969
LaughingЖени преди месец си взех нови лещи с 74%  водно съдържание,английски на ultravision. LaughingКазаха ми 4е са  за 1г, но,ти какво ще кажеш за тях, като ка4ество. Laughingмерси предварително Laughing
Точно с такива съм и аз, ама все не мога да се стя как се казваха- вижън нещо си или нещо си вижън Embarassed 75% водно садържание, за една година и съм с астегматизъм.Много си ги харесвам и са ми удобни, нося ги по 10-ина дни без да ги махам, а вече мога и да се къпя с тях Laughing

Общи условия

Активация на акаунт