Политиката на България - епизод осем

• 480 495
  • 20 973
  •   21
Отговори
# 7 665
Е, той радев там си е европеец и говори едно, тук друго. То това не е от вчера.
А пък ние не сме свикнали нито да е искрено, нито лично. Абе, според недоволните май си е най-добре, както беше, не знам дали го осъзнавате, ама така излиза.
Ще ви дам собственият ви съвет - изчакайте, че след месец два да не се окаже че си е точно същото.

Само където сегашните са скучни и безинтересни. Няма живец.

# 7 666
Не знам дали са скучни, за мен са некадърни. Сайт за справедливи цени. Гениално! Отваряш сайта и имаш усещане за кашкавал и мляко. Защо не направят и сайт за справедливо правосъдие? Там пък придобиваш усещане за закони.
Както каза днес Хампарцумян “ако нещо от това изобщо сработи, направо да им дадат една колективна Нобелова награда”

# 7 667
  • София
През всеки 50 години някъде по света се появяват некомпетентни в сферата на икономиката управници, които въвеждат списъци/тавани на цените. От император Диоклециан, през българското правителство по време на Първата световна война, до президента Ричард Никсън и днес Румен Радев. И какъв е резултатът? Провал. Инфлацията не спада, изчезват стоки, появява се черен пазар, цените се покачват въпреки списъците, частни бизнеси фалират. Нищо, де. Ще го лепнем на еврото и че фашистите не са допуснали референдум.

# 7 668
Скрит текст:
Скрит текст:
Радев назначи заместника на Томислав Дончев като зам министър на икономиката.
Модел нещо имаше, тама се споменаваше.... Явно РР така я разбира разграждането на модела, като бетонира кадрите на ГЕРБ и ДПС в управлението.

Моделът Борисов-Пеевски е разграден. Всеки е сам за себе си и партията си.
Някъде ми се мярна новия модел - "Борисол - Пеевски - Радев". Grinning

Модели дал Господ. Wink

Между другото не си права за 90-те, особено в началото на десетилетието - ужасно беше и беше по-зле от Ковид. Умряхме от глад тогава, по една супа на ден можех да си позволя да ям и една цигара, а имахме бебе...как намирах изкуствено мляко направо не знам, а и дамски превръзки дори...не ми се говори за тогава.
Зависи как го гледаш. Няма умрели от глад, социалния мир беше запазен, а това не беше малко.
Както и да го гледаш, гладът си е глад. Само в Русия могат да гладуват и да са доволни. В България не сме изпаднали мак дотам.

# 7 669
"Ако ПП и ДБ не ни подкрепят за ВСС, ще изчезнат. Съдебната реформа е наша, имаме 131 депутати." - А. Кутев
Да допълня и Народното Събрание.
"Хора няма да преживеят зимата без газ от Русия. Става въпрос за човешки животи".  Прогнозите на Антон Кутев обикновено не се сбъдват. А самият той се превръща в новият Тошко, пускайте го по често.

# 7 670
Вчера Проданов от ПБ на предложението за вдигане на прага за ДДС, което с две думи ще стимулира частната инициатива и доведе до по-ниски цени от нея, отсече,че това ще намали приходите и какво ще правим с умирането то дефицита.
От друга страна помпане на бюджета на КЗК пък не било проблем..

Тия хора нямат намерения да режат никакви разходи за администрация, а напротив, да ги раздуват.
Сигурна съм, че и затова са гласували за РР.

# 7 671
Сабрутев се спря да хвали какво направили на власт, а най-големите им успехи са в голяма част идеи на БСП, или са с гласовете на БСП. Щял да бори инфлацията с увеличение на заплатите, както я били овладели преди.

Скрит текст:
Определено ще има чистка на незаети места в ДА. В спешен порядък са изискали справка за свободните места над 6 месеца незаети и защо, както и всички договори с цялата информация за тях. Според мен ще затегнат дисциплината, в разрез с налаганото мнение, че ще направят обратното. Но ще видим де.

И аз съм от тези, които са доволни, че оставихме ЕЗ зад гърба си и трябва да се заемем да си стягаме къщата.

Докато тук се развиваха теории за диванния Радев от Макрон, Мелони и Коща са се получили покани за посещения преди още да стане МП Simple Smile Тяхното разузнаване е по-добро от нашия клюкарник Simple Smile
Поредния парадокс - направили са много неща, постигнали успехи ... когато се постави въпросът "защо не махнахте охраната на ДП", управлението им било твърде кратко. Та хем така, хем онака.
Увеличението на заплатите, както го правят, няма да свали инфлацията, напротив.

# 7 672
Фен на Сабрутев не съм, но каза увеличение на доходи, не за заплати има разлика.
Това не означава, че на ВСС ще им скочат заплатите от 30 на 35к или на полицаите с 30% .

Мен лично ме притесняват много заявките на икономистите на Радев. Никаква реформа не се задава.

# 7 673
Вчера Проданов от ПБ на предложението за вдигане на прага за ДДС, което с две думи ще стимулира частната инициатива и доведе до по-ниски цени от нея, отсече,че това ще намали приходите и какво ще правим с умирането то дефицита.
От друга страна помпане на бюджета на КЗК пък не било проблем..

Тия хора нямат намерения да режат никакви разходи за администрация, а напротив, да ги раздуват.
Сигурна съм, че и затова са гласували за РР.
Верно ли? Думи нямам.
Тихичко се надявах да не е чак толкова зле, но ...

# 7 674
Фен на Сабрутев не съм, но каза увеличение на доходи, не за заплати има разлика.
Скрит текст:
Това не означава, че на ВСС ще им скочат заплатите от 30 на 35к или на полицаите с 30% .

Мен лично ме притесняват много заявките на икономистите на Радев. Никаква реформа не се задава.
Кой конкретен източник на доходи тогава се има предвид?

# 7 675
  • София
Разходите за организация на Джиро-то според кабинета Желязков. 2 милиона евро. Служебният министър е направил всичко за под 300 хиляди евро.

Последна редакция: ср, 13 май 2026, 12:35 от Модератор Никол

# 7 676
Скрит текст:

Кой конкретен източник на доходи тогава се има предвид?
Както ти казах не съм му фен , но това, което аз разбирам под това понятие е политика, която стимулира растежа на доходите ., а не хеликоптерни пари.

Другото, което чух от хората с власт ме притеснява, а не замерването с икономически клишета.

# 7 677
Sonata,  aз срещнах и Възрожденски рев, че Джирото струвало на Бг 50 млн Simple Smile,  Това включвало и асфалтирането на пътищата, Джирото бяха щедри и не си навиха асфалта като килимче и да си го вземат ..
Усещам наддаване на общините от къде да мине догодина, ако има де,  че белким се асфалтират пътищата.. Имам предложение Варна - Добрич, от там нагоре към Калиакра и Балчик Simple Smile

# 7 678
  • Разпиляна във въображението
Голяма подигравка пада за сайта, който ще се осъвършенства, но никой не обелва и дума, че Мартин Димитров се жалваше няколко пъти за някакъв сайт, който не се получавал.

Дотук още едно тръшкане в темата отпадна - това, че ПБ няма да правят промени във ВСС и няма да правят съдебна реформа.

# 7 679
Нищо не е отпаднало още, докато не сме го видели на практика.
Както са тръгнали нещата, няма много на какво да се надяваме..

Общи условия

Активация на акаунт