Политиката на България - епизод осем

• 532 056
  • 22 249
  •   7
Отговори
# 14 415
  • Буркина Фасо
ЕС ако можеха да работят бързо и адекватно можеше наведнъж да приложат пакетите със санкции спрямо Русия, а не всяка година по един пакет. нямаше да има нужда да се събират 20 пъти на различни места и да харчат десетки милиони народна пара.

# 14 416
Като няма смисъл от тях, значи няма проблем да ги има Wink.
Няма проблем за санкционираните, но санкциониращите се компрометират, налагайки безсмислени санкции, не водещи до нищо - „символична дипломация“.

# 14 417
Няма проблем за санкционираните, но санкциониращите се компрометират, налагайки безсмислени санкции, не водещи до нищо - „символична дипломация“.
Не отчете иронията ми. Ако бяха символични, нямаше да има проблем с приемането им. Но явно не са.

# 14 418
Какъв смисъл и цел се влага в санкциите срещу руския патриарх!?
Забрана за пътуване - патриархът не е стъпвал в страна от ЕС от 2022 г.
Замразяване на активи - дали изобщо съществува нещо на негово име.
Изолиране на пропагандата  - не могат да го принудят да не говори, така или иначе руските медии са ограничени в ЕС ... Интересното е, че санкциите "удрят" други хора извън Русия -  "забраняват на европейски граждани и фирми да предоставят икономически ресурси на патриарха."

Засега не е, но скоро ще се опита да стъпи. Плъховете напускат потъващия кораб и ще се спасяват точно в страните от гадния ЕС, против който толкова усилено проповядват. И ще се опитат да се пребоядисат, че са били видиш ли през цялото време против Путин и всичко, което той натвори, но си мълчали, понеже ги било страх. Затова не ги искаме.

# 14 419
Каква е тази любов към Гундяев, че прогресивността го брани така пламенно. Това е скандално, показва нагледно кой и как командОри българщината. И Радев добре го разбира, но явно е силно зависим. КГБ контролира българската политика, в този случай чрез Даниил.
РР е забравил как точно Кирил го унижи през 2018 мисля беше. Даже РР скри кадрите, но ги видяхме от руските телевизии. Когато си роб, мислиш като роб, правиш като прогресивните.

Тази сутрин по Бтв слушах Стою Стоев да обяснява, че снощи в правна комисия по късни доби и чрез редакция на текстове се прокарва предложение на ПБ да се върне положението от преди 2009г. Националната следствена служба да е отново под контрола на главния прокурор. Никой не казал кой депутат е изготвил текстовете, просто са представени и ще се гласуват.
Новината засега е излязла само тук.

Коментарът ми е
Скрит текст:
Коментарът е много точен за това, което си позволяват в НС. Безобразията им са едно след друго.

# 14 420
ЕС ако можеха да работят бързо и адекватно можеше наведнъж да приложат пакетите със санкции спрямо Русия, а не всяка година по един пакет. нямаше да има нужда да се събират 20 пъти на различни места и да харчат десетки милиони народна пара.
Прав си. Бавни са санкциите на ЕС. Украйна по- бързо действа, снощи пак санкционираха Москва.

# 14 421
Символична е позицията, която заема България и това не е добре.

# 14 422
Скрит текст:
Не отчете иронията ми. Ако бяха символични, нямаше да има проблем с приемането им. Но явно не са.
С/без ирония, приемането им единодушно трябва да подчертае единството на ЕС за пред "врага". Тази надъханост, която е съвсем явна трябва да покаже безкомпромисност, но обекта на санкции се оказва неподходящ  и по - вероятно е постигането на обратния ефект.

# 14 423
Гундяев ли е неподходящ? Много го бавиха.

# 14 424
Какъв смисъл и цел се влага в санкциите срещу руския патриарх!?
Забрана за пътуване - патриархът не е стъпвал в страна от ЕС от 2022 г.
Замразяване на активи - дали изобщо съществува нещо на негово име.
Изолиране на пропагандата  - не могат да го принудят да не говори, така или иначе руските медии са ограничени в ЕС ... Интересното е, че санкциите "удрят" други хора извън Русия -  "забраняват на европейски граждани и фирми да предоставят икономически ресурси на патриарха."
Много вероятно е постигането на обратния ефект, вместо хората да се дистанцират от позицията на патриарха, да се получи обратното - поддръжниците му, да се почувстват като „жертви“ и да повярват, че са на правата страна, щом попада в списъка на санкционираните.
Вярата не се основава на доказателства и обективност.
Не защитавам патриарха, просто си мисля, че на ЕС му става все по трудно да намира решения.

Аз също съм против тези санкции не за друго, а защото по този начин се хвърля петно върху православната църква, от която е част и нашата. Тук ми се вижда малко като удар върху самата религия, а не върху самия човек, защото това е главата на тази църква в Русия. Не е добре по този начин да се извършват религиозни битки и наистина ще доведе до обратен ефект. Неокомунистите не обичат религията - те са безбожници.

Някак по сталински се действа - има човек, има проблем, няма човек, няма проблем. Ами не е гот така.

# 14 425
Не сме само против санкциите срещу Гундяев. Най-вече сме срещу икономическите санкции.
Но нищо, украинските санкции действат доста по-бързо и ефективно, стига да не им се пречкат разни опасяващи се. Вижте какво става днес в Москва.
А такива днебни предателчета като България просто ще си изсърбат попарата, която сами си дробят. Никой няма да ни даде 16 години като на Орбан, нещата вече се развиват много по-бързо.
Всъщност не е ясно дори дали путинистите начело на България ще имат смелост да блокират нещо наистина или ще се ограничат с мърморене и опетняване на нашия имидж.

# 14 426
Тоест ние рискуваме да изпаднем в изолация и да бъдат блокирани еврафондове подобно на Унгария, само защото не гласуваме “безсмислени санкции”. Редно ли е, външен министър микробиолог да иска разрешение от Църквата, вместо от службите? Забравиха ли че когато Гундяев дойде да се кара на Мунчо, той дойде като патриарх, но се държеше като политик? Ми като са безсмислени, подкрепете ги.

# 14 427
  • София
Аз съм фен на патриарха, с едно посещение унищожи прикритието на президентската двойка. Кадрите как тропа по масата, а милия клепа насреща му, са ми любими. Много ясно представят същността на любимеца ви, една мижитурка, която не може две думи да върже, дори зада се защити, ако няма предварително написана и наизустена реч.
Голяма излагация, но явно избирателя се припознава в мекотело и сингомизбра.

За санкциите, тръпна в очакване да видя как нашите ще блокират пакета. Ама наистина, открито пред целия свят. За сега е само статия. Да ги видим имат ли топки за открито противопоставяне.

#мотики

# 14 428
Тоест ние рискуваме да изпаднем в изолация и да бъдат блокирани еврафондове подобно на Унгария, само защото не гласуваме “безсмислени санкции”. Редно ли е, външен министър микробиолог да иска разрешение от Църквата, вместо от службите? Забравиха ли че когато Гундяев дойде да се кара на Мунчо, той дойде като патриарх, но се държеше като политик? Ми като са безсмислени, подкрепете ги.

Ако погледнем глобално, църквата Е вид политическо обединение. Помисли защо.

# 14 429
На теория не би трябвало църквата да влияе на държавната политика поне от 100 години. Така пише в Конституцията.

Общи условия

Активация на акаунт