Политиката на България - епизод осем

• 452 646
  • 19 824
  •   14
Отговори
# 19 680
Българското Министерство на отбраната е поискало да купи всички налични 14 полски изтребителя „МиГ-29“, а не само резервни части, както твърдеше досега. Това обяви полският министър на отбраната Владислав Косиняк-Камиш в интервю за изданието WP, цитиран от вестник „СЕГА“.
За да ти спестя гледането на видеото с интервюто ще ти дам точните думи на министъра
„Тези самолети са в толкова добро състояние, че българите искат да ги купят. Ако някой иска да плати за тях, това означава, че те наистина са добри самолети.“ и после продължава по основната тема
„Ако това не се получи – така да бъде. Времето за Украйна по този въпрос изтича. Окончателно решение трябва да бъде взето през следващите седмици.“
В интервюто се обсъждат преговорите с Украйна и България е спомената само като вметка за състоянието на машините. Просто защото Украйна ги иска в състояние в което получи първите 14

И никой не отрича, че България е изпратила запитване за това какво смята да прави Полша с миговете.

# 19 681
  • София
Еее, добре, за една седмица стигнахме от никой не им е искал самолетите, до никой не отрича, че сме питали за тях, ама то не да ги купуваме, ами само е така, да знаем колко струват.
Другата седмица предполагам, че вече всички ще признаем, че сме искали да ги купим, но ще получим и зашеметяваща причина защо точно - просто нямам търпение Sunglasses

# 19 682

Нели, не знам кой тайничко е бил за РР. Аз не съм била за него никога. След като няма да гласуваш за Гюров на втори тур, вероятно ще гласуваш за кандидата на ГЕРБ. Кой ще е той? За протегнатата ръка не ми се говори, ДБ достатъчно му сърбаха попарата. Enough is enough.

ПП бяха явно за Радев - "С Вас сме, г-н президент". Атанасов нямаше против. А сега статистиката:

"Гласове от всички партии печели президентът Румен Радев, който бе избран на балотаж за втори мандат. Голямата част от избирателите на "Продължаваме промяната" - 91% са гласували за него. Само 9 но от привържениците на Кирил Петков и Асен Василев са дали вота си за кандидата на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков.

96% от избирателите на БСП са гласували за Румен Радев, сочат данните на "Алфа Рисърч". Останалите 4 на сто от гласовете на социалистите се разпределят горе долу по равно между Герджиков и "не подкрепям никого".

Противно на очакванията, че градската десница ще подкрепи проф. Герджиков, цели 70 на сто от избирателите на Демократична България са подкрепили Радев на балотажа. 20 на сто са гласували за Герджиков, 10% не са подкрепили никого."

И, да - enough is enough. Разбрах, че не бихте искали за нищо на света обща приемлива кандидатура на някой свестен, проевропейски кандидат. Затова ще получим Йотова.
Без значение кой ше стигне на балотаж (ако).

Аз, за разлика от 91% от избирателите на ПП и 70% от избирателите на ДБ, няма да гласувам за Йотова. Но няма и за Ваш кандидат.

# 19 683
Защото Гюров не ти харесва като кандидат , защото е на ППДБ или като вид реваншизъм?

# 19 684
Важи обратното. Като не искате да гласувате за "наш" кандидат" ще получим Йотова. Не виждам на какво основа ни тропаш с краче за обща кандидатура. Разбери, че който се приближи до Бойко няма шанс. Съвсем добронамерено го казвам.

# 19 685
Защото Гюров не ти харесва като кандидат , защото е на ППДБ или като вид реваншизъм?

Защото не ми харесва като кандидат - грам. Защото НИКОГА няма няма да гласувам за кандидат на ПП или ДБ - не от реваншизъм, а защото и тях не ги харесвам - грам.

Ако беше реваншизъм, щях да гласувам за Йотова. Но да избирам между Йотова и Гюров , ми е все едно между Терзиев и Ваня Григорова, или Гоце и Волен Сидеров. Без мен, благодаря.

Робола, не тропам с краче. Обяснявам шансовете някой да победи Йотова. Няма как да е човек на ППДБ. Няма как и да е на ГЕРБ.

# 19 686
Българското Министерство на отбраната е поискало да купи всички налични 14 полски изтребителя „МиГ-29“, а не само резервни части, както твърдеше досега. Това обяви полският министър на отбраната Владислав Косиняк-Камиш в интервю за изданието WP, цитиран от вестник „СЕГА“.
За да ти спестя гледането на видеото с интервюто ще ти дам точните думи на министъра
„Тези самолети са в толкова добро състояние, че българите искат да ги купят. Ако някой иска да плати за тях, това означава, че те наистина са добри самолети.“ и после продължава по основната тема
„Ако това не се получи – така да бъде. Времето за Украйна по този въпрос изтича. Окончателно решение трябва да бъде взето през следващите седмици.“
В интервюто се обсъждат преговорите с Украйна и България е спомената само като вметка за състоянието на машините. Просто защото Украйна ги иска в състояние в което получи първите 14

И никой не отрича, че България е изпратила запитване за това какво смята да прави Полша с миговете.
Извън политическия контекст в БГ, въпросният поляк не е нито точен, нито етичен, да не кажа глупавичък.
Подобни предварителни разговори не се оповестяват публично, още повече когато са международни.
Той поставя двете си потенциални клиентски страни (Украйна и България) в грозна конкуренция, защото Украйна е в деликатно военно положение и ще иска преференциални цени под формата на "помощ", а той използва евентуален втори купувач (БГ), за да си пласира самолетите на по-изгодна за него цена. Дори си позволява да поставя ултиматуми. Съвсем обикновен търгаш.
Затова аз лично не му вярвам на нито една "точна" дума.

# 19 687
О, не. Интервюто е много интересно като цяло. Там въобще не се обсъжда каквото и да било за България, позицията му на търгаш май само определени медии в България я виждат.
Значи, със сигурност е имало някакви разговори в Анкара, но какво точно се е обсъждало е само в позиция врачка. Най-вероятно след Анкара и след 9-ти заради Радев в Полша се е стигнало до официално запитване.
Сега ако трябва да спекулирам грубо, поляците са разбрали, че имаме остра нужда от поддръжка и са изиграли хода а извиването на ръцете на Украйна. Ама това са само спекулации като резултат, че в интервюто поляка не цепи басма на Украйна.
Фактът си остава - за Полша е приоритет сделката с Украйна, не тепърва да започват преговори за каквото и да било с България

# 19 688
  • Буркина Фасо
Изчетох тука всички постове и малко по-различно мнение имам.Имаме нкл таралясника и скоро окончателен преход към ф16 няма как да направим ,ако е пуснато запитване за части/не за 14 броя самолети/ ,не виждам проблем ако Полша и Украйна не се разберат , да вземем ,каквото ни трябва. Защото по-добре с летящи самолети ,отколкото без никакви.Не е наш проблем,че Полша притиска Украйна в преговорите им и намесва Бг като проявила интерес.Ще е тъпо летците ни да седят и люпят семки или да се качват на *компромисни технически самолети.
поляка евентуално иска да продава накуп, а не ЗА части. и това е нормално - ти също ще искаш да продадеш работеща в изправност кола, вместо да я предлагаш на части.  възможно е и в началото ние да сме искали рез.части, а поляците да са ни казали, че продават цял самолет. оттам ние да сме се съгласили и на тази покупка.

пп.  АсВас  ще ходи да тропа на царските порти. Grinning  показност !!!
мерак му е да пие кафе с Йотова. при положение, че искане за вето може да се направи по канален ред както са го правили други.  Продължават Пропадането

# 19 689
Полякът не иска да продава. Полякът иска да ги даде на Украйна и да получи технология насреща. Ако няма сделка, ще се търсят варианти. Ако някой иска да плати за тях, това означава, че те наистина са добри самолети

# 19 690
Нели, не харесваш ПП-ДБ, и ние не харесваме ГЕРБ. Само вие държите постоянно сметка на нас защо не искаме да ви подкрепим. Обратното не се случва. Правете си там каквото ще си правите. Пробвахме, няколко пъти даже, получихме насреща завой, обръчане на гръб и топлата ви прегръдка с Пеевски. Колко пък пъти да настъпваме една и съща мотика?
Сутринта Москов се беше възпалили, че искал обща кандидатура,  а от ПП му казали, че искат да се борят с мафията и затова няма да имат обща кандидатура с ГЕРБ и той се сърди. ПП ще докарали, видиш ли, Йотова. Затова никога няма да влязат в парламента - винаги придатък на ГЕРБ, но неофициално. СДС така станаха брошка, никой не ги и споменава дори.

# 19 691
Нели, не харесваш ПП-ДБ, и ние не харесваме ГЕРБ. Само вие държите постоянно сметка на нас защо не искаме да ви подкрепим. Обратното не се случва. Правете си там каквото ще си правите. Пробвахме, няколко пъти даже, получихме насреща завой, обръчане на гръб и топлата ви прегръдка с Пеевски. Колко пък пъти да настъпваме една и съща мотика?
Сутринта Москов се беше възпалили, че искал обща кандидатура,  а от ПП му казали, че искат да се борят с мафията и затова няма да имат обща кандидатура с ГЕРБ и той се сърди. ПП ще докарали, видиш ли, Йотова. Затова никога няма да влязат в парламента - винаги придатък на ГЕРБ, но неофициално. СДС така станаха брошка, никой не ги и споменава дори.

Ама не държа сметка, разговорът тръгна от подозрението как сме щели гласоподавателите на ГЕРБ да гласуваме за Йотова и казах, че не - няма.

Съобщих и статистиката за избора на Радев - не държа сметка, съобщавам статистика.  Ще видим и каква ще е при Йотова.

И за мен Москов струва много, ама много повече от кой да е (буквално кой да е) политик от ПП или ДБ или ДСБ (в сегашния му състав). Като генезис, интелект, професия, политическо присъствие.

# 19 692
  • София
Ария, за мен е излишно инатене нежеланието за партньорство. Само ултразаблуден фен може да си помисли, че Гюров има шанс единствено с подкрепата на ПП и ДБ. Президентският пост е по-скоро за престиж на формациите, отколкото реална власт и не виждам защо на тези избори им се придава такава важност и драматичност, но ако продължи изолирането на другите формации вдясно от общи действия и налагането на кандидати еднолично, става все по-зле. Много важен е сигналът, който ще излъчи десницата, дали ще са по-кооперативни или съвсем ще се капсулират.

# 19 693
Пак съм пропуснал нещо. Йотова за президент е ясно. Принципната позиция на ПП също е ясна - няма да има подкрепа. Ама кого ще подкрепят на балотажа ли се обсъжда?

# 19 694
  • София
По принцип няма никакво значение за кого ще гласувам аз или вие, колеги от форума. Материала не разсъждава като нас.
Масата действа импулсивно, много зависи какъв точно цирк ще им изиграят точно преди изборите, какво чувство ще им вменят. Така решават за кого да "хвърлят". Плюс платения вот, разбира се Wink

Общи условия

Активация на акаунт