Политиката на България - епизод осем

• 476 022
  • 20 748
  •   21
Отговори
# 19 965
Отново попаднах на топ коментар! Цитирам :
Гледам новината за това как #Радев пробутва аджендата от първия си президентски мандат за купуване на МиГ-ове, които да закрепостят нашите ВВС към #Русия за още поне 10 години и се замислих над въпроса “Защо е толкова лесно у нас да слугуваш на Москва?”
Без съмнение мускулния рефлекс от 45 години промиване на мозъци - в училище, от екрана, от книгите, от изкуството е много силен фаворит за верен отговор, но няма как да е единствен.
Много помага и фактът, че Русия плаща редовно и доволно. Там, където Европа харчи няколко милиона за информационна война, Русия харчи няколко милиарда. Лесно й е - нейните поданици не очакват социални политики и качествено здравеопазване, образование, култура, туризъм, благоустройство. Това освобождава грамадни капитали, които се харчат за всички нюанси на войната - от информационна до реални военни действия - 450 милиона $ на ден се харчат само за войната в Украйна. Но и този отговор не стига.
Русия предлага още един ключов стимул за местните рублояди - тя не задава въпроси и не търси морал. Москва не вярва не само на сълзи, но и на идеали. Никой не пита слугите на Кремъл тук дали перат пари, дали крадат, убиват, изнудват, подкупват. Никой не ги пита дали си поръчват непълнолетни по частни партита, дали ползват наркотици и дали са били в катастрофи, шофирали са с промили и т.н. Русия не иска морал и принципи от своите лакеи. Те могат да се отдадат и на Седемте смъртни гряха - колкото по-порочни, толкова по-лесни за контролиране. Няма нужда от европейски ценности, толерантност и човечност.
Освен това Русия предлага прости отговори на трудни въпроси. Тези отговори може да са грешни, но са прости и лесни за смилане. Русофилите не искат истината, те са мързеливи и искат нещата да са прости и лесни - като самите тях. Искат светът да е черно бял - те да са добрите, а всички други да са лошите. Нас и тях. Средно положение няма.
Лесни и прости са и целите, които Русия гони у нас - запазване на статуквото, връщане към тоталитарната простота, Запазване на привилегиите на номенклатурата, разрушаване на съграденото след 1991 г. Да рушиш винаги е лесно и просто - да градиш е трудно и сложно.
Именно комбинацията от лесни пари, лесни концепции, отсъстващ морал и лесни за постиган цели, обуславя леснотата, с която Русия привлича огромен брой последователи у нас - огромен на фона на страданието и нищетата, които тази държава ни носи през последните 150 години.
Александър Стоянов

# 19 966
Румен Радев: времето на кръстоносните походи приключи.
Кръстоносните походи: Защитеният от радев руски Партиарх, издаде книга за ползите от войната.

# 19 967

П.с. Каква е тази драма с дините, за втори път се сблъсквам с нея в рамките на под 12 часа

Драмата е, че отново извиват ръцете на производителите да продават продукцията си на близка до себестойността цена, че и отдолу и те заплашват да я оставят, в случая по бостаните. Същата стока стига до нас с огромна надценка. Нищо ново. И всъщност точно това до голяма степен предопределя високите цени, а не толкова такса - щанд или в какво там обвиняваха супермаркетите. Но мерки срещу прекупвачите няма. Защо? Защото се държат от същите тези, които винаги са били във или близко до властта.

# 19 968
Аз мисля, че нацията минава едно НВ(ътрешно)О с управлението на Радев Grinning.
Подозирам, за съжаление, аналогични резултатите с тези на седмокласниците ..

# 19 969
Румен Радев: времето на кръстоносните походи приключи.
Кръстоносните походи: Защитеният от радев руски Партиарх, издаде книга за ползите от войната.
Адибе, че тя Йотова е рицарка-тамплиерка - Рицар на 2023г. наградена.

Ралтата не е хич нормал, гайс.

"Книгата е сборник с негови проповеди, речи и публични изказвания от началото на инвазията в Украйна.
.....
Според него руският народ трябва да „изпълни историческия си дълг да бъде победител“ и да не се отказва от тази роля.

Военните действия не са просто геополитически конфликт, а „метафизична борба“ на Русия срещу западната секуларизация и моралния упадък.

Кирил призовава младите мъже да жертват живота си на фронта, защото така ще спасят душите си. "

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/zashtiteniya … a-polzite-voynata

# 19 970
Антонио 90, 100% съм съгласна с цитираното от теб. Само едно мнооого леко уточнение, русия не просто търси неморални хора, русия умишлено допълнително опорочава и корумпира хора, за да може след това да ги държи на къса каишка. Всеки човек си има някаква слабост, руските агенти намират конкретната слабост за съответния човек, правят постановка, с която го компрометират и с този компромат той вече е завинаги техен.

# 19 971
Антонио 90, 100% съм съгласна с цитираното от теб. Само едно мнооого леко уточнение, русия не просто търси неморални хора, русия умишлено допълнително опорочава и корумпира хора, за да може след това да ги държи на къса каишка. Всеки човек си има някаква слабост, руските агенти намират конкретната слабост за съответния човек, правят постановка, с която го компрометират и с този компромат той вече е завинаги техен.
Не вярвах, че ще го напиша, но съм съгласна с теб.

# 19 972
Защо не си вярвала, че може да си съгласна с мен? Доколкото следя темата - с теб имаме общи политически възгледи.

# 19 973
Защо не си вярвала, че може да си съгласна с мен? Доколкото следя темата - с теб имаме общи политически възгледи.
Хаха, извинявай, обърках те с един доста разписващ се в последните дни профил. Чак се шокирах като прочетох поста ти, да го е написал другия потребител, ама реших, че стават чудеса. Simple Smile Извинявай още веднъж за объркването.

# 19 974
Драмата е, че отново извиват ръцете на производителите да продават продукцията си на близка до себестойността цена, че и отдолу и те заплашват да я оставят, в случая по бостаните.
В статията ти пише, че според производителите не е свръх производството а вноса. Никой освен журналиста писал статията не недоволства от крайната цена.
Между другото само да напомня. При 0.29 в хипермаркет кило диня само ДДС е 5 цента. В остатъка от 24 цента влиза цената на производителя плюс всички разходи по транспорт съхранение брак и печалба на в най-добрия случай двама.

# 19 975
Скрит текст:
Хаха, извинявай, обърках те с един доста разписващ се в последните дни профил. Чак се шокирах като прочетох поста ти, да го е написал другия потребител, ама реших, че стават чудеса. Simple Smile Извинявай още веднъж за объркването.
[/quote]
Няма проблем. Само се опулих като ти прочетох предишния коментар. Blush

# 19 976
ЧС, как кой? Колективния запад Joy

Аз се чудя на Йотова не й ли е малко неудобно от подкрепата на БСП? Значи гледа тя, как Радев разпарчатосва БСП от 2022 година и сега ох, подкрепа. Ако съм Крум Зарков няма да я погледна.
Ти няма да я погледнеш, аз също, ама Крумчо се скъса да и се мазни. Зарков и Пеканов са двете ми огромни разочарования в политиката.

# 19 977
  • Пловдив
Бърди, явно ти не си прочела добре какво точно цитираш.

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 23:40 от marzeliva

# 19 978
Пеканов направо комсомолец в 21 век излезе..Наистина разочарование.

# 19 979
Партията майка не може да не подкрепи Йотова.Тя си е стар комунистически кадър.Спомням си,че напусна БНТ за да стане говорител на БСП.А и се говори,че е имала прекалено топла връзка с Първанов на младини.😀

Общи условия

Активация на акаунт