Медицински университет - Тема 6

• 21 507
  • 333
  •   8
Отговори
# 300
То проблема е, че е писала фармация на 3-то място, за което ще й стигне бала, а всъщност се оказва, че не го желае и сега не знам какво да я правя. Аз смятах , че за платено обучение са отделни класиранията, но се оказва, че не са явно.

# 301
То проблема е, че е писала фармация на 3-то място, за което ще й стигне бала, а всъщност се оказва, че не го желае и сега не знам какво да я правя.
Като едно време, а и сега е така - фармация и дентална записват тези, които не са успели медицина. Един на 10 искат фармация реално и влизат фармация, същото със стоматологията.

# 302
Този път Чатко е прав. Joy
Затова, особено в СУ, не пишете други специалности, без да ги искате. Специално там това има значение и за допълнителния прием. Можете да участвате в него, само ако не сте приети по нието една специалност на редовните класирания. Ако сте били приети някъде, независимо дали сте се записали - не можете.

На хартия е така, на практика - не.
Миналата година даже звъняха по телефоните.
Голяма каша беше особено с правото. Записани и платили таксата задочно, кандидатстваха на допълнителен за редовно..

# 303
  • София
Не те разбрах. Кое не е било така? Допускали са записани/приети на редовен прием да кандидатстват на допълнителния ли?

# 304
То проблема е, че е писала фармация на 3-то място, за което ще й стигне бала, а всъщност се оказва, че не го желае и сега не знам какво да я правя.
Като едно време, а и сега е така - фармация и дентална записват тези, които не са успели медицина. Един на 10 искат фармация реално и влизат фармация, същото със стоматологията.
Не знам как е било по твоето време, но балът за дентална медицина е около 38 за момичета в МУ София, за Варна не вярвам да е по-нисък, защото са намалили два пъти местата. Също 90 места дентална, 180 медицина. Та борбата е жестока за държавни места  (вече ако си се насочил към частно 7 - 10 000 евро е друго)
При нас твърдо се желае денталната медицина. След 2 години ще видим и за медицината в СУ евентуално като резервен вариант. Много би ме радвало 1 на 10 да иска дентална медицина, но баловете показват друго в София.  За Фармация не иска и да чуе (не се вижда в химически завод или аптека) и ще си кандидатства само с 1 желание явно във всеки университет.

Последна редакция: вт, 30 юни 2026, 08:44 от malinkap

# 305
  • София
Това не е вярно, много деца искат именно фармация или дентална и записват това като първо желание.

# 306
  • София
Не хранете трола

# 307
Ами прочетете съобщението на МУ Пд. От 28.06. Колко са кандидатствали медицина с първо желание , колко дентална с първо и фармация първо! Беше някаква смешна бройка, 30 момчета са искали първо желание при общо над 2200 кандидата

# 308
Аз непрекъснато тези 2 дена звъня телефони на МУ и никой не вдига. Има ли някъде обявено черно на бяло кой е срока за подаване на документи за кандидатстване? В крайна сметка този уикенд бяха изпитите и аз държа да видим оценките преди да кандидатстваме, из всички фермани по техния сайт не ми става ясно до кога може да се кандитаства... за банковите сметки и таксите всичко четливо написано, хубаво... А за сроковете и оценките не е толкоз важно явно.

# 309
  • София
Ако говорите за МУ София, срокът за подаване на документи за кандидатстване /участие в класирането/ изтече на 24.06. Но щом сте се записали за изпитите този уикенд, значи сте подали документи за кандидатстване.

# 310
Боже какъв шок и какафония... И къде ще ни класират в крайна сметка - зъболекари или лекари... Или медицински сестри Simple Smile Благодаря Ви за бързия отговор.

# 311
  • София
Не сте ли посочили желания в системата? Не сте ли прикачили дипломата? След като сте се записали за редовните изпити и сте платили такса, би трябвало и тези неща да сте ги направили.

# 312
Да, обадиха ми се от канцеларията най-после (през телефона на мъжа ми, може би моят е счупен). Реално е този абсурд - ПРЕДИ да отидем на изпит сме посочили за какво кандидатстваме, което в нейния случай е ясно: медицина. Но съвсем логично е първо да искам да видя оценките си и тогава да реша какво да кандидатствам, но не. Тя и няколко нейни приятелки от НПМГ твърдо искат медицина в СУ, други фармация пак там, трети молекулярната биология,  и сега започвам да си мисля, че децата имат право. В СУ със сигурност ще я вземат, има оценки близо до 6 по трите балообразуващи предмета и ако ни вземат и тук много вероятно да сме едни от малкото отказали се.

# 313
  • София
А какво губите, ако кандидатствате преди да знаете оценките?

# 314
  • о`майна лунна нощ е
Не се сърдете на условията за кандидатстване в университетите. Това са критериите и сроковете и сте длъжни да се съобразите с тях. Като са казали, че още с подаването на документите за явяване на изпити се посочват специалности, значи го правите и точка. Като ще вървите на контра, изобщо не се занимавайте.

Последна редакция: вт, 30 юни 2026, 11:14 от `ТуиГ

Общи условия

Активация на акаунт