Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 3

• 9 453
  • 203
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря ви за позитивните отзиви, момичета! Силно се надявам да не е като конвейра в Надежда Simple Smile

# 196
Определно не е като в Надежда. Бях травмирана от там и в началото подхождах с много страх. Но вече с ръка на сърцето твърдя, че попаднах на правилното място и на невероятен екип от човечни специалисти.

# 197
  • София
Момичета, ако има такива сред вас, които са правили хистероскопия с цел премахване на полип и на следващия цикъл трансфер, можете ли да ме ориентирате дали след хистероскопията се почва някаква подготовка заради трансфера следващия месец (глобули или пък да се приема някакъв препарат) или е далеч във времето и не е нужно? Не съм запозната, защото не съм правила трансфер досега. Причината да питам тук е, че смятам да направя хистероскопията при редовно следящия ме гинеколог от години, а той не е с репродуктивна насоченост, и се чудя как да процедирам, дали да ходя на преглед в клиниката скоро след хистероскопията, ако е нужно.

# 198
Най-добре го обсъдете с репродуктивния ви лекар. Но аз имах  при първия ми опит пролетта лапороскопска операция и на другия месец трансфер и беше неуспешен, не знам дали това повлия тогава, но нали времето все ни притиска заради годините....но истината е,че тогава др Сенкова ми каза да почина и се възстановя и да не бързам, но аз настоявах. Така,че говорете с репродуктивния ви лекар. А защо не направите хистероскопията в Неовитро? Аз при Сенкова имам и хистероскопия за премахване на полип.

# 199
Аз бих направила хистерото в Неовитро. Там ще съчетаят и с надраскване за по-големи шансове за имплантация и ще огледат за други неща.

# 200
Моят съвет също е да направите хистероскопията в клиниката. След моята и находките от нея се наложи да приемам антибиотик и да отложа плановете за трансфера. Не бих правила процедурата на друго място и същевремнно да правя планове за трансфер веднага на следващия месец. По-добре е лекарите в клиниката от първо лице да са запознати с обстоятелствата, за да може по-нататъшните манипулации да се планират оптимално.

# 201
  • София
Благодаря за съветите, момичета! Доста ме размислихте и наистина ми се струва по-логичен и разумен варианта хистероскопията да се направи в Неовитро.
Чела съм из темите за тестове/биопсии (мисля че единият е Фертилити тест), които се правят преди трансфер, но информацията много ми се смесва, та да ви попитам - какви се изследва стандартно като подготовка преди трансфер. Д-р Бранков не ми е споменавал например нито цветна снимка, нито някакъв вид тест. При вас как процедираха?

# 202
На мен на хистероскопия ми пуснаха за Фертилити тест. Моят съвет е направете и си платете за всичко необходимо, защото ще сте с краткотрайна упойка. Цветна снимка не правят там, но е добре да си направите. Колкото по-рано, толкова по-добре. На мен сега ми предстои трансфер и ще правя изследването Трио ЕРА,/ ЕМА/ АЛИС. Защото искам вече да съм направила всичко възможно, за да не ми заминат напразно хубавите ембриони. Имунологията също я вижте, при мен се оказа,че там няма да има тежка терапия. Успех ви желая!

# 203
Аз бях правила цветна снимка преди да стартирам с процедурите в клиниката. Говорете с доктора и обсъдете кога и дали да направите такава. Иначе по време на хистероскопията ми бяха взели материал за Fertility тест + биопсия от проблемен участък. Също така ми коригираха леко стената на матката. Правили сме и ERA тест, за да проверим имплантационен прозорец. Но той се прави в месец, в който се симулира подготовка за трансфер. Както вече са ви посъветвали, проверете и имунологията. След първия ми неуспешен трансфер ми назначиха изследвания и се оказа, че при мен това е значителен фактор и преминах през доста терапии.

Общи условия

Активация на акаунт