Захранване - въпроси и отговори - тема 18

• 4 248
  • 149
  •   1
Отговори
# 105
Zimk, как й даваш маслините? Те не са ли много солени? Авокадото изобщо не ми беше в списъка, но с какво може да се смеси, за да пробвам и вкъщи?

Дадох и ги след годинката, по-точно баба и веднъж и ги даде и оттогава няма спиране. Тя вече си имаше зъби и ядеше обща храна, та само махам костилката и ги режа на две и това е. Не всички маслини са солени, аз взимам едни, които не са особено солени, просто по-бързо трябва да се ядат, защото се развалят по-бързо. Не съм сигурна за бебе под годинка как е най-добре да се дават, вероятно смлени и смесени с нещо. Дадох ги просто като пример.

Авокадото може просто да се намачка - ако е узряло, то си е достатъчно мекичко и
и кремообразно. Може и с АМ/кърма или вода също да се разреди.

# 106
Според solidstarts маслини може още от 6м
За солта само трябва да се внимава.

За авокадото, аз мисля да го смеся или с АМ, или да намачкам с банан.

# 107
То повечето храни може от 6 месеца, само мед не може в общи линии

# 108
  • София
Когато дам авокадо, също мисля да го следя с банан.
Мерси много за информацията за маслините.

# 109
Ето още една идея за авокадото - пюре от тиквичка и спанак + авокадо. Сварени или на пара зеленчуци и след пасиране добавям малко намачкано авокадо. Става много вкусно

# 110
Здравейте, Вие как въведохте домат и диня в менюто на бебето? При мен упорито отказва да ги хапне. Чудя се, доматът ако го сложа в супа, какво количество би било достатъчно, за да се брои за въведен? Гледам, че има и някакви готови пюрета с домат, но там обикновено е някакво нищожно количество и не знам дали ако дам така, ще мога да го считам за въведен. А все пак ми се иска да може да усети и вкуса, а не да е размит до степен, да не се усеща изобщо. Диня също вече два пъти се мъча да дам, включително в тези смукалките с дупчици, за да може да усети сока и сладкото, но уви, без успех.
П.П. Бебето ми е вече почти на годинка, но все още няма нито едно зъбче. Отдавна вече й давам да хапва мекички парченца, вместо пасирани пюрета, но за жалост липсата на зъбки малко ни ограничава откъм консистенции и структура на храната.

# 111
Домат може на супичка с картоф, целина, червена леща, лук. Леко пасирана. Мисля, че това е подходящо за дете на годинка. Подправяте, както е удачно. Може и малко магданоз. С уточнението, че моето бебе е на 6 м. Просто давам идея. За динята, дайте сокчето. Щом има годинка, не е проблем.

# 112
Здравейте, Вие как въведохте домат и диня в менюто на бебето? При мен упорито отказва да ги хапне. Чудя се, доматът ако го сложа в супа, какво количество би било достатъчно, за да се брои за въведен? Гледам, че има и някакви готови пюрета с домат, но там обикновено е някакво нищожно количество и не знам дали ако дам така, ще мога да го считам за въведен. А все пак ми се иска да може да усети и вкуса, а не да е размит до степен, да не се усеща изобщо. Диня също вече два пъти се мъча да дам, включително в тези смукалките с дупчици, за да може да усети сока и сладкото, но уви, без успех.
П.П. Бебето ми е вече почти на годинка, но все още няма нито едно зъбче. Отдавна вече й давам да хапва мекички парченца, вместо пасирани пюрета, но за жалост липсата на зъбки малко ни ограничава откъм консистенции и структура на храната.
Аз на моето бебе в края на 7ми месец му дадох това пюре два, три дни и го считам за въведен 🍅. На вкус според мен се усеща.
https://remedium.bg/gerber-pyure-pueshko-s-domati-ot-7-mesechna- … 190-grama-14602/p

# 113
На годинка вече е голямо за пасирано

# 114
По начало, това е рецепта за крем супа, в която се усеща домата. Иначе, да, детето е големичко за пюре, но не и за супа Kissing Heart

# 115
  • Sofia
Пробвай домат леко на пара и в мрежичка или просто в ръчичка да си смуче. Моите така им давам. Махам семките.

# 116
Няма нужда да се махат семките на домата, те са много нежни

# 117
Дайте един линк към тази мрежичка.

# 118
# 119
Благодаря ви за идеите, ще пробвам да дам домата с мрежичката, ако не - ще се мъча да е през някаква супа. Динята ще пробвам на сок, че на парченца май няма шанс скоро да се навие 🙂

Общи условия

Активация на акаунт