Захранване - въпроси и отговори - тема 18

• 5 441
  • 204
  •   1
Отговори
# 180
За пюрето, изваждам го за няколко часа преди обяда, стоплям вода и потапям контейнера, разбърквам и е с добра температура. Замразих много ябълки, за да не се развалят. Дадоха ни. Направих и няколко микса- ябълка със слива и круша или банан, ябълка и слива, вчера сложих тиква и ябълка. Сварих една заготовка, метнах замразените плодове във водата и се получи добро пюре. Замразих си и броколи и пащърнак, за да не се развалят. Добавям по малко към други пюрета. Между другото, добавих банан в попарата и, чудо, изяде я с апетит. Все пак, в оригиналната се слага захар, ама аз не давам още. Сега и аз закусвам попара. На мен ми е вкусно.

# 181
В микровълновата ги топля - бебешките порции са готови за 30-50 секунди в зависимост от пюрето. Плодове аз не съм замразявала, но знам, че боровинки, малини, къпини са хубави и след размразяване особено ако се ползват в нещо като смути, палачинки и тн

# 182
  • Melmak
Плодовите пюрета от варен плод ли се правят?
Банан ясно, че не. Но круша, слива, праскова?

# 183
Благодаря за отговорите за картофа. Жалко, че имам толкова много сега с лепкавата консистенция- ще трябва да направя нова партида , но ще я сложа в чопъра после.

От плодовете аз правя май само круша и ябълка на пара. Останалите сурови; давала съм сливи, праскови, кайсии, банан, череши, ягоди, пъпеш.

# 184
Плодовите пюрета от варен плод ли се правят?
Банан ясно, че не. Но круша, слива, праскова?

Въпрос на вкус. И в двата варианта става.

# 185
Аз давам варени и сурови. Варила съм и банан. Ок е. Все пак, готовите са минали термична обработка. За попарата и утринната каша намачквам банана.

# 186
Здравейте! Искам да ви попитам как и от кога въведохте белтък и прясно мляко. Разбира се знам, че прясно мляко се дава много по натам да се пие но в  десерти печива по рано се въвежда. Защото от кухнята на малката не предупредих, че когато навърши годинка а това е другия месец живи и здрави в менюто на детската кухня ще присъства белтък и прясно мляко ида ги въведа през 11 - ия месец на бебка или малко пещреди годинка. Аз сзнам, че трябва навършени годинка да има а за прясното мляко може и повече. Та вие кога захранихте с тези алергени и по какъв начин. Има ли някоя от вас да е дала толкова рано белтък и прясно краве мляко под някаква форма?

# 187
  • 🌊
Цяло яйце от 6 месец. Започнах с 3 дни жълтък, след това почнах да добавям белтък. В момента е на цял жълтък и ⅞ белтък като го обича пасиран в пюре.

# 188
Ако е въведено кисело мляко, значи млечните не са проблем

# 189
Благодаря, момичета. А ако й давам еднократно да си тества малки количества пъпеши, сливи, диня - достатъчно ли е да се прояви евентуално алергия или действа с натрупване?
Идеята ми е на обяд да й давам пюре и мляко и да се захранваме тепърва със зеленчуците(всеки по 3 дни го давам, монопюре), а на следващото хранене - малко пюре от някакъв плод, докато все още мога да осигуря що-годе сочни пъпеш, диня, сини сливи.

# 190
Алергията към плодове е доста рядко, фамилна обремененост ли имате?

# 191
Не, но нали всяка нова храна трябва да се дава поне 3 дни? Заради това се чудя и как и кога да вкарам плодовете, особено сезонните.

# 192
  • 🌊
Моето е правило реакция само от две неща - фъстък и кисело мляко. Фъстък беше даден по всички правила, даже доста по-малко количество и пак се видя реакция на 15 минута, така че и с малко може да се отрази. При киселото мляко се получи това "натрупване" като в края на седмицата се обостри дерматита и сега ще се прави плавно вкарване под формата на сирене.
Но може би 2 нови храни в 1 ден не е ок

# 193
Аз добавям всичко едно по едно и през няколко дни. За мен  е правилно Grinning Между другото, как давате подправки като магданоз и копър? Варите ли ги или ги слагате пресни нарязани на ситно?

# 194
Здравейте! Пише една изключително отчаяна майка, която кърми вече 13 месеца. Детето ми от шише с биберон не е пило от болницата и съответно не може и няма как да давам АМ. Захранвам от 5ти месец, неуспешно. ЗВБ, пюрета - почти нищо. Започна да опитва след появата на първия зъб. След това спирах и започвах отново няколко пъти, с цел да започне да яде. Опитвал е почти всякаква храна и яде единствено палачинки с банан, хляб, кисело мялко и плодови пюрета, но например плодови с каша не. От попара, юфка и т.н. направо му се гади. Сирене няма шанс да опита повече от 1 л. Кухня рядко яде по 20-30 гр макс и то само от основното. Готвено също отказва, дори и да е парчета. Максимум яде 100 гр и край, ако е плодово пюре изяжда 180 гр.
Стигнах до следния режим:
8ч закуска палачинки (само това яде за закуска, така че да е сит повече от 1 час)
10:30 ч кърмене
13 ч опит за обяд (обикновено не яде почти нищо, макс 50 гр)
15 ч кърмене
17:30 ч следобедна закуска 180 гр плодово с овесени ядки или извара (на гербер, за да не е чист плод)
19:30 ч вечеря, обикновено отказва всичко и яде 100 гр кисело мляко
21:30 кърмене
Буди се по 2 пъти по принцип за кърмене през нощта, а понякога и повече.
Искам да отбия или да видя някаква светлина в тунела с края на кърменето, но някак не виждам кога бих спряла…Просто вече се отчайвам, че детето ми не яде. Имах огромното желание да кърмя дълго, но някак си го представях да бъде по 1-2 пъти дневно, а не по 6-7…Последната ми надежда е консултация с Хедра, но все пак вътрешно знам, че няма да ми помогне вероятно.
Педи казва колкото и каквото иска това да яде, но вече съм уморена и нямам сили да го кърмя като новороден...
Надявам се, да има и други злояди бебета и да имате някой скрит коз за това как да прояде 🤞
Само моля без идея да му пускам детски филмчета, за да яде, не съм ОК да си зомбирам детето, за да се храни.
Благодаря, че изчетохте ❤

Общи условия

Активация на акаунт