Копие от Акт за раждане за Англия

• 235
  • 7
  •   1
Отговори
  • Бургас
Здравейте,
Дъщеря ми живее в Англия от 10 години , за някакви документи и изискват копие от акт за раждане от България. От посолството казват, че може единствено с упълномощено лице в България да го получи.
Наистина ли не може да съдействат от там за получаването, а трябва да се ангажират трети лица?

# 1
Ако вие сте в България, майка или баща може да го получите и вие.

# 2
Щом така са ви казали от посолството, означава, че няма друг начин.

# 3
  • UK
Не може от посолството да и издадат, правилно са и казали в Бг.
Тя да види дали не може електронно да си пусне молба за издаване на дубликат и да го получи.

# 4
Може и по електронен път да се извади с електронен подпис, но не знам дали ще го приемат в Англия без подпис и мокър печат.

Последна редакция: пт, 01 май 2026, 19:55 от BellaSv

# 5
  • UK
За какво и трябва акта за раждане, на нас досега никога не са ни искали заверен документ, даже преводите си ги правим ние.
 Мисля, че може да се издаде и копие на английски език, свекър ми се пълномощно вади на децата актове за раждане, в София и срещу заплащане му издадоха и копия на английски език.

# 6
https://www.nra.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/obshti … ae36e332bcb854fa3
Искайте многоезичен дубликат в ГРАО в общината. Струва няколко евро. Ако трябва после апостил в областната  администрация. Дава се и на родителите, дори и децата да са пълнолетни. Понеже се ползва за пенсиониране на родител.
Казвате, че е за чужбина, заради заверки.

Последна редакция: пт, 01 май 2026, 20:39 от Dimana12

# 7
Можете Вие да го получите много лесно - искате международен акт за раждане. На мен баща ми ми е вадил без пълномощно, родителите имат право да получат документа.

Общи условия

Активация на акаунт