Опитните цветарки-7

• 33 629
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
Мама Цоцоланке, ти нямаш спиране бе жена.

Луд умора няма.....Аз в къщи нещо не се спирам...А днес просто видях евтини ананаси - 3.10лв. килограма - това е най-евтината цена,която съм виждала до сега за ананас в нашия край. А децата обичат ананас, майка им - също.

Ще ти трябва най-напред 2 часа със самолет до нас Mr. Green

Че ти си била близо!!!!!Ей, та на...Виждам те през прозореца!

За банана какво ще кажете? Издънките дето са - как да ги изкарам и кога?А юката и дифенбахията,които си ги бях взела - тръгнаха...Тези цветя ще ме научат на търпение да знаете...Аз все си мисля - хоп садя и като се събуда - вече нареждам цъфналото във вазата...Да не ме чуе микки,че пак ще каже,че за това трябвало труд и време....

Усещам покана за екскурзия в чужбина Laughing

Усещай ти, усещай, ама през граница цветя не дават да се пренасят...как ще си донеса сандъчетата на Вечерница? Аз до Добрич скоро не се усещам, ама започвам и за него да мечтая вече.....

А иначе на зелено училище ще ходя не в Търново, а в Смолян и Пловдив.....

# 76
Мириел и аз сях късно Калифорнийски мак, пък да видим дали нещо ще стане. Притеснява ме, че са много нежни стъблата на разсада.

spinki, Калифорнийския мак (Ешолция) май не може да се пресажда - наистина е много нежно растение.

Аз като една пишман цветарка, се престраших най-накрая да пиша сред вас.

Наистина заглавието е много подвеждащо - като гледам всички сме в категорията на пишман цветарките Laughing

# 77
ама през граница цветя не дават да се пренасят...как ще си донеса сандъчетата на Вечерница?
Глупости, не давали, аз как имам мислиш джоджен и здравец на двора, а?

# 78
а Цоцоланке, ще дойда и ще си наскубя от всичите ти цветя Laughing

# 79
  • Карлово
Пояснявам загравието на темата: Предплага се, че след седем теми обмяна на опит, сме станали опитни. Ама не в смисъл на знаещи и можещи, а защото все опитваме разни неща Mr. Green
Вечернице, искам снимки!
Цоцоланке, скоро попаднах на твой стар постинг, че си нямала цветя, защото все умирали...а видя ли сега - най-опитна ще излезеш Grinning То не бяха мандаринки, сега ананас и разни други...Бравос!
Ламита, поникна ли ти картофената палма? Моята още не е Tired

# 80
е тя трябва да се чака докато поникне, иначе Цоцоланка просто ни уби снейните цветя Mr. Green

# 81
Цоцоланке, скоро попаднах на твой стар постинг, че си нямала цветя, защото все умирали...а видя ли сега - най-опитна ще излезеш Grinning То не бяха мандаринки, сега ананас и разни други...Бравос!

hahaha hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy Joy
Ами умираха, какво да правя,то и вие сега ако видите бегонията с колко вода е..срамота! Просто вчера вечерта като я поливах, забравих,че сутринта извърших същото действие.....И не завиждайте! Защото не мога да крада(без 1-2 цветя) и мъж ако си направи изчисления колко му струва хобито ми - ще ме изнесе на палатка! А и те са отскоро купени, има време още да ги уморя....Просто се радвам,че листото,което имаше дифенбахията - вече се разви. И да ви успокоя - щях да искам съвет за азалията ...Нещо започнаха да и капят листата, както и на циганчето,а то се опитва и да цъфне...Не завиждайте,че ако ми видите сандъчетата - трагедия са+това още не съмси изчистила терасата от вчерашното пресаждане.

Микки, наред с мандаринките и ананаса, забрави да споменеш,че вече съм горда притежателка,благодарение на Ефросина, и на авокадо bowuu bowuu bowuu!А и банан с издънки имам.....Неволни порпуски от твоя страна Joy Joy Joy...

Мами, вие ми се смеете, ама наистина преди 1год и половина не можех да си представя,че ще имам цветя в къщи! Това ми бе мечтата...да имам зимна градина в къщи. Е, нямам я още де! Явно вече децата като пораснаха започнах да се оглеждам и за други неща,вече децата нямат толкова нужда от мен физически и имам повече свободно време,което гледам как да запълвам. В случая с цветята...То и затова - от деца - не ни е останало време да се опознаем и затова ядохме боя в Горчиво,ама това е друга тема.........

# 82
Мамо Цоцоланке, едно съм запомнила от майка ми - краденото цвете най-добре върви.
От друга страна цветарството иска да си узрял за него. На теб ти е дошло просто времето.
Питайте ме мен като градско чедо не виждало мотика в живота си, как ми се наложи скорострелно да се оправям с една джунгла тук. 4 ара ми е двора. След 7 г вече взе да мяза на нещо. Ама и борба водих с благоверния за доста неща. Извоювах си детска площадка, резервоар за дъждовна вода и свалянето на 3 елхи. Сега ми предстои война за 20 кипариса.
http://debelanata69.multiply.com/photos/album/38
http://debelanata69.multiply.com/photos/album/18
В първия албум са по-пресни снимки, във втория са от зимата.
Имам и още пресни, но не съм ги качвала още.

# 83

hahaha hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy Joy
Ами умираха, какво да правя,то и вие сега ако видите бегонията с колко вода е..срамота! Просто вчера вечерта като я поливах, забравих,че сутринта извърших същото действие.....И не завиждайте! Защото не мога да крада(без 1-2 цветя) и мъж ако си направи изчисления колко му струва хобито ми - ще ме изнесе на палатка! А и те са отскоро купени, има време още да ги уморя....Просто се радвам,че листото,което имаше дифенбахията - вече се разви. И да ви успокоя - щях да искам съвет за азалията ...Нещо започнаха да и капят листата, както и на циганчето,а то се опитва и да цъфне...Не завиждайте,че ако ми видите сандъчетата - трагедия са+това още не съмси изчистила терасата от вчерашното пресаждане.

Микки, наред с мандаринките и ананаса, забрави да споменеш,че вече съм горда притежателка,благодарение на Ефросина, и на авокадо bowuu bowuu bowuu!А и банан с издънки имам.....Неволни порпуски от твоя страна Joy Joy Joy...

Мами, вие ми се смеете, ама наистина преди 1год и половина не можех да си представя,че ще имам цветя в къщи! Това ми бе мечтата...да имам зимна градина в къщи. Е, нямам я още де! Явно вече децата като пораснаха започнах да се оглеждам и за други неща,вече децата нямат толкова нужда от мен физически и имам повече свободно време,което гледам как да запълвам. В случая с цветята...То и затова - от деца - не ни е останало време да се опознаем и затова ядохме боя в Горчиво,ама това е друга тема.........

е значи браво на теб, сега остана да ги размножиш и да даваш насам smile3521

# 84

Да разбирам ли че има два начина? От листата(внимателно отделени) и от пак те но и с малко месо от ананаса.
А като гледам на снимките....не стои много красиво. Я кажете струва ли си усилията и чакането? И плод дава ли?

Цоцоланке, издай тайната на садене на банан! В предната тема май питах, ама отговор нъц...

За вървенето на цветята съм чувала, че жена която хваща, особено бременна най и вървяли...
Но пък по тая логика бабите трябва да са с голи градини и саксии Thinking

# 85
незнам дали дава плод, ама изрязваш 3-4 см от плода точно под листата и така го слагаш, иначе трябваше май да се пръска с нещо за да плододава newsm78

# 86
4 ара ми е двора. След 7 г вече взе да мяза на нещо. Ама и борба водих с благоверния за доста неща. Извоювах си детска площадка, резервоар за дъждовна вода и свалянето на 3 елхи. Сега ми предстои война за 20 кипариса.
http://debelanata69.multiply.com/photos/album/38
http://debelanata69.multiply.com/photos/album/18

Казваш,че си на 2 часа от мен и гости приемаш,цяла тумба....Да знаеш, хареса ми това дето го видях, пожелах си го, ама.....от мен да мине - дръж си го! По-хубаво ще си направя(кога - идея си нямам..сигурно в някой друг живот!!!!!)Много е красиво, Вечернице, да излезеш победител във войната....

Цоцоланке, издай тайната на садене на банан! В предната тема май питах, ама отговор нъц...

Тайната при мен е Метро, промоция, 6,39лв цена......Аз обясних после,че нищо не съм хванала от плод банан...Било мандарини.

е значи браво на теб, сега остана да ги размножиш и да даваш насам smile3521

Ако оцелеят в съжителство с мен.....ще давам......

# 87
добре де, аз в Метро като видя китки все са опърпани и гадни #Cussing out а иначе банана от издънката мисля че се разсажда? Rolling Eyes

# 88
  • Разпиляна във въображението
Каква е тази картофена палма? newsm78

# 89
хваща се от грудки, в някоя стара тема имше много снимки, пусни търсачката да видиш Peace

Общи условия

Активация на акаунт