Съпруги на военнослужещи - 36

• 9 817
  • 399
  •   1
Отговори
# 255
Животът е прекалено кратък, за да го тровим с песимизъм и големи очаквания.
Добро утро!

Ето ме Simple Smile Пантелей-пътник се прибра. Както обещах ще се отчета. Направихме си малка екскурзия до Словакия, гр. Братислава. Има бюджетни полети от Пловдив до Братислава и се възползвахме от това. Полетът е лек и приятен - вчера дори се прибрахме по-бързо, от предвиденото време. Какво да ви кажа - възхитена съм от града, от транспорта, от чистотата и красивите сгради в този град. Как един град с големината на Пловдив и пак от бившия соц лагер може да изглежда и функционира така - за мен е загадка, явно управляващите им са магьосници Thinking. Пловдив е красив, но мръсен, с ужасен транспорт и разбити улици, презастроен. Братислава е красива, но чиста, с прекрасно уреден транспорт, няма разбити улици и не е презастроен. За цените - в Лидл е в пъти по-евтино отколкото при нас, но в другите магазини и в заведенията е малко по-скъпо. Мога още да пиша за града, но то просто трябва да се види. Освен Братислава посетихме Виена и Бърно - цените на автобусните билети са по-евтини, отколкото ако трябва да отида до София примерно с нашите раздрънкани автобуси или ужасните влакове. Виена, ах, Виена - прекрасна е, изисква повече време, което ние нямахме, но успяхме да разгледаме основните забележителности. За транспорта - какво да кажа - трябва да си мега тъп, че да не разбереш как и къде - навсякъде има указателни табели, просто не можеш да се изгубиш дори и в такъв голям град. Бърно е очарователно малко градче, в което имаше доста ремонтни дейности около гарата и центъра, но пак успяхме да усетим атмосферата. Хората навсякъде са спокойни и усмихнати. Там дори да изтървеш автобуса от Виена до Братислава, няма проблем, след половин час има друг. Тук ако изтърва градския автобус ще трябва да гледам на кафе, кога ще има следващ. Мога да пиша още много, но това трябва да се види и усети. С две думи - доволна съм. Относно Виена - за там си трябва отделна екскурзия за няколко дни, за да може човек да я възприеме цялостно.
И кацайки на малкото пловдивско летище те посреща шатъл, който е раздрънкан, мръсен и те превозва до града за 6 евро /за сравнение - билетът от Братислава до Виена е от 6 до 11 евро/. Направо ги ожалих чужденците, които идват тук. Какво ли си казват - къде попаднах, нали уж това е най-старият град в Европа и е красив? Какви са тези улици, какъв е този шатъл с мърлявия шофьор. За сравнение - всички шофьори там бяха с бели ризи и панталон - вежливи, усмихнати, говорят на английски. Отделно, когато слизаш от тролея на последна спирка от уредбата звучи благодарност, че си се возил с тях. Няма сърдити лелки кондукторки, имат си машинки, няма кофи с парцали, няма вонящи шофьори, които пушат вътре и дънят чалга. Оф, спирам, че много се наех.
Та така с моите странствания. Сега си изпивам кафето и се залавям с домакинстване. Прегръдки на всички!

# 256
Привет и от мен,
Дафиново листенце, добре си се завърнала! С удоволствие прочетох всичко, бях се наканила за на моя мъж рождения ден до там да идем, но така и не станаха нещата тогава. Сега през лятото вероятно ще е доста топло. Та не знам кога ще стане.
Ние днес се запътихме към Велинград, но за наше съжаление бяха затворили пътя от към Пазарджик заради някакво велошествие, та трябваше да се качим през Белово и Юндола. Сигурно знаете за моите пишман шофьорски умения по завои, или по-скоро притеснението ми, че е трудно и няма да се справя с планински път.... Е... Сега след като качих Белово-Юндола, ако ме чуетеe,че път със завои ме е спрял да ида до някъде - да ми се скарате 😂😂😂
Сега ви оставям, отиваме за сладолед и чакаме да стане 15ч да се настаним.

Пожелавам ви приятен ден! И едно сърце от Юндола! ❤️

# 257
# 258
Ехх, добре, че СГГ се включи, цял ден чакам, че да напиша нов пост, ама нали съм била последна вчеера....
Исках сутринта да ви поздравя и почерпя с кафенце по случай моя рожден ден днес. Но ето го - следобедното, ще правя компания на СГГ и веднага качвам едно кафенце.
Пожелавам ви приятна вечер и отивам на басейна при моите хора, че мислех да не слизам, амаа ще ида ☺️🌞🍀

# 259
  • София
Честит рожден ден,  Мис Ю!!!
Е как без басейн???

# 260
Много хубаво да си изкараш рождения ден, Мис Ю! И аз трябва да запланувам някое бягство за моя. Ето- Дафинов лист и тя пътешества. Ами за това е тоя живот - да го пълним с красиви места и преживявания.
Аз съм щастлива, че кученцето ни вече е добре и сега ще се приготвям за утре. Приятна вечер на всички!

# 261
"Гласът на красотата звучи тихо .
Той прониква само в най-чувствителните уши."
~ Фридрих Ницше
Добро утрооо! 🌞 Хубав ден на всички! 🍀

# 262
  • София
Добро утро, прекрасни!
Вървя малко след събитията.
МИС Ю, ЧЕСТИТА и БЛАГОСЛОВЕНА ДА СИ! ДНИТЕ ТИ ДА СА НИЗ ОТ ПРИЯТНИ ЕМОЦИИ, МНОГО ОБИЧ, УВАЖЕНИЕ И УДОВЛЕТВОРЕНОСТ ОТ РАБОТАТА И ФИНАНСОВО ИЗРАЖЕНИЕ . В ТАЗИ ТВОЯ ЛИЧНА ГОДИНА, ДА ИЗПЪЛНИШ МОЕТО ПОЖЕЛАНИЕ. Stuck Out Tongue Winking Eye И НЕЗАБРАВЯЙ ДА ОБЪРНЕШ В € ГОДИНИТЕ СИ - САМО 19. ПРЕКРАСНО Е!!! Heart
Тези дни са ми отново изпълнени със задачи и отговорности. Зетко е тук, заболя го зъб, та го водих на фото, Извадих едни корени и умъртвих един. Зъб! Да не си помислите нещо друго. Stuck Out Tongue Winking Eye
Смятам тази седмица да приключа с работата и най-после малко почивка. Морето не ме привлича. Предпочитам селската идилия и планинската прохлада. През септември с приятелка ще се разходим до Виена. Може би този път да стигнем до Братислава и Будапеща.
От мен - хубав ден! Hug
ПП път на младите. Отдръпвам се, да не разлее МИС Ю кафето. Grinning

# 263
  • София
Привет и от мен.
Аз съм дръпнала  малко ръчката на задачите - те пак са си много, но съм ги написала на лист - ама всичките, даже такива, които са по пет минутки, пък трябва да ги пипне човек и ми е едно спокойно, хем основно добавям на листа - все пак - щом са написани - мърдане няма. Та това е първата крачка към успокояването - подробен списък на предизвикателствата - харесва ми да ги задрасквам. Ако няма напредък ги задрасквам втори път с цветен молив.
и докато се занимавам с малки задачки и дребни служебни бодилчета съм на онлайн курс всеки следобяд от два до шест (служебно), та покрай това си позволявам да покръшквам от престоя в офиса през другото време - не че не работя повече от къщи, но и простиране, пране, нещо да се мушне набързо във фурната върви успоредно, пък и малкото чаве си гледам. Май този предотпускарски режим ще ми хареса.
Купих си някакви американски хранителни добавки за регулиране на метаболизма - уж билкови, дневни и нощни - дневните не ги отразявам да действат, но за нощните пишеше, че трябва и да ме накарат да спя - е получава се, няколко дни ги пия и наистина спя, ха дано, да не се урочасам. Трябва да сваля едни 15 кила поне, но много ми е зор да се настроя на такава мисъл. От друга страна пък малко започнах да пия вода - не като при китайските хапчета, да ти е пресъхнал чак мозъка (щото и такива дивотии съм пробвала като по-млада), но за моето абсолютно непиене на вода, сега докарвам по 1,5-2 литра без да си навивам часовник да пия. Ще видим, и бял трън за черен дроб гълтам, ама и бира не отказвам.
Утре ще раздават дипломите на сина и после трябва да пуснем документи в СУ... ей, заинати се мамин златен за пуста психология и не пуска (може да не му стигне балът, но ), второто е право, там ще влезе... та интрига много няма, но аз не знам на кое да се радвам.
С Малечка ще се опитваме да тренираме концентрация - това е главният проблем от НВОто - не може да изкара 60 минути събрана над една задача, без шум, без да става... ужас е. Сега я тормозя всеки ден да прави нещо по 1 час - каквото реши - пъзел, нижене на гривни, оцветяване, рисуване, шие гоблен-възглавничка и все едно какво - но по един час, започне ли веднъж в деня няма право да става преди 60тата минута... Ако проработи - ще го патентовам този метод за справяне с поколени Зет или каквото и да са, те май са друго.
И да кажа под секрет - малко след като аз се превалутирам на 25 евра (49 годинки), ще празнуваме сребъна сватба - та приемам всякакви идеи за подарък на Половина (без пътешествие, защото ще сме на море и без това).
Ей, че е хубаво да си на онлайн курс - я колко много имах време, ме и компютър (че все от телефона се бъхтя  иначе) да ви попиша. Чао до утре.

# 264
Къде сте?

Честит Еньовден!

# 265
  • Пловдив
Как къде? Ами за билки. 😄
Докато станат 77 ще се стъмни. 😂
Утре ще се включа, че сега нямам време.
СГГ, прегръдките са за теб.

# 266
СГГ, ей ме на, тук съм, прибрахме се и ние днес, пазарувахме, перални 😂 знаете след почивка как е... Утре на работа!...
Приятна вечер! 🍀🥂

# 267
Добро утро! Желая ви спорен ден!
При нас всичко е наред. И аз ще се включа по-късно за повече.

# 268
  • София
Ето ме и мен!
Днес мислех, че по друг начин ще ми премине деня, а то всичко се обърка и обърна като чорап. Едно го мислиш, а друго става.
Живи здрави сме. Изпратихме зетко за Централна Европа, Събрах багажа на Ромео - той пък замина за село. Децата имат само още три дни училище и после - ваканция. Трябваше да закарам малката внучка до училище, че се беше натоварила като камила с учебниците. Щерката отива за 3 дни на обучение. Аз нали съм обучена - ще си седя у дома. Stuck Out Tongue Днес стачкувам - пуснах в действие здравословния егоизъм. Следобяд правя това, което ми е приятно - подготвям си лекции.
Изморена съм и мисля да си лягам по-рано.

# 269
  • София
Подадохме документи за СУ със сина. И пак имаме буря в чаша с вода. Той се заинати и писа първо психология, Половинът пък се взриви, какво е това... било неуважение да не се съветваш с родителите. Иии, голяма драма...  как може това Право да е на второ място...
Да идва 9 юли и да се свършва, все едно как,  че се изморих от щуротии...

Общи условия

Активация на акаунт