Добро утро!

Ето ме
Пантелей-пътник се прибра. Както обещах ще се отчета. Направихме си малка екскурзия до Словакия, гр. Братислава. Има бюджетни полети от Пловдив до Братислава и се възползвахме от това. Полетът е лек и приятен - вчера дори се прибрахме по-бързо, от предвиденото време. Какво да ви кажа - възхитена съм от града, от транспорта, от чистотата и красивите сгради в този град. Как един град с големината на Пловдив и пак от бившия соц лагер може да изглежда и функционира така - за мен е загадка, явно управляващите им са магьосници
. Пловдив е красив, но мръсен, с ужасен транспорт и разбити улици, презастроен. Братислава е красива, но чиста, с прекрасно уреден транспорт, няма разбити улици и не е презастроен. За цените - в Лидл е в пъти по-евтино отколкото при нас, но в другите магазини и в заведенията е малко по-скъпо. Мога още да пиша за града, но то просто трябва да се види. Освен Братислава посетихме Виена и Бърно - цените на автобусните билети са по-евтини, отколкото ако трябва да отида до София примерно с нашите раздрънкани автобуси или ужасните влакове. Виена, ах, Виена - прекрасна е, изисква повече време, което ние нямахме, но успяхме да разгледаме основните забележителности. За транспорта - какво да кажа - трябва да си мега тъп, че да не разбереш как и къде - навсякъде има указателни табели, просто не можеш да се изгубиш дори и в такъв голям град. Бърно е очарователно малко градче, в което имаше доста ремонтни дейности около гарата и центъра, но пак успяхме да усетим атмосферата. Хората навсякъде са спокойни и усмихнати. Там дори да изтървеш автобуса от Виена до Братислава, няма проблем, след половин час има друг. Тук ако изтърва градския автобус ще трябва да гледам на кафе, кога ще има следващ. Мога да пиша още много, но това трябва да се види и усети. С две думи - доволна съм. Относно Виена - за там си трябва отделна екскурзия за няколко дни, за да може човек да я възприеме цялостно.И кацайки на малкото пловдивско летище те посреща шатъл, който е раздрънкан, мръсен и те превозва до града за 6 евро /за сравнение - билетът от Братислава до Виена е от 6 до 11 евро/. Направо ги ожалих чужденците, които идват тук. Какво ли си казват - къде попаднах, нали уж това е най-старият град в Европа и е красив? Какви са тези улици, какъв е този шатъл с мърлявия шофьор. За сравнение - всички шофьори там бяха с бели ризи и панталон - вежливи, усмихнати, говорят на английски. Отделно, когато слизаш от тролея на последна спирка от уредбата звучи благодарност, че си се возил с тях. Няма сърдити лелки кондукторки, имат си машинки, няма кофи с парцали, няма вонящи шофьори, които пушат вътре и дънят чалга. Оф, спирам, че много се наех.
Та така с моите странствания. Сега си изпивам кафето и се залавям с домакинстване. Прегръдки на всички!
И НЕЗАБРАВЯЙ ДА ОБЪРНЕШ В € ГОДИНИТЕ СИ - САМО 19. ПРЕКРАСНО Е!!! 

Днес стачкувам - пуснах в действие здравословния егоизъм. Следобяд правя това, което ми е приятно - подготвям си лекции.