НОЕМВРИйче вече знае, че е хубаво да се играе

• 12 999
  • 280
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Хрумна ми заглавие за нова тема, малко рано, ама да го кажа, че редовно така измислям нещо и после го забравям:[/b]
С бели зъбки или без, НОЕВРИйчето е пак The Best!
newsm10

И на мен много ми хареса заглавието!!!

Браво на малката Даринка, че се справя добре, макар и да е без мама в болницата, Ейнджъл, на теб стискам палци по-скоро да се оправиш и да ходиш при съкровището да сте си заедно.  baby_neutral

Ние днес сме на ваксина... дано всичко да е наред и да я бием, че вече доста време мина от първата.  Praynig

Пък мен ме боли една глава от сутринта...  Confused

# 151
  Ехххххххх, Боже, почти 2 дни не съм влизала и то какви лоши неща са се случили  ooooh!! Жени, стискам палци Това да е последното тежко боледуване на Дарито  Praynig! Дано от тук нататък само с леки хреми да и се ограничава боледуването  Praynig! Ще се моля бързо, бързо да оздравява  Praynig!
  Миленче, и аз си мисля че е добре да направиш още една консултация с друг лекар  Peace!
  Да ви кажа и моят дундьо се поти, но аз го отдавам на жегите! Понякога като му се спи много, но му е жега започва и той да си мята главата на ляво и на дясно, но до сега не съм го отдавала на рахит!
  Аз вчера открих, че съм затрила визитката на д-р Куманова и понеже не бяхме в къщи, та не можах да и звънна за резултатите! Сега ще чакам да стане обед, та да звънна в центъра и да разбера какъв е проблема на дребчо!
  За цикъла - и при мен го няма още! Колкото до мърдането в корема - това са червата  Peace! И аз имах такова усещане преди няколко дни, но до сега скъсан презерватив не сме имали  hahaha!
  Чакам Боил да се събуди и хайде навън  Mr. Green! Слънчев ден на всички   bouquet!

# 152
  • София
Ние минаваме да се отчетем.Срам ни е че отдавна несме писали, но вие сте добрички и ще ни простите, нали Grinning

Днес ни проби първото зъбче, а второто се вижда(долите 2 резеца са).

От 2 седмици ходим с проходилка-знам че това не е хвалба и е рано, но немога по цял ден да я държа. Сама съм и всичката домашна работа мен чака, не че успявам, но се старая. 

Неиска да стои в количка по - никакъв начин и разходките ни са се превърнали в кошмар за мен.

Утре ще ходим на консултация и ще се отчетем за кг. Храним се още само от цици, всички оптити да и дам пюре завършват с провал. Вода не пие.
Весел и усмихнат ден на всички!!!Да играем с децата ни , докато можем, а готвенето и чистенето да си чакат.

и аз нямам цикъл още

# 153
Здравейте, красавици!
Честито на половин годишните Дани, Тодор, Никол и двамата Мишовци!  bouquet
gadamer, много свежо предложение   newsm74
Честито на озъбилите се! Да са здрави и бели зъбчетата!
Дени, Георги по-принцип не е ревльо и се държа почти чудесно - беше му много интересно и през цялото време се опитваше да хване или горящите свещи, или китката или брадата на попа, в резултат на което кръстницата едва го удържаше. За самото къпане, свещеникът помоли родителите на кръщелника да напуснат/за пръв път ми се случи/ и на мен ми се наложи да слушам отвън, как дребен се разплака /добре, че беше само за малко/. Оказа се, че се е стреснал, когато попа е започнал да го ръси с китката, а къпането е било голям купон - не искал да излиза нашия хубостник. Поканиха ме да асистирам при обличането, че новия християнин решил да демонстрира всичките си акробатични умения точно когато закопчали памперса...

Приятни разходки и успешен и усмихнат ден!!! Hug

# 154
Добро утро и от нас !

Радвам се че Даринка вече е по-добре!  Hug

Дени, права си, от 1 час сме станали, а вече сме се завъртели поне 5-6 пъти  Mr. Green Промрънква като иска по гръб, помагам му и в следващия момент пак е по корем. Няма спирка това дете ...

Да си кажа мнението и за проходилките - ние не ходихме на ортопед при Драганов, но знам че той отрича проходилките, както и много други лекари. Педиатърката, която готви по Иван Звездев май и тя не беше много ЗА проходилката, но каза че ако родителите все пак решат да ползват да не е по-рано от навършени 8 месеца. И аз мисля, че засега е прекалено рано. Но това си е мое мнение. На моя позната дъщеричката, по-малка с 2 седмици от Алекс е в проходилка като беше на 4 и половина месеца  Sick Така, че всеки си решава сам за себи си.

Приятен и слънчев ден на всички!  Heart Eyes

# 155
Здравейте банда! Хайде - набързо и телеграфно по доста теми, че нямам много време...

И аз съм от тези с мърдащите неща в корема. След Бобо се бях ошашкала, ама сега знам че е нормално и не му обръщам внимание.

И цикъла ми го няма но не го чакам скоро, след Бобо ми дойде някъде 7-8 месец след раждането.

Моя Ники май се разболява. От 2 дена има лека миризма от едното уше, днес има температура 38 и засъхнал секрет от ушите. Явно прави отит. Днес тук е почивен ден, чак утре евентуално мога да се обадя на лекар. Ако е отит - без антибиотик няма да минем, тук при ушни възпаления го изсписват винаги. Свещичките ефералган много му смъкват температурата (35.5 я докарва), течния ефералган или панадола ги плюе...не знам какво да му дам за температурата. Ще изчакам и ще го следя засега.

Иначе - серията безсънни нощи продължава. Ники се буди и суче на всеки 2 часа. И през деня не мога да почивам, заради двете деца - режимите им се разминават и няма как да поспя с тях. Тамън приспя единия, и другия вече е буден. До кога ще изкарам така , не знам.

Започнах пак захранването от няколко дни, засега върви добре. Ники се облизва и му харесва.

Спряла съм всякави диети  и режими - изобщо не ми действат. Хапвам по много малко като количесво, храня се доста премерено и като качество и вид на храните , а килата са си циментирани. Дали някога ще си се видя пак нормална, не знам

Айде, стига с мрънкането от мен. Целувки на билничките бебенца, да оздравяват бързо.

# 156
Добър ден мамета!!!  bouquetна зъбати чавета,
на такива що нямат още зъбички остри!!!
Утре е НАШАТА МЕСЕЧИНКА...
УТРЕ сте ми на гости
Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green....

...днес сме на пости.... Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Ейнджи,радвам се за вас!! и продължавам да се моля всичко да мине бързо и безпроблемно!

Заглавието е супер!!!!Браво Гадамерец!!! Умна, умна, умница!!!  bouquetОХ, като чета, че и вие се борите с някаква реакция, алергична...Просто незнам..Досега колко пъти си мазала с кортикостероиден крем???Гадамер??? Аз ако не мажа - пак избиват пъпки и се чеше..

Резултата от ЦИБАЛАБ, ..за алергията на Дани..Пак звънях току що, защото вчера ми казаха - "звъннете в 10 часа", сега пък ме пращат за 15 часа да съм звъннела, тогава ще има някаква професорка, дето ще ми обясни каква е алергията!?!? #Cussing out #2gunfireПиснА ми да ме размотават, направо ми се реве!! Баси проклетата държава сме!! и 50 лв ти взимат просто ЕЙ ТАКА ДА ТЕ МОТАТ КАКТО СИ ИСКАТ!!!! ПИСНА МИ!! просто! #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing outИЗРОДЩИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Това ако е нещо тежко....направо си умира човек докато чака!! #2gunfire #2gunfire

Честно казано въобще не ми се живее тук, ама няма начин. Моля, се само децата ми да се махнат, за да не се тровят ...от тая сган, дето я има - в образователна система, в осигурителна, в здравеопазване, администрация, полиция ....къде ли НЕ!!!!

Дил, Sickда са живи и здрави момчетата. И Георги с хубавото му име!! bouquet..ама това с агнето Sickможеше да ни го спестиш.. Mr. Green

За проходилките, ще послушам Драганов, че не бива...За бънджито, нямаме, ама и да купим, няма как да го закрепим на врата, защото всички са ни алуминиева дограма... newsm78 newsm78Ако знаете как става ПИШЕТЕ!!

Цикъла ми дойде два месеца след раждането и ми е като швейцарски часовник Mr. Green

# 157
   Добро утро майчета newsm51 newsm51
    Дени и аз съм от 6ч на крак-мръъън  вадене на биба пак слагане -хлееенч-чак сега заспа newsm44а колкото до усмивката-то само тя и килата ми останаха-ама нали съм на диета -ще успеяяя-има напредък smile3503
   чЕСТИТА ПОЛОВИНКА НА ВСИчКИ МЕСЕчИНКИ  ura  ura  ura  
  Жени-разплаках се от кеф на подобрението на малката-сега и ти се успокои и да се гушкате по-скоро.А като каза за циганията- я да ви питам аз -пак една маклка анкетка(вече ще ми викате-Клюки -Анкетата hahaha hahahaАма колко от бебоците на АМ се разболяваха и колко от тия на кърма?щото ние уц сме на кърма -и то каква-от банаката за кърма мнооого ми я хвалеха bombsа и кучетата зад блока бая косъм загладиха покрай мен,а Ивайло как си цокаааа хем здравата си цока-сам вече си бърка да си я вади breastfeeding-Аа вече два пъти си боледува сериозно,а и не само той ами и няколко още кърмачета си минаха по тоя път.Та по темата уж циганетата ги кърмели до късно и били мноого здрави пък в болниците все фраш от тях-как става тоя номер newsm78-Та се чудя имали наистина някаква съществена полза от това кърмене-та ние ядем какви ли не изкуственяци ,а то нали кърмата от нашата храна става,а АМ поне си минава през всякъкви там изследвания и си е с какви ли не пълноценни съставки.АЗ САМО ПИТАМ ДЕ И ИСКАМ МНЕНИИЕ -сега да не ме  smile3506 smile3506 smile3513 smile3513хулите
 Рени -дано и при вас всичко да е наред.Ивайло и на него са му все влайни и потнио крачката,а колкото до въртенето на главичката забелязах,че от как го обличам по леко докато спи и го завивам по малко не се върти.
 зА КРЪщЕНЕТО МИ ХВЪРЛИХТЕ ГОЛЯМ ТАРАЛЕЖ В ГАщИТЕ.Цега водя едни сложни и дълги дебати как да стане-че нали аз от Варна,мъж ми от Берковица-а ми се ще само аз бебо ,мъж ми и кумовете в някохй хубав манастир и толкова.Ама свекитата -НЕ тряббва едва ли не сватба да се прави-но вчера мъж ми им хвърли бомбата,че май ще е както аз искам и направо им ступи настроението smile3502
 Очще щях да пиша ама......ох ,че гадно време да излизаме лииии?
 Цунки за сега

# 158
Добро утро и от нас!  Simple Smile

Жени, много се радвам, че малкото геройче Дари вече е по-добре.Да я нагушкаш от нас с Теа при първа възможност.
Гадамер, много е сладко предложението ти за заглавие на темата  Peace
Миленка, Ивко е голям сладур, много сте хубави и двамата  Peace

Това с мърдането в корема...и на мен ми се е случвало.Наистина е все едно бебче мърда в корема.И аз се бях ошашкала  Wink ВЪпреки че искам друг бебче, ми се иска да се порадвам още само на Теа.

ЧЕСТИТО НА ПОЛОВИН ГОДИНКОВЦИТЕ  Hug НЕКА РАСТАТ ЗДРАВИ И СЛЪНЧЕВИ ДЕЦА

Ох, исках още да пиша, но Теа се дере  Rolling Eyes Хайде, после пак ще се включа

# 159
За проходилката и бънджито забравих да пиша.
Проходилка - аз съм много против проходилката. Тук педитата и ортопедите тотално я отричат. бебето трябва да се развива естествено, със своите си темпове на развитие. Трябва да се стимулира да лази, да се изправя само държейки се за мебелите, да е по-самостоятелно. Дори държането за ръчички при прохождане не се препоръчва.
Бобо проходи сам 1 седмица преди годинката, абсолютно стабилно и уверено.
Бънджито - след 7 месец, за по 20 минутки на ден. Ако може без него - още по-добре.

# 160
   Ама колко от бебоците на АМ се разболяваха и колко от тия на кърма?щото ние уц сме на кърма -и то каква-от банаката за кърма мнооого ми я хвалеха bombsа и кучетата зад блока бая косъм загладиха покрай мен,а Ивайло как си цокаааа хем здравата си цока-сам вече си бърка да си я вади breastfeeding-Аа вече два пъти си боледува сериозно,а и не само той ами и няколко още кърмачета си минаха по тоя път.Та по темата уж циганетата ги кърмели до късно и били мноого здрави пък в болниците все фраш от тях-как става тоя номер newsm78-Та се чудя имали наистина някаква съществена полза от това кърмене-та ние ядем какви ли не изкуственяци ,а то нали кърмата от нашата храна става,а АМ поне си минава през всякъкви там изследвания и си е с какви ли не пълноценни съставки.АЗ САМО ПИТАМ ДЕ И ИСКАМ МНЕНИИЕ -сега да не ме

Клюки, Бобо се разболя за първи път 2 седмици след като го отбих.
Ники обаче вече няколко пъти е бил болен. Така че според мен си е до детенце, а не толкова с какво се храни - кърма или АМ. Знам ли...бих прочела сериозна статистика по темата, ако е правена.

# 161
нямам много време и влизам само да ви питам
ЩЕ ИМА ЛИ СРЕЩА УТРЕ И КЪДЕ ???

# 162
Добър ден!

AngelEyes, много се радвам, че беба е по-добре!!! Ще се оправи съвсем, ще видиш, и то много скоро, бебетата са много по-жилави от колкото ние си мислим. Hug

Клюки, това дето го казваш за връзката между храненето и боледуването и аз си го мислех преди няколко дена. Честно да ти кажа и аз имам наблюдения, че поне около мене кърмените бебета боледуват повече. И са с алергии. Това си говорихме с една приятелка с детенце на 1 и 1/2 година, тя кърмеше до много късно, но бебчо много боледува и е с хранителна алергия. Моята принцеса, да чукам на дърво, до сега не ми е боледувала нито веднъж, даже хрема не е имала. Единственото нещо по-така беше като се изрина миналата седмица заради плюнченето, намазах с А-дерма и изчезна. А тя е на АМ от както се е родила, кърмих един месец горе-долу, но винаги е била дохранвана.
Ако трябва да съм честна, не мисля обаче, че кърмата им се отразява зле. Няма логика. Много добре знам какво съдържа кърмата, и какво АМ. Много са хубави млеката сега, но никога няма да може да се докарат 1 към 1 с майчината кърма. Така че според мене си е до организъм това с боледуването и алергиите. Даже по-конкретно ГЕНЕТИКА!
Аз единствено мога да съм благодарна и щастлива, че бебето ми е абсолютно здраво, дори и не кърмено и да правя всичко възможно да продължава така. Всяка една от нас прави точно това!  Peace

Дано днес пак задържи така времето през деня и да се разходим хубаво. Вчера точно се прибрахме и стана едно мрачно и тъмно, после заваля.

Приятен и слънчев ден на всички, особено на болничките, да се оправят по-бързо!  Hug

# 163
Здравейте, момичета. Hug
На днешния ден преди половин година точно в 9.40 малкото ми юначе беше видяло за пръв път белия свят. Толкова се развълнувах преди малко, когато го целувах и си спомнях как ми го дадоха да полежи на гърдите, преди да го отнесат. И като го гледах сега как лакомо суче, с едната ръчичка придърпвайки цицата, се сетих как не можеше хубаво да захапва в началото , колко мъничък беше и как една приятелка, която дойде да ме види, с ужас го пое и попита как да го хване, щото такова малко бебе никога не е държала. Ами то, нейното беше 4350, обяснима беше паниката й... А големият майтап беше, когато наша обща приятелка на мене и на Ечи, след като говорила с мене, се обадила на Елица  да й каже, че съм родила, а Ели й отвърнала, че и тя също. Та и двете в една сутрин с по един Михаил се сдобихме.

Да ти е жив и здрав, Ечи, сладкият момък, дето е одрал кожата на майка си!

И ние с Михаил да ви почерпим за половин годинка!

# 164
За проходилката и бънджито забравих да пиша.
Проходилка - аз съм много против проходилката. Тук педитата и ортопедите тотално я отричат. бебето трябва да се развива естествено, със своите си темпове на развитие. Трябва да се стимулира да лази, да се изправя само държейки се за мебелите, да е по-самостоятелно. Дори държането за ръчички при прохождане не се препоръчва.
Бобо проходи сам 1 седмица преди годинката, абсолютно стабилно и уверено.
Бънджито - след 7 месец, за по 20 минутки на ден. Ако може без него - още по-добре.

Peace
Това, което съм чувала специалистите да препоръчват, съвпада с това, кеото си написала Мишенце. И аз интуитивно усещам, че е по-добре детето само да активизира мускулите си и когато му е време да си ходи. Не се препоръчва поддържането на детето а държането му за една ръчичка.  Затова и вчера Райков ме учуди, че нищо не коментира на моя въпрос дали проходилките не се отричат. Аз засега не смятам да купувам.

Клю, за боледуването и статистиката: Лина досега не е боледувала. Естествено  че кърменето се сочи като начин да се ограничи риска от боледуване, поради простата причина, че природата си знае работата и с майчиното мляко се предват много вещества сред които и антитела и т.н. Но естествено че НЕ е само до кърмата - все пак си има много фактори (хигиена, контакт с болни), както и генетични .В тази връзка - за ромите - да, циганчета имам висок естествен имунитет, но и боледуват много заради ниската хигиенна култура. Така, че смъртността при тях е и много висока.

Последна редакция: вт, 08 май 2007, 11:27 от ronja

Общи условия

Активация на акаунт