НОЕМВРИйче вече знае, че е хубаво да се играе

• 13 014
  • 280
  •   1
Отговори
# 165
Понеже виждам, че се коментира за проходилките - аз няма да си взема НИКАКВА ПРОХОДИЛКА! Вече трима лекари, не само ортопеда, при който бяхме, ги отричат пред мене. И казват, че бебето свиква да ходи на пръсти и пр., а пък сега да го сложа - пази Боже, мисля, че е ужасно рано!!! #Crazy #Crazy #Crazy Даже ортопедът и кошарите за игра отричаше и каза, че трябва да играят на пода, на твърдо, само да е постлано с килим и толкоз.... Според мене и кинезитерапевтката, при която ходим с Михаил, проходилките също провокират донякъде развитието на ПОРОЧЕН АХИЛЕС. Тя ми обясни, че този дефект все повече зачестява в България. Това е, когато децата стъпват на пръсти и почти пружинират. ooooh!
За цикъла - аз нямам вече повече от година и няма признаци да идва.
Слушах преди малко по Дарик разговор за захранването (нали имаме кампания Бебетата на Европейска България, та каним педиатри и психолози, които се занимават с бебета). Гостуваше д-р Антонова, педиатър. Каза, че вече и българската школа отрича сокчета в третия месец и пр. След четвърти месец захранване на бебета на АМ, след 5-6-ти - на бебета на кърма. Начало - със зеленчукови пюрета. Каза още, че всички производители се контролират за нитрати и консерванти. А това, че соковете, например, траят дълго време, а пише, че са без консерванти, обясни с факта, че фирмите си подобряват технологиите, за да отговарят на критериите. Педито каза още, че бебетата на кърма не се нуждаят много от вода и да им даваме, само ако искат. Тъй като в кърмата има доста повече вода, отколкото в АМ. И допълни също, че ниската цена на АМ не означава ниско качество - всички чужди производители се съобразявали с нашия стандарт. И ако кутия от АМ, спести името му заради рекламата, у нас струва 18 лв., във Франция е 30 и т.н.
Гуги, около мене пък познати с бебета на АМ имат проблеми с алергиите, а не кърмените. Не съм съгласна, че кърмените боледуват повече, но съм съгласна, че е индивидуално и наследственият фактор влияе много. Така че може и кърмено, и некърмено бебе да боледува често. Peace

# 166
МАША,мерси за инфото!  bouquet
Ние сме от бебетата на АМ. Според мен алергиите се унаследяват..Е, не винаги, но са генетично заложени. По-рядко придобити. От двете ми близначки едната е с алергия и е със здравословните проблеми на баща си -ама досущ СЪЩИТЕ, а другата - ги няма!! просто тя е с "мойте" гени-..пък ей, на близначки са...

Абе, дали не сгреших като почнах с плодови пюрета захранването Cry EmbarassedПу, аман ..все да го мислиш..

баба ми ако е мислИла..мене да ме нЕма.. Thinking ooooh!

# 167
Карил, не е фатално, че сте почнали с плодови. Едва ли е чак толкова драматично. Важното е, че му е понесло. Аз го казвам най-вече за мамите, които още не са захранили. Но тази лекарка каза, че с кашите трябва да се започва по-късно. И още - че всяка майка си наблюдава детето и преценява колко грама да изяде и пр. Също така обясни, че не бива да се започва захранване, ако детето е болно или е в период на усилено никнене на зъби. Защото то е придружено често от разстройство и температура и така майката ще се обърка от какво е - дали е от пюрето или от зъбите... newsm78

# 168
  А аз започнах захранването в период на разстройство с надеждата да се подобрят нещата  Mr. Green! Наистина акито се сгъсти, но пак си го болеше коремчето! Откак взимаме Бифидус, Бу е много по-добре!
  Аз да ви се оплача от нашия тати - в неделя, докато бяхме на цирк, Боил се размрънкал и мъж ми видял едно бурканче с пюре от моркови и решил да му даде  ooooh!! В резултат - вчера Дребчо се беше изринал  ooooh!! Добре че се намусил като опитал първата лъжичка и мъж ми се отказал да му дава още  Mr. Green! Бу за сега само картофче хапва и то от десетина дена насам с 2 паузи от по 2 дена  Mr. Green!
   Тази сутрин пък ги оставих двамата на леглото и отидох в банята! След 5мин. се върнах и пред очите ми Боил тупна на пампа, после се подпря с ръка на земята и леко легна назад като си държеше главата повдигната към гърдите  Shocked! Всичко стана за секунди и от изненада не успях да реагирам! Разминахме се само с уплаха, а тати през това време сладко придремваше  #2gunfire! Еййййййй, побеснях  #Cussing out!!! А после се чуди що му се сърдя като цъка WOW до късно  Crossing Arms!
  За статистиката, баткото докато го кърмех изобщо не ми е боледувал, но като минахме на АМ и после в ДГ беше ужас! Боил за сега е изкарал една хрема и 2 вируса с разстройство  Tired!

# 169
  • София
Ами за статистиката, Никола е само на кърма и вече веднъж пи антибиотици- възпалено ухо.  Вчера отново му вземахме секрет от гърлото, защото носът му е постоянно пълен. В четвъртък ще видим резултата.
От днес обаче се мъчи да киха и покашля.

Та се чудя дали да не му дам витамин С.

Моля кажете ми как се приема? Надявам се, че няма да му навреди по никакъв начин

# 170
   Крео -моя съвет е да му дадеш-1 ампула на ден поне 3 дни в пласмасова лъжичка давам на Ивчо  понякога смесвам с кърма -понякога чисто.

Никой нищо не казва за срещичката в Дон Домат.Ивичее така ми е домъчняло за теб и другите мами с които не сме се виждали още от бременеенето-добре ,че са снимките-Мони все ще казвам -изглеждаш страхотно на онази срещичка там сте правили среща  на фиданките smile3521 smile3521все мацки -клющавелки се бяхте събрали 4470 4470 4470

А колкото до проходилката-ами и аз слагам Ивко-нямаше да купуваме а то взеха ,че му подариха и хоп уж за майтам да видим реакцията и то взе ,че му хареса и то и на мен, взе че ми хареса и уж всеки ден си викам няма повече да го слагам,ама като трябва да свърша нещо а той реве като садран и иска в мамини кунки-пак се оставям на искушението  booи хоп-Ивко лети през стаите като фурия...... smile3540

# 171
Здравейте, мамчета  Hug
Нашият резултат от микробилологичното изследване на носоглътката излезе днес. Доколкото мога да разчета от писанията, се касае за Мозарела Катархис или нещо такова  Embarassed Предписаха ни Оспексин, но много се чудя дали да го давам  newsm78 В крайна сметка Моника няма нито температура, гърлото е ОК  Praynig. Носът й, обаче няма никакво подобрение.  Аз по-скоро очаквах само някакви капки да ни изпишат....Сутринта преди още да бъде готов резултатът я водих при педи на ДК и тя пък ме посъветва да не давам АБ. Да ама УНГ ни изписва....Ох, в голяма чуденка съм какво да правя...Дайте съвет  Praynig

# 172
Пам,има микроби, които са нормална флора в носа..Нищо не ми говори резултата, но и аз бих се двуумила кво да направя, дали да чакам с АБ, или да действам. Може да хронифицират нещата и става по-зле, ..
АНТИБИОГРАМАТА ЛИ ПОКАЗВА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ НА ТАЗИ Моцарелка Mr. Green към Оспексима???Ако е така давай го!

# 173
Карил, доколкото разбирам - да, тази Моцарелка  Mr. Green е чувствителна към Цефалексин, макра че има и други, които са изредени, но док е избрал това. Много ме е яд, че пратих мъжо да отиде да занесе изследването, а не отидох аз. Не че разбирам повече, ама задавам много въпроси  Mr. Green А пък мъжо след 10-минутни обяснения от моя страна какво да попита док, нищо не питал  #Cussing out

# 174
  • София, Дианабад
Здравейте мами!  newsm03

Жени,
дано Дари се възстановява много бързо! Моля се за нея.

Мами на болни бебчовци - бързо да се оправят дечицата и да нямате повече негативни емоции за цялото лято  Laughing 

Изчетох всичко изипсано. Този път браво - явно като е хубаво времето не се стига до компютъра.
Сега да се похваля, че моя мързеланко най-накрая се обърна сам от гръб по корем и вече успява да си напъха пръстчетата на крачетата в устата newsm44 А и днес изяде с голямо удоволстиве месно пюре.
Ходхме на разходка в Трявна, аз бях писала, и мъника остана доволен, поне според нас Grinning И Времето беше супер, разходките също и най-вече чистия въздух. Кеф и искаме пак.
Миленче, аз мисля утре да се помоткам в центъра с Борис.  Миналата седмица направих една такава разходка и ми хареса, а и дружката Мони я няма в момента и нещо не ни се ходи в градинката. Та ако искате може в някой парк, може Дон домат, макар че съм на диета, може където кажете...  Laughing
А относно боледуването на бебчовците и кърменето. Според мен всичко е генетично заложено и си зависи от децата. 
А за проходилките - взела съм решение да не купуваме, но смятам, че детето ще си покаже. Аз общо взето не съм привърженик на всички крайни мнения и новости. Ще му постеля одело на пода, за да му е широко и да се търкаля, но това е защото има място и се получава една голяма кошара в половината хол.  newsm03 Изобщо действам на интуиция..

Приятен следобед, ние днес по-късно ще се разхождаме...
Ще следя за среща..

# 175
Пам, по принцип се вземат ТРИ секрета, за да е "сигурно" че в носа\или което и да е място\ НАИСТИНА ИМА ТАЗИ бактерия..Може да пробваш да третираш проблема локално да речем с Трипафлавин и с това,
http://verbena-m.com/index.php?item_id=22

и още..
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=83755.0;all

# 176
Ей, Карилче, златна си, тенк ю  Hug Отивам да чета. Между другото и педи каза, че се вземат 3 поредни секрета, за да се установи със сигурност, а на нас ни взеха само 1  Confused Та затова и такава чуденка от моя страна за АБ...

# 177
  • София
Здравейте Simple Smile

Честити половин годинки  Hug
Болните - да оздравяват  bouquet

За проходилките - и аз не смятам да купувам, излишно, даже вредно ми се струва. Бънджи ни дадоха едни приятели, чакам мъжът ми да купи една джаджа, да го закачим на тавана, че на вратите няма къде. Мисля да го закача високо, за да не се отблъсква от сега, а само да виси, като в кенгуру, и да  се люлее. Не вярвам да навреди.

За кърменето - спор няма, че е най-добрата храна за бебетата. Колкото до алергиите, те често, всъщност, обикновено, са наследствени. За болестите пък има куп други фактори - изнежване, отопление, пренавличане, както и тип имунна система, т.е. пак наследственост. Аз съм много здрава, да чукна на дърво, гледам Борис на по-хладно, с по-малко дрехи, както и аз съм гледана, и се надявам и той да е здрав. Засега имаме един вирус без температура изкаран и това беше, защото го бях прегряла Thinking.

Та така... аз така си мисля, това, разбира се си е мое мнение Hug

# 178
момичета  newsm45 newsm45 newsm45 newsm45писнА ми!!!! от тая шибаняшка Чалгария, дето всичко е отврат!!!и само гледат парите навсякъде да ни вземат!
Звъннах smile3516току що за тълкуване на резултата от кръвния тест на Дани за алергия. Мислех че ще ПОКАЖЕ КЪМ КАКЪВ АЛЕРГЕН Е - ХРАНА или ИНХАЛАТОРЕН ... smile3515
Да АМА НЕ!!!! Свързаха ме с някаква професорка, която каза, че това ни бил резултата - просто положителен...Ма, викам ..това аз го знам, сиреч че е алергия - ЗА ТОВА ЛИ ДАДОХМЕ 45 лв, за да НИ КАЖЕТЕ НЕЩО ДЕТО ГО ЗНАЕМЕ smile3511 smile3511 smile3511Просто нямам думи да ви изразя как си поревах, и още ми се реве, ...
После се оплаках на управителката на ЦИБАЛАБ от лаборантката дето боде детето с ръкавици за МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА!! Тя прие оплакването и ..това е...НАШАТА ОДИСЕЯ... newsm45 newsm45 newsm45

НАЙ- ТЪРЖЕСТВЕНО ПОЗДРАВЯВАМ ВЪПРОСНАТА ЛАБОРАТОРИЯ С ЕДИН СЪРДЕЧЕН и ГОлЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯМ среден пръст!!! дано да ви се случи същото "колеги" пу пу пу Амин дай Боже!!!

# 179
нямам много време и влизам само да ви питам
ЩЕ ИМА ЛИ СРЕЩА УТРЕ И КЪДЕ ???
ама айде де-от кога искам-Миленка беше преложила на Дон Домат до нас-аз съм много съгласна щото ми е на улицата ама там е малко сянка да ви кажа -от друга страна ако духа както днес -там си има голяма зала за непушачи напълно празна през деня-така че -ако желаете-да си направим срещата там ,пък ако решим да седнем на открито-пака пред народния театър се пада точно на 5 мин разстояние-тоест можем да похапнем на дон домат и после да разходим из парка
така че.....ДОН ДОМАТ-УТРЕ-СРЯДА -ОКОЛО 12.30-(редактирах на 12.30-че се сетих че в 11 трябва да съм на аерогарата) ooooh!-и пшете кой ще дойде-както прочетох доста желаещи има-айдееееее-4акам витва е Веслец-в близот до дондуков-на спирката на трамвая-събирали сме се и преди Hug

п.с ако някой има по-добра оферта да не се срами да си я признае-за мен е без значение мястот-нали знаеет че съм миткало-навсякъде мога Mr. Green
ама май на Клю желанието е да е близо до метрото newsm78

Последна редакция: вт, 08 май 2007, 17:06 от МЕРЕЛИН

Общи условия

Активация на акаунт