НОЕМВРИйче вече знае, че е хубаво да се играе

• 13 005
  • 280
  •   1
Отговори
# 180
карил,как така само положителен резултат бе жена??? нали идеята е да кажат към какво-баси ooooh!

ооооо,я ми дай телефона да питам и аз-и да им пратим един Мавриков да се поразходи  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 181
МЕРИ, безсилна съм ... newsm45просто нямам думи..
Проф. Алтънкова, вика...еми това е панела\така се казва самия маркер ли...който изследва кръвта..\, еми това е Панел Инфант!!! - той ТОВА ПОКАЗВА..ДЕМЕК - ТОЙ НИЩО НЕ ПОКАЗВА ПРЕ.БАЛИ сте се smile3533

МАВРИКОВ НЯМА ДА ПОМОГНЕ... smile3518ако можеше...веднага отивам при него...

# 182
Аз съм ЗА срещата  по това време около 12ч пред входа на Домата lalalalaДарии и аз съм на диета -ще хапваме салатка.И хайде по организирано де казвайте кой ще идва?
   Карил и мен така ме яд направо да ги гръмне човек беееееее-гадурии големи.Абе мацки не може ли някакъв протест да спретнем против тия лошотии Путиатри и разни там  af af af
      Мацки я кажете на кой номер да пусна смс за Светльо?

# 183
да бе-пише ПАНЕЛ 1-ХРАНИТЕЛНА АЛЕРГИЯ
ТВА  БАСИ ТЪПАТА ИСТОРИЯ
тоест ако не знаеш към какво има алергия-правиш отделен панел за домашен прах,за животни,за полени-т.е 200 лв-басиииии Shocked #Crazy #2gunfire
нали някъде в александровска май имало  нов метод дето правели изследвание-пак с кръв-някой да знае???бях го чела ввъ вестника ама не пишеше къде точно ooooh!

# 184
за ДОН ДОМАТ съм "за " ама къде ще паркирам..ДАже сега не се сещам къде се намираше...Пусто кът си останах провинциалистка..

МЕРЕЛИН, пожелавам им весело ПРЕкарване някога в реанимация..
С ПОЗДРАВ: колежка! Hug

# 185

Цитат
Мацки я кажете на кой номер да пусна смс за Светльо?

# 186
  • София - Дианабад
Карил, права си, тези лаборатории гледат само да ти вземат парите #Cussing out, да им се невиди!!! Направо заслужават за черния списък и да вземат да фалират, като са некадърни!

Момичета, исках и по-рано да ви пиша, но чак сега се добрах до тук - днес пак ходих на "9 месеца", лекцията беше за 1. проблемите с кожата и 2. слънцезащитните продукти:
1. Лекторът беше д-р Веселин Илиев - педиатър и дерматолог - според него Атопичният дерматит се е увеличил в пъти в последните години, особено трябва да внимават родителите с подобна алергия като ограничават консервираните храни /всичко в опаковка/ и подбират като цяло храните.
АД се проявява със сухота, зачервяване, сърбеж в засегнатата област, тези деца са напрегнати, нервни, имат проблеми със стомаха и целия организъм изобщо.
Кортикостероидните средства според него подобряват бързо състоянието, но не лекуват проблема. Децата трябва да бъдат прегледани от педиатър дерматолог поради специфичността на детския организъм.
За тези, които искат да прочетат повече инфо:  http://www.driliev.com/obriv.html
 На въпрос за мазането на бебето с кремове против слънце отговорът беше бебето да се маже с крем с по-нисък фактор.
2. За слънцезащитните средства представянето беше на фирма spirig - швейцарска козметика за слънцезащита, грижа за кожата, за бебета и деца и за хора от всякакви възрасти.
Медицинският представител на фирмата също каза, че бебетата до 1 година се мажат с фактор 30 при тънък слой намазване или фактор 20, ако се маже по-дебел слой /те имат Baby/. Да се използва Daylong, което означава, че намазването се извършва веднъж дневно, а не детето да се гони да се маже постоянно. За деца над 1 годинка най-подходящ е фактор 40 /те имат Kids/ или пък съобразно конкретния тип кожа.
Накрая на презентацията имаше мостри, с които всеки можеше да се намаже. Аз пробвах на себе си и на София MicroSun Baby SPF 30 /този, който е за бебета до 1 годинка и за хора с по-чувствителна кожа/. Хареса ми това, че се нанася лесно, маже се веднъж дневно /Daylong/ и не е чак толкова скъп - за 50 мл цената била около 19-20 лв.
Ако някой иска повече информация: http://www.spirig.bg/

Дано да съм ви била полезна! Grinning
 Heart Eyes

# 187
Klukarkata за Светльо смс на 1365.
Карил.. нямам думи. Даже и да си плаща човек пак нищо............Грозна работа, грозна.
Аз намирам доста информация и отговори на въпросите за алергията на Вики в клуб Алергии на dir.bg
ето линк:
http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board=alergii
мамите са с много опит и дават много полезна информация.

# 188
  • София - Дианабад
А сега ако може и аз да попитам нещо: от няколко дни София вече няма запек, но акото е все по-твърдо, като на голям човек. Нормално ли е това според вас? Как е положението с вашите бебчета? Досега сме опитали картоф, моркоф, тиква, праз лук, жълтък, днес й дадох пюре с карфиол + домашни картофи. Вече си мисля да включвам тиквата по-често.

Колкото до проходилката, проф. Владимиров каза, че бебето може да се слага в нея, ако при поставянето може да направи една крачка - това означавало, че е готово за проходилка. Засега мислим да слушам д-р Драганов и да слагам Софи на одеяло на пода да пълзи /тъй като е полезно, пък с проходилката такава възможност няма/. А пък ако ни хрумне друга идея, ще вземем от познати.
За кърмата и болестите - убедена съм че предпазва, създава антитела и не само срещу простудите и вирусите, но и в по-късна възраст срещу други болести. Освен това има и други причини както за майката, така и за бебето. Ето 101 такива: http://www.bebe.bg/Hranene/101_prichini_da_kurmim.htm
Маша, би ли написала тези бебешките теми кога ги излъчват по Дарик? Питам, за да сме си вкъщи и на вълните на Дарик радио по това време. Благодаря!
Жени, радвам се, че Дари вече е по-добре! Дано съвсем скоро да оздравеете и двечките и да се наслаждавате на прекрасните моменти заедно вкъщи. И като дойдем на море в края на следващия месец, живот и здраве, да срещна щастливи и прекрасни морски майчета и бебчета Grinning!
А колкото до ромите, те наистина се разболяват предимно поради ниска хигиенна култура и отказите им да ги ваксинират /според педиатрите се страхуват да не ги направят стерилни с ваксините/. А също така много роми според мен влизат в болниците, за да си поживеят /особено през зимата на топличко/ и да си хапнат повечко /макар че вече не може да се говори за някакво качествено ядене в болниците, за някои и това е доста добро/. Поне така аз си мисля.
И най-накрая пожелавам да няма болни бебчета, мами, татковци и т.н. и всички да са здрави и щастливи!
И ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ 6-МЕСЕЧНИ БЕБЧЕТА - ДОБРО НАЧАЛО ЗА ОЩЕ ПО-ЗАБАВНИ ИГРИ С МАЛКИТЕ СЛАДУРЧЕТА, ДА РАСТАТ ЗДРАВИ И ПОСЛУШНИ И ДА РАДВАТ МАМИТЕ И ТАТКОВЦИТЕ СИ!!!  bouquet
 Heart Eyes

# 189
  • Ботевград
момичета  newsm45 newsm45 newsm45 newsm45писнА ми!!!! от тая шибаняшка Чалгария, дето всичко е отврат!!!и само гледат парите навсякъде да ни вземат!
Звъннах smile3516току що за тълкуване на резултата от кръвния тест на Дани за алергия. Мислех че ще ПОКАЖЕ КЪМ КАКЪВ АЛЕРГЕН Е - ХРАНА или ИНХАЛАТОРЕН ... smile3515
Да АМА НЕ!!!! Свързаха ме с някаква професорка, която каза, че това ни бил резултата - просто положителен...Ма, викам ..това аз го знам, сиреч че е алергия - ЗА ТОВА ЛИ ДАДОХМЕ 45 лв, за да НИ КАЖЕТЕ НЕЩО ДЕТО ГО ЗНАЕМЕ smile3511 smile3511 smile3511Просто нямам думи да ви изразя как си поревах, и още ми се реве, ...
После се оплаках на управителката на ЦИБАЛАБ от лаборантката дето боде детето с ръкавици за МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА!! Тя прие оплакването и ..това е...НАШАТА ОДИСЕЯ... newsm45 newsm45 newsm45

НАЙ- ТЪРЖЕСТВЕНО ПОЗДРАВЯВАМ ВЪПРОСНАТА ЛАБОРАТОРИЯ С ЕДИН СЪРДЕЧЕН и ГОлЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯМ среден пръст!!! дано да ви се случи същото "колеги" пу пу пу Амин дай Боже!!!
ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 190
ГЕРИ, балгодаря за изчерпателното инфо от лекцията Hug  bouquet
не се притеснявай за акото на Софи-най-вероятно е от морковите-пише,че запичат на листовката на ХИПП-и на НИЯ като яде 2-3 дни моркови й стана акото като пластелин-въведи й ако искаш круша-тя разхлабва-видях,че не си въвела плодове Peace
и вземи ела утре на срещата Wink

п.с. ако искаш да сканирам и да пусна табличката на ХИПП с асортимента им-там пише кое как действа Hug
p.s. 2 -ми няма кво да ви питам-качих ги тук в моя албум таблиците-който го интересува от какво да се запичат и от какво да дрискат мушмуроците-хи хих хих хиххихихих
последните 2 снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=123938

Последна редакция: вт, 08 май 2007, 18:13 от МЕРЕЛИН

# 191
  • София, Дианабад
Лелее Карил за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire са тези доктори! 
Ние бързичко се прибрахем от разходката, че другарчето ни падна и се удари и додйхем да промиваме раничката. Другаречто е една принцеса на  2 години.

За срещата утре- В Дон Домат сме. Само, че към 13.00 ч. А там салона за непушачи не беше ли долу по едни стълби?  newsm78 Или ще се пробваме навън?
Гери, много полезна информация от лекцията. Мерси.

# 192
  • София - Дианабад
Ети, мерси за качената информация Hug! Днес й дадох "Различни зеленчуци", дано да регулират!
А за утре мнооого ми се идва, ама зависи тати дали ще ни докара. Иначе ми се ще да се видя с вас Peace.

# 193
Здравейте мами   bouquet Първо искам да благодаря на всички за отговорите относно захранването и споделения опит,много полезно. Чета тук аз, че много мами се опклават от АД, ние да не сме по-назад също имаме подобни на описаните от вас симптоми от около 3 месеца. Та по тоя случай нашата педиатърка веднага отсече - АД и кортикостероид -Елоком. Ама аз нали не и вярвам много веднага отидох при дерматолог в Медицинска академия, и то не при един, а при двама. Та и двете лекарки /едната доцент/ ми казаха, че АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ ПРИ БЕБЕТА ПОД ШЕСТ МЕСЕЦА НЯМА! При нас специално се оказа много суха кожа, която се лекува с медицинска козметика. И друго важно нещо - който използва Елоком да не слага от него по лицето на бебко. Сега незнам кой крив, кой прав, но аз лично се доверих на специалистите-дерматолози и виждам ефект от приложеното дотук - грапавините по лицето на Мила почти изчезнаха.
Надявам се с малко дългия си пост да съм била и аз полезна на вас!

# 194
А сега ако може и аз да попитам нещо: от няколко дни София вече няма запек, но акото е все по-твърдо, като на голям човек. Нормално ли е това според вас? Как е положението с вашите бебчета? Досега сме опитали картоф, моркоф, тиква, праз лук, жълтък, днес й дадох пюре с карфиол + домашни картофи. Вече си мисля да включвам тиквата по-често.

Наистина ли даваш жълтък? Тук се смята за много силен алерген и се дава след годинката. С Бобо аз го дадох към 8-9 месец, защото си бях в Бг и имах на разположение пресни домашни яйца. И пак ме глождеше съмнение че го давам много рано.

Общи условия

Активация на акаунт