💙 Къванч Татлъту- минали и бъдещи проекти, партньори, семейство - тема 122 💙

• 25 672
  • 620
  •   1
Отговори
# 615
Привет и от мен!
Дружки, благодаря ви за всичко споделено и, че отбелязахте вчерашния ден!
Айре Heart Eyes много ми хареса подаръка ти, благодаря ти!
А песента " Кой иска да живее вечно " наистина е прекрасна и много въздействаща, всички песни, написани специално за филма " Шотландски боец" са страхотни.
Eто още две много любими!
Скрит текст:

Не успях да гледам 6 серия вчера, явно няма да е и днес, нито ми се гледа, нито ми се разсъждава за нещо, трябват ми 1, 2 дни, за да премина в обичайното си състояние след такива емоции Broken Heart Ще ме извините, нали ? Утре ще вляза във форма, сьоз!  Stuck Out Tongue Winking Eye
Нашият красавец от времето на Якамоз Heart

Имайте хубав ден, дружки! Hug

# 616
хубава неделя!! Hug Честит празник!!

Пепи, ти да не помисли, че колажа с Фреди е мое дело? неее копнах го от СМ. добавих  го, да не си помислят и други, че имам такива способности...
Аз не съм гледала В нощта, и ако коментирате подробности от там, няма да схвана Wink

на въпроса ти за Едерлези, освен че звучи супер въздействащо и драматично..... миналия ден в предаване по бнт/куиз шоу/ ми направи впечатление от въпрос, че празника на 6 май се празнува от християни и мюсюлмани.
и какво ми каза Айки Wink
Скрит текст:
Има и историко-културен пласт: „Ederlezi“ е ромско название на празника, свързан с 6 май, докато в Турция традицията е известна като Hıdırellez, а в България датата съвпада с Гергьовден. Трите традиции имат много общи пролетни мотиви — зеленина, плодородие, здраве, живот и агне.

Да — Хъдърлез (Hıdırellez) и песента „Ederlezi“ са много тясно свързани.

Ederlezi е ромската балканска форма на името на пролетния празник, който в Турция се нарича Hıdırellez.
„Ederlezi“ — смисълът на текста
„Ederlezi, Ederlezi…“
→ „Хъдърлез, Хъдърлез…“ — името на празника на 6 май, пролетния празник на ромите и балканските народи.
„Sa o Roma, daje, sa o Roma babo…“
→ „Всички роми, майко, всички роми, татко…“
Смисълът е, че всички роми празнуват заедно.
„Aven, aven, sa o Roma…“
→ „Идват/събират се всички роми…“
Представя общността, която се събира за празника.
Фразите за празнуването и жертвата
→ Описва се традицията хората да празнуват Хъдърлез, да се веселят и да принесат агне/жертва за празника.
Героят, който стои отделен от празнуващите
→ Тук идва тъжната част. Докато другите празнуват, той е сам и гледа отстрани.
Защо песента е толкова тъжна?

Това е най-интересното в „Ederlezi“. На пръв поглед текстът е за голям празник, но песента е пропита от тъга.

Идеята е приблизително:

„Всички празнуват, всички са заедно, но аз съм отделен от тях.“

Затова „Ederlezi“ често се възприема не просто като празнична песен, а като песен за самотата, бедността, изгнаничеството и невъзможността да бъдеш част от общата радост.

Има и още един много красив пласт: 6 май е едновременно ден на пролетта, живота и обновлението, но за самотния човек празникът може да подчертае още повече неговата тъга.

красота Heart

Фенче Kissing Heart , и ти си писала, благодаря за споделеното!
и аз не съм гледала 6 еп, който е и доста тежък....

Последна редакция: нд, 06 сеп 2026, 14:30 от Airra

# 617
Привет, момичета 🤗🤗🤗

На днешния ден, преди 15 години започва излъчването на Кузей Гюней.

Също и 19 години от началото на Менекше и Халил.

Времето минава, но качествените и красиви творби остават ❤️

Айре, благодаря за разяснението за Едерлези. Сега вече ми звучи логично използването на песента в тази сцена.😍
Бях убедена, че изображението на Фреди е от теб.

За снимката, която си качила.. ето оригиналната

Покрай моите търсения за ИГ на Къванч, за нея разбрах, че това е първата снимка качена от Къванч, заедно с Башак, в първия му ИГ профил през 2013 г. Медиите, тогава широко са отразили този факт.

И аз още не съм гледала епизода. Вчера цял ден си повтарях, че човек, каквото сам си направи, никой не може да му направи.🫣🫣🫣

Хубав ден, момичета 🤗 🤗 🤗

Р.С. Това от Айки и мен 🤭🤭🤭

# 618
Привет, дружки Hug
Благодаря за споделеното! Kissing Heart
Пепи, добре си отбелязала годишнините на КГ и МиХ, боже как лети времето само ...
Обещах и изгледах 6 серия, но докато напиша, пак стана снощи  Stuck Out Tongue Winking Eye
И така ...
Якамоз изплува, Арман, Феликс и Дефне веднага се втурват да търсят Джем. Викат го ... на какво се надяват ? Cry Първа го вижда Дефне, вика Арман, а той тича към нея и буквално се свлича на земята до Джем, обръща го и го настанява в прегръдките си.

Дефне намира наблизо снимката на тримата от завършването им. И двамата с Арман плачат за приятеля си.

Рана е потресена, Феликс също е много разстроен, мъката на всички е голяма ... Арман гали лицето на приятеля си, целува го по челото и безутешно плаче.Умут дава заповед на Хатидже да отиде на компютъра, а на войниците да се отдръпнат, само той и Йонджа остават, сцената на Арман с мъртвия Джем е сърцераздирателна ...

В компютърната зала Хатидже намира къде е отишъл самолета, който видяха, казва, че  е в България. Умут чете, че е Стара Загора. Арман пък казва, че е до язовир. Дефне се надява, че може би там има убежище под водата.
Хатидже споделя, че в Инджирлик е дочула, че хората говорят за някаква Стара, но не е обърнала внимание. Йонджа  я пита какво значи това, а  Хатидже казва, че това е убежище на НАТО. В същото време се чува сигнал в слушалките и някакви говорят, че могат да помогнет, предлагат спасение от слънцето и смъртта. Ще престанат да бягат, ще имат убежище, нов дом. Намирали се в мина, недалече от Хихон.
Хатидже казва, че това е запис от убежището, където призовават всички оцелели в мината Хихон в Испания. Арман и Дефне се споглеждат, тя го пита какво ще правят. Умут казва на строените войници на дока , че се сбогуват с Искендерун. Новото местоназначение е България. Дефне пита България или Испания? - Умут обяснява, че самолетът е обърнал на изток, това не може да бъде съвпадение, знаят със сигурност, че в България има убежище на НАТО, което би трябвало да е напълно оборудвано, особено що се касае до провизиите, а това е спасение за тях. Неговото решение е окончателно. Арман пита Дефне дали е добре, има ли нещо. Дефне отговаря, че е добре , той как е. Арман и отговаря, че е добре доколкото това е възможно.Йонджа казва на Дефне, че ако тя не беше заговорила за убежище, Умут не би приел такова решение. А Дефне и отвръща, че е анализирала ситуацията и направила преценка. Че проблемът им не е в България, а в Умут. Вижда, че войниците товарят оръжие на подводницата и пита Йонджа защо са им нужни толкова оръжия. Йонджа и отговаря, че е за да не се окажат в България без оръжие.
Дефне и отвръща, че това също е заповед на Умут, както и всичко останало, защото той командва всички. Всички живеят под неговата диктатура, ако това може да се нарече живот.

В кухнята Феникс коментира, че за обяд имат отново картофи, както и вчера. Рана му отговаря, че е чула моряците да говорят, че след няколко дни са в България. Феликс се надява, че ще стане. Йонджа ги прекъсва, казвайки им, че излизат след 10 минути, да побързат.
Йонджа докладва на Умут, че няма нищо ново на кораба, всичко е наред. Казва му, че колкото до Дефне е събрала информация за нея и не е намерила нищо, свързано с НАТО или с баща и. Пита се с кого тогава е поддържал връзка капитан Еренай. Умут мисли, че може би и той се е опитвал да намери убежището в България. Йонджа се съмнява, че Хатидже може да ги лъже. Но Умут не е съгласен с нея, смята, че тя само им помага от както е на борда, няма смисъл да ги лъже. Пита я дали има още нещо, и Йонджа му казва, че Дефне поставя под съмнение техните правила. Не е доволна от структурата на командване. Умут смята, че Дефне и е разказала нещо, щом и се доверява. Йонджа го моли да не се съмнява в нейната вярност. Дефне влиза  и Умут прекъсва разговора с Йонджа. Дефне  отминава и Умут казва на Йонджа, че не могат да спасят тези, които не искат да се спасят, че смутителите не са добре дошли никъде. Нарежда и да поеме командването и се отправя към каютата на капитана. Взима дневника на капитан Еренай  и намира в подвързията му малко листче с код - H2ZFK3NT. Отива при радиста и го отпраща, а той сяда на пулта. Въвежда кода, но му искат да въведе личен код. Достъпът е отказан. пробва няколко пъти, но достъпът е отказан. Тогава дочува радио съобщение. Слага слушалките " - Ние се отправяме ... в Норвегия."
Дефне отново се опитва да влезе във връзка, някой чука, тя си мисли, че е Рана и и казва да дойде по-късно. Но отвън е Арман. Тя скрива лаптопа. Отваря вратата и вижда Арман с едно кръгче от руло и в средата запалена свещ. Арман и честити рождения ден. Дефне не може да повярва, че той знае кога е той, за толкова години откакто се познават и са били двойка никога не се е сещал за него, той отрича, но тя настоява да и каже кой му е казал и той си признава, че Джем му е казал. Казва и да си пожелае нещо и да духне свещта. Дефне си пожелава Джем да е последния, който са загубили. Много сладка сцена, смесена с хумора на Арман и тъгата им по приятеля им ...

В машинното Умут нарежда на Алтан да не разтоварват подводницата, но никой не трябва да знае. Интересувала го само подводницата, а не някакви хора на другия край на света.
Алтан му е паднало да командва и навиква екипажа да почистят до блясък торпедното отделение, да смажат добре релсовите водачи, било заповед на капитана. Един от моряците залита, Алтан го пита какво става. Морякът обяснява, че не се хранят както трябва, това е причината. Алтан обаче не признава такова клинчене, всички са при равни условия. Затова да продължават с работата, торпедното отделение трябва да бъде идеално чисто.
Арман и Дефне си говорят за миналото, Дефне му казва, че някога са имали шанс, тя била много упорита, но той е избягал, а Арман и казва, че са били още деца, светът лети към неизбежния край, променили са се. Дефне му казва, че отново се е заинатил, не е искал да участва в експедицията, но така оцеля, лошо ли е станало. А Арман и отговори, че може би само отлагат неизбежното.

Това им беше най-хубавата сцена.
Ще продължа в друг пост, че отново стана чаршаф.
Хубава вечер, дружки! Hug

Последна редакция: пн, 07 сеп 2026, 20:40 от queen_fenka

# 619
Фени, благодаря 😍

Слагам тези любими снимки и ако ти се пише, можеш да продължиш. Ако не, и утре е ден 😀

# 620
Пепи, благодаря ти! Kissing Heart
Много хубава сцена между Арман и Дефне Heart , на Къванч за втори път му се налага да се целува с жена на близък приятел Stuck Out Tongue Winking Eye, но пък им се получава винаги съвсем реалистично. И сцената е много нежна и чувствена.
По едно време се усеща сякаш някакъв удар и започва да свири алармата. Дефне и Арман бързо се обличат и влитат в командната зала "- Какво става? "
Умут - " Всичко е нормално. Всичко е нормално. "
Йонджа - " Тогава защо е тревогата ?"
Умут "- Успокойте се! Успокойте се, никой няма да умре. Дори може да се каже, че сме на една крачка по-близо до спасението.
Арман " - Какво се случи? Защо се включи алармата? "
Умут " - Това беше малка тренировка. Исках да добавя малко екшън. Втори командир, изключете алармата!

Всички са около командната маса. Пристига и Рана.
Умут " - Насочваме се към Шпицберген, Норвегия. Задайте курса и ми докладвайте! "
Арман " - Норвегия ли? Но ние отивахме към България. Защо сменихте курса?" Дефне " - Зададохме ви въпрос! Защо сменихте курса? Ние се отправяхме в убежището на НАТО. Нали беше окончателно решение?"
Умут " - Дефне! Аз съм командир на Якамоз С 245. Няма да се отчитам пред никого. "
Арман " - Командире, взимате решения, свързани с живота на всеки от нас. Затова ще ни кажете."
Умут "- Чух нещо по радиото. Запасите с храна в убежището в България са опустошени. "
Арман "- Как така са опустошени?
Умут "- Свършиха. Финиш. Финито! "
Дефне " - Как разбрахте това? В смисъл защо трябва да ви вярваме? "
Рана "- Професор Дефне е права. А, ако сте разбрали погрешно?" -
Алтан лъже " - Приятели, аз бях в този момент до командира. Сам го чух. Хората там се нахвърлят един на друг от глад."
Рана обаче настоява " - Това какво значи? Няма ли да ни пуснат? "
Йонджа "- Не, това означава, че не можем да отидем до там."
 Всички останали " - Но какво ще правим тогава? Имаме само едно хранене на ден."
Умут "- Успокойте се, екипаж! Успокойте се! Никой няма да умре. Всички ще оцелеем. Имаме още един вариант. Световната житница на света в Шпицберген. Зърно хранилището, подготвено за края на света. Феликс пита на немски.
Умут "- Точно така, приятелю. Ще бъда кратък. Там се съхраняват семена от всички растения на планетата, за да може в случай на глобална катастрофа отново да се засяват. Ще се доберем до там, ще вземем от семената, ще ги засадим и отгледаме сами. Безпочвено земеделие. Доктор Феликс, ще се справите ли?"
Феликс " - Може би ... "
Дефне " - Почакайте, почакайте! Вие шегувате ли се?"
Арман "- Почакай, Дефне."
Дефне " - Какво да чакам? "
Арман "- Една секунда.  Трудно е, но отчитайки какво преживяхме до сега, не е невъзможно. Ще построим система за хидропонно земеделие. Трябва да имаме всички необходими материали на подводницата, нали?"

Тогава Дефне пита за Испания. Получили са съобщение от мината там, в което се казва, че там има убежище и храна. Умут я пита защо иска да рискува живота на хората, заради съмнително съобщение. Хатидже проверява. Дефне казва, че са излъчили това съобщение пет дни след катастрофата, значи има хора, които са оцелели под земята в мината. Пита ги дали разбират колко време ще трябва, за да се доберат до Норвегия, да вземат тези семена, да ги отгледат. Какво ще правят до тогава, какво ще ядат. Умут бесен и отговаря, че ще правят това, което трябва, с един прием храна за ден. Може и това да няма. Готвили са ги за война, глад, апокалипсис и ще издържат. Дефне му казва, че не се съмнява, че те ще издържат, но дали е нужно това и за останалите. До Испания ще стигнат за два дни, а до Норвегия за седмица или десет дни. Но, решението е тяхно, по -точно на Умут.
Тогава и Арман се намесва, казва им, че Испания е по пътя за Норвегия, могат да спрат там. Ако е безполезно, ще продължат. Могат да използват времето, за да намерят начин за засаждане на семената на борда.
Дефне " - Не бива да командвате, без да слушате останалите. Капитан Еренай така ли постъпваше?"
Умут " - Лейтенант, къде се намира мината?  
Хатидже " - Мина Хихон.  Ето координатите. "
Умут " - Всички на поставете си. Бегом! Пресметни курса, Йонджа!
Ако нещо се обърка, ти ще носиш отговорността! - бесен се обръща към Дефне.  
Йонджа командва "- Ляво на борд, 258 градуса, стабилен курс."

Дефне се е затворила в тоалетната и пише на лаптопа. Хатидже минава оттам и чува сигнала от лаптопа на Дефне. Дефне прибира всичко в раницата и излиза, и вижда насреща си Хатидже. Разминават се и Дефне си влиза в каютата. А Хатидже продължава напред и чува разговорът на Умут с Алтан.
Умут "- Никой не трябва да разбере за това. Това е между теб и мен. Стегни се! Нашата тайна е нашата чест. Разбра ли ме? "
Алтан - Разбрах, командир! "
Умут " -  Разбра ли ме, войнико? " / много обича да повтаря по няколко пъти Stuck Out Tongue Winking Eye/
Алтан " - Тъй вярно, командир! "
В коридора Алтан се сблъсква с Хатидже.
" - Какво има? Какво гледаш?"
Чува се гласът на Йонджа, която съобщава, че изплуват. Да подготвят лодките.
Войниците получават оръжие. Йонджа очертава на картата - Хихон. Дава нареждане след като изплуват, всички бързо да заемат местата си по лодките.

Всички от лодките слизат на кея. От високоговорителите се чува същото съобщение, което чуха по радиото.
Умут " - Доган, вземи със себе си пет-шест момчета и проверете кои коли работят. Отиваме към мината. Вие оставате тук. "
Феликс казва да проверят колите, Рана тръгва след него. Вижда се голям надпис - УБЕЖИЩЕ и стрелка, указваща посоката. Феликс се изненадва, че ключовете на колата са на таблото. Качват се, взимат и Йонджа. Другите се качват по другите коли.

Арман и Дефне търсят кола заедно.
Дене " - Като се върнем на Якамоз, трябва да ти разкажа нещо."
Арман " - Сега ми кажи. "
Дефне " - Знаеш, че за всяко нещо си има време и място. "
Арман " - Пак започна със своето. "
Докато търсят кола, пристига Умут и им предлага да се качат при него, да си припомнят Кос. Потеглят.
На дока е останала Хатидже. Колите пътуват към мината. В района на мината надпис - Добре дошли. Слизат пред входа. Арман вижда някакви следи. Дефне го пита какво има, той и казва, че не знае.  Умут казва да влязат.Отваря решетката на асансьора, който е за 5 човека. Умут казва на Феликс да остане, Йонджа и Рана също. Умут, двама войника с автомати, Арман и Дефне слизат в мината.

Хатидже през това време се е върнала на подводницата. Претърсва каютата на Дефне. Алтан я залавя и я пита какво търси, защо не е отишла да търси убежището. Държи се нахално с нея, а тя му напомня, че е офицер, но той настоява да разбере какво търси.
Всички са странно напрегнати в асансьора на шахтата, сякаш предчувстват, че нещо не е наред. В това време на екрана за секунда се вижда, че някой командва асансьора  от фургона. Стигат долу, излизат от асансьора и пускат фенерите да им светят. Пръв е Арман, после Дефне, Умут и накрая въоръжените войници. Горе Рана натиска копчето да извика асансьора, но той не се движи. Йонджа и Феликс, също опитват, но безуспешно. Йонджа нарежда на момчетата с автоматите да се разпръснат и да намерят друг начин да слязат долу.
Долу в тунелите на мината групата търси оцелелите. Умут се обръща към един от войниците с оръжие да си държи очите отворени, защото това място е опасно.

Дефне разбира, че това не е убежище и казва, че трябва да се връщат, но в това време е нападнат единия от войниците. Арман се опитва да го успокои, да пусне войника, в това време се чуват много гласове и са сякаш навсякъде. В това време влизат миньорите.
На подводницата Хатидже слуша заплахите на Алтан, че и да се случи нещо с нея, никой няма да я чуе . И Хатидже му отговаря добре с физическата си подготовка, Алтан е със счупен нос и в несвяст. Хатидже му говори, нищо, че не чува, че светът ще свърши, но неговия вид все ще го има. Взима раницата на Дефне и намира лаптопа. Включва го. На него се вижда чата
5 октомври  - Знаеше ли, че това ще се случи?
8 октомври   - Знаеше ли, че това със слънцето ще се случи?
9 октомври - За това ли ми каза да не казвам на никого и да не се доверявам на никого?
12 октомври - Моля те, умолявам те, не издържам! Какво знаеш?
НЕ Е ДОСТАВЕНО !!!

Нашите хора са обкръжени от обезумелите миньори, въоръжени с лопати и кирки.

Разбират, че съобщението е фалшиво, защото само по такъв начин някой ще дойде. Арман ги уверява, че ще ги вземат с тях, почти е постигнал успех с преговорите, но Умут вади пистолета си и казва, че никой, освен него и хората му няма да напусне проклетата мина и да се качи на подводницата му. Стреля в този, който превеждаше на останалите. Настава хаос, Арман вика на Дефне да  внимава и да бяга. Започва голям бой, пръв загива войника с автомата.
Горе Рана, Феликс и Йонджа чуват изстрелите и са много разтревожени. Блъскат по решетката на асансьора и викат Арман. А в коридорите на шахтата Дефне бяга, гонят я, спъва се ... Боят продължава, трима срещу десетима ...
Феликс вика отгоре, че асансьорът не се качва, но никой не го чува и той намира резервен команден пулт за асансьора във фургона. Феликс обяснява на Рана и Йонджа, че някой умишлено го е отрязал. Пробва да го оправи. Рана на екрана вижда картина от мината. Йонджа намира радиостанции, дава едната на Феликс и им дава нареждане да останет тук и да работят по асансьора. Отваря решетката и се спуска по въжетата. Боя долу продължава. Зверски е убит и другия войник. Остават само Умут и Арман.
Горе Рана и Феликс виждат на екрана бягащата Дефне. Пред нея се открива ужасяваща гледка на оглозгани хора, но продължават да я преследват и тя се принуждава да се скрие зад телата им, като счупва лампата, за да не я видят преследвачите.
Боят продължава, повалят Арман, но от ужасяващата гледка на другия загинал войник той придобива някаква нечовешка сила, прави кълбо назад и скача на крака, и с всичка сила започва да се бие, Умут също като него се бие на живот и смърт.
Дефне чува, че един полужив човек и казва " -Той се храни с нас." и го повтаря. Тогава Дефне запушва устата му, молейки го да не говори, но слава богу, с фенерчето, което осветява тази ужасна картина се оказва Йонджа.
" - Дефне, трябва да тръгваме ".
Дефне " - Не, не, трябва да го спасим  ... Той е още жив. ... Добре, че в този момент Феликс вижда зад гърба на Йонджа нападател и я предупреждава по радиостанцията. Двете с Дефне се справят с него и бягат към асансьора.
Арман отново е повален на земята и го ритат навсякъде, Умут с последни сили успява да се докопа до пистолета си и стреля. Нападателите се разбягват. Умут вижда, че и Доган е убит. Вика Арман, той се надига и бягат към асансьора. Дефне и Йонджа вече са там. Но асансьора не работи. Феликс съобщава на Йонджа, че не може да го поправи от тук. ... В това време Арман и Умут се добират до асансьора. На Умут са му свършили патроните. Заключва  решетката пред асансьора, но разбира, че асансьора не работи. Арман казва, че ще измисли нещо. Онези отново идват и започват да удрят по решетката. Умут ги плаши с празния пистолет. Арман успява да намери командното на асансьора и той тръгва. Но за да не спира, трябва копчето да е непрекъснато натиснато. С дръжката на една кирка Арман намира начин копчето да е натиснато през цялото време. И в последния момент прави невероятен скок , за да се хване за отиващия нагоре асансьор, а онези разбиват решетката. Умут му помага да се прехвърли през преградата и  Арман се оказва в прегръдката на Дефне. Умут пита Йонджа дали е добре, тя само кима с глава. Обезумелите долу са решени на всичко.  Не се отказват да ги преследват.

Горе всички се насочват към колите, но в колата на Арман и Дефне ключът липсва. Другите вече са потеглили, трябва да бягат. Останалите пристигт на дока, и тогава Рана вижда, че Арман и Дефне ги няма. Феликс се усеща, че ключовете от колата са в джоба му и иска да тича натам, но го спират. Качват ги в лодките, а Умут, Йонджа и двама въоръжени войници остават да ги чакат. Йонджа казва, че имат много малко време. Арман и Дефне стигат до дока, тичат сред куршумите, някои от нападателите са мъртви, но в последния момент крака на Дефне влиза в едно дебело въже и тя пада. Водачът на ненормалниците я хваща и казва, че тя ще умре, ако не ги вземат със себе си. Арман се моли на Умут да ги вземат, но Умут казва, че Дефне е била много сигурна за Испания и стреля, като казва, че това е за Испания. Стреля и убива двама. Дефне се отскубва, но в последната секунда е намушкана с нож в гърба и пада. Арман се хвърля към нея, а Йонджа стреля и убива  нападателя. Арман я моли да не го оставя, но Дефне умира ... Боже, само каква сцена Cry Арман обезумява и не чува какво му говорят, че слънцето след малко ще изгрее, затова Йонджа се принуждава да го удари с пистолета по главата и го пренасят на лодката. А Дефне остава да лежи в локва кръв ...

Къванч е отново просто превъзходен и в тази роля Heart

Лека нощ, дружки! Hug
И понеже видях, че вече е станало утре, да ви поднеса първа кафето Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: вт, 08 сеп 2026, 02:03 от queen_fenka

Общи условия

Активация на акаунт