Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 52

• 16 843
  • 506
  •   1
Отговори
# 495
Сетих се за още едно странно име - ЕЛЕН - ако е жив сигурно е към 80-те.

# 496
Сетих се за лекар,когото познавах бегло- Вежен.Всъщност,името ми харесва.

# 497
  • Пловдив
Бащата на ММ е имал приятел Вежен, който беше починал вече.
Скрит текст:
Баща му разказваше за някаква история как седели на маса в кафене двамата с Вежен и трети, по-далечен познат. Покрай тях се завъртяло бездомно куче и познатият, класически див селяк явно, казал: "Вежене, ритни тамуй куче" (онова куче). Вежен не го ритнал, но лафът ни остана с ММ да си го повтаряме.

# 498
# 499
Знам един Вежен, може би между 50 и 60 годишен, фамилията му е Мераков. Интересен ми е произхода на фамилията, но не ми е близък, че да питам.
В списък с деца видях Тая. Поредното трибуквено безумие, ако не е имало печатна грешка.

# 500
Знам един Вежен, може би между 50 и 60 годишен, фамилията му е Мераков. Интересен ми е произхода на фамилията, но не ми е близък, че да питам.
В списък с деца видях Тая. Поредното трибуквено безумие, ако не е имало печатна грешка.
Тая звучи ужасно! Тая, оная...!
Как не са помислили и не са се сетили за това!?!
Дано детето не развие комплекси за вбъдеще!

Последна редакция: сб, 22 авг 2026, 22:54 от Borqna Sto 771419

# 501
Аз пък преди дни прочетох името Тайа - внучката на Мими Иванова и Развигор Попов: https://telegraph.bg/svetski/novini/mimi-i-razvigor-s-vnuchkata- … a-i-laleta-501338

Има християнска светица Таисия. В някои държави е Таис - харесва ми.

# 502
Има книга - "Атинянката Таис" , доколкото си спомням, имало е наложница на Александър Велика с това име, май и книгата е за нея. Беше ми любима, но сигурно повече от 40 г. не съм я препрочитала, май й е време, че може да забравя заглавието й. Simple Smile

Днес реших да потърся един стар приятел, живеещ в Поморие, поне последната ми информация беше такава. Така че ми попаднаха избирателните списъци на общината и превъртайки, попаднах на някои странни имена -

Домникия
Анхела /може би идва от Анхиало/
Цанислав
Щелиян/а
Горан/а
Велизар - срещала съм го и преди, но не много често.

По-интересно ми беше, че на моята не малка възраст, за пръв път видях град Каблешково, също към тази община. Ей-богу, до сега никога не го бях чувала и абсолютно нищо не знам за него, не че е проблем, де.

# 503
Анхела е испанска форма на Анжела, Ангелина. Сред испаноговорящите често се среща името Мигел Анхел - т. е. Ангел Михаил.

# 504
Щелиян съм срещала.
Имена завършващи на -слав и - мир като комбинация не ме учудват от момента, когато чух Монислава /сегашната Мона/, която носи имената на двете си баби Мария и Славянка.
Горан като фамилно име също съм срещала. Малко ме е яд, че не се сетих за това име, като вариант за име на сина ми.

П.С. Сигурна съм, че ММ не би го одобрил. Синът ми си харесва сегашното име пред другите варианти.

# 505
Цанислав е на педиатърката синът й, по презиме е Цанева, значи на дядо Цани/Цане е синът й.

Цониславова по презиме беше класна на детето ми, таткото Цонислав явно..

# 506
Цветлина , Есения

Общи условия

Активация на акаунт