Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 52

• 23 466
  • 759
  •   2
Отговори
# 540
То няма лошо, ама въпроса е как ще бъде прието, и най-вече как ще се чувства детето с името Станка за вбъдеще! Явно е кръстено дословно на някого, може би баба си.
Досега лично в моето обкръжение съм познавала една Станка и това беше пра баба ми.

# 541
  • Пловдив
Аз познавах една Станка, моя възраст (50). Всъщност май и още една жена в работата ми, наричана Танче, се казва Станка, на подобна възраст. И един Станчо, и той 40+. Има си тук-там. Плюс прабаба ми, която не съм я познавала поради незасичане във времето.
И Стана Катич (на "лаптоп" поправи телефонът презимето), американска актриса от хърватски произход.
Не е толкова ужасно, особено като Стана, макар че за дете и аз не очаквах.

# 542
Преди няколко години позната кръсти дъщеря си Донка. Да повтаряла дословно трите имена на баба си (свекървата).  От цялата работа само бабата беше най-щастлива.

# 543
  • Най-красивата страна
Виталия е латинско име и означава,,жизнена,,.На мен ми харесва.
Има си имен ден -св.Виталий

Върнаха се някои стари позабравени имена-Жара,Неда,Дивна,Севар,което е хубаво..в моята среда има Ирника,Блага и едно бебе Сия

Алия- с ударение на ,,А,,
Името е древно.
1.еврейско.От иврит-,,възход,,
2.славянско-сълратено от Александра,Алина-Али,Алия
3.арабско -с ударение на ,,и,,-,,възвишена,

Ребека Мария
Алида

Имам една приятелка ирландка Мара,която казва,че името е аристократично и много си го харесва.
Като се замисля наистина е хубаво. Обаче в България се счита за селско.
Иначе ми прилича на Зара,Лара,Сара,Тара...

# 544
Жени с името Станка познавам много. Най- младата е 60 годишна и се обръщат към нея с Таня.  Повечето от тях са с внучки Светла или Стелияна.
По мое наблюдение в ромския етнос дословно запазват името Станка при новородените. Има наблизо села с този етнос и там името е често срещано при малки момичета.
От мен една Надиа.

# 545
Аз имам една наборка на име Станка, доста време дори не знаех, че всъщност се казва така. Представя се само като Таня, изобщо не си харесва името.

# 546
Много често Станка/Стоянка се представат като Таня. Ако не сте много близки, даже може и да не разбереш, че не се казват така.
Едната ми баба се казваше Танка.

Брат ми - '81 - имаше съученичка, която не си харесваше името Недка и го смени официално.

А сега Неда, Рада и др. се завръщат.
Сходни са Леда (майката на Хубавата Елена) и Лада.
Скрит текст:

Мъжко име от по-странните - Зефир.

Последна редакция: нд, 30 авг 2026, 18:43 от SamoDiva

# 547
  • Някъде там
Българи са семейството на Станка. Първо я видях в списък на дг, после и семейството видях.
Стаси, казвали на момиченцето.
Явно има държащи на дословното в семейството.
Иначе днес чух Амелиана.
Много сложно ми се стори за произнасяне. Но явно краткото Амели вече не е достатачно.
И една Делина.

# 548
Миа Белла - от фейсбук.

# 549
Това завръщане на стари имена ми харесва, но без “Ка”-то.
Дона е разкошно, Дана, Гина и пр. Може да е странно, но много ми харесват. Не разбирам новите безумия или втръсналите до край Виктории, Софии и пр. (Хубави имена, женствени, но вече са постоянно и навсякъде)..

# 550
Константинели-от Игри на волята,ако не греша.

# 551
И пак от там-СтивАн ( на дядо Иван и дядо Стойчо)

# 552
Е стига де, що за безумие

# 553
Живее в Чикаго, предполагам че това е по "американски", нещо подобно обясняваше за това как са бъркали изписването на името му.

# 554
  • София
Одисей
Звезда
Асения

Общи условия

Активация на акаунт