Най от РАБОТА обичам в бебе-скайпа да надничам

• 15 950
  • 299
  •   1
Отговори
# 240
Привет и от мен,

надявам се да сте си изкарали хубаво почивните дни. Аз се записвам за малко - вече сме в новата къща, още цари хаос ама има надежда да се оправят скоро нещата. Добре, че при нас вчера беше почивен, че успяхме и стария ап да изчистим.
Плочкаджията ми върза танекия и ще е готов чак в петък и заради него сега стоим без кухня Sad

Нямам нет вкъщи затова ви драсвам набързо от работа - ще чета подробно като имам повечко време.

Hug

# 241
гер4о, не знам дали си 4ела тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=155081.0;topicseen .Има доста информация PeaceАз няма да пиша сега 4е с 300 зова приспах Дария и сега само ще 4ета, 4е да й пазя тишина Crazy

# 242
велмар, цялата тема съм я чела, ама и затова се учудвам, че МАЙКИ препоръчват някакви идиотсти варианти. доверие е едната препоръчана дето вадят децата в парка  #Crazy #Crazy #Crazy, вила вилекула също е от там - там дето ритат децата и им дърпат ушите да видят хубаво ли било. А и всеки 5-ти пост е за Ново пколение. Определям себе си като християнка, ама от тея дето ядат постно само вечерта на бъдни вечер, ходят на църква 2-3 пъти в годината и боядисват яйца на великден, ама множко ми идва да им четат детски библии ще ти призная, ама толкова множко, че да вземе някоя институция да се заинтересова и да я спре тая секта, че положението е страшно. Не им давали на децата мартеници и некви чудеса - малееее. Иначе за Лапину има добри отзиви, ама днес нямах време да се разхождам. Иначе интересното е, че на единия ми шеф детето което е на 4-5 ходи в чуден свят, която е 700 лева месечно, а малката на 2 ходи в държавна. дават пари на учителките и ги гледат отлично. Много ми препоръчваха някаква държавна на румънското посолство ама знам ли. Ако трябва да давам на 2 учителки по 100 лв да ми гледат детето специално, по добре да го дам в частна дето поне на език да му говорят - белкем научи 100 израза  newsm78 newsm78 newsm78. В интерес на истината гледах предишното си куче, което знаеше повече от 100 думи на немски, още толкова на бг и поне на половина команди с пръсти - тоест тихи. Е, щом едно куче може да научи толкова много за 1-2 години би трябвало децата ни да научат много повече ако им се отделя нужното време  newsm78 newsm78 newsm78 и им се повтарят някакви неща достатъчно често. намам амбицията на 6 да говори 3 езика, ама няма да съм нещастна ако се оправя добре поне със 50-100 думи в елементарен разговор. На мен езиците са ми болната тема, че не знам нито езин като хората и ходя с преводачи като първия човек, та на малкия дупе да му е яко. А и ми се струва по-леко ако учи някакви нови неща докато играе, отколкото на 5 да го запиша на курсове и да стои 2 часа през вечер залепено за стола, както прави моята приятелка от 3 години със щерка си. На финала малката знае 5 стихотворения, 5 песни и 20 думи, щото цялото обучение е съсредоточено в изнасяне на концерт в зала 3 на НДК на края на учебната година дето всеки си казва научените стихчета и родителите са безкрайно щастливи колко гениални деца имат, та си водят целата рода да види колко е умно детето!!!  Като го питаш обаче как е мама на англ те гледа като марсианче щото това не учат! Луда работаааа. Всичко е тотално сбъркано Ето училището до блока - елитно го водят, ама ни е кретенска държавата. За да идат децата в двора излизат  на улицата, ходят 30м пеша и тогава, защото прекия вътрешен вход го оградиха с ламарина, щото бил пълен с боклук и се мърляли децата. А е пълен с боклук щото от 35 години строят басейн и там е станало сметище. та на никой от кретените ни общинари не му хрумна гениалната идея да изринат сметището и децата да си се разхождат свободно, а просто го оградиха и чакат да се смени кмета  #Crazy. детската градина дето е на 20 м имат външен басейн, което е една дупка половин метър, без пречистване, нагряване и т.н. Е, не им хрумва да докарат 3 кубика пясък и да направят разкошен пясъчник, а чакат някое дете да се удави щото там вечно е пълно с тиня и дъждовна вода. Е, как да си дам детето на такова място! На улицата да го бях намерила малкия пък щях да имам по-голяма отговорност към него, а като знам от ква мръвка съм го отгледала, направо коментар не може да става. И тоя Нихлюз кмета, дето се снима през всяко парче асвалт в тая софия и всеки ден го гледаме по новините, вместо да се перчи като петел в кокошарник да вземе и ей такива елементарни неща да направи. 3 кубика пясък струват 100 лева и е направил една ДГ безопасна! Цената на ламаринената ограда е в пъти по-скъпа, отколкото да извика 5 камьона и един багер и да изгребат тоновете боклук в най-елитния столичен квартал. малееееееееееее, с часове мога да пиша, ама нямате толкова време да ме четете!!!! дошли кретените от общината предизборно да боядисат пейките, че да трупаме точки кво прави кмета за нас. Ама не видели, че парзалката е счупена та едно дете щеше да умре пред съседния блок. Ама бащата на детето ги спече яко та я смениха за секунди просто... Ама ако се беше излюскало някое бедно детенце щяхме да чакаме до некролог преди да вземе мерки. Искаме да си направим пясъчник - ние да си го платим, ама трябвало 16 разрешителни и не можело в тревата... Ама ние искаме там дето е било асвалт, ама вече тревата е избояла между него - не моело - вече били зелени площи  hahaha hahaha hahaha. Ама срещу мене в парка квартал направиха, американско посолство построиха, ама пясъчник в градинката - неееееееее, пречим на фотосинтезата  Joy. Малеееееееее, незнам дали като нямах дете не ги виждах просто тея глупости или сега станаха ама нямам дум просто.

# 243
Аз да се изкажа за градините - в нашата фирма скоро броихме 12-15 лапета на възраст м/у 2 месеца и две годинки - всички са на бабин дом ама всички разпитват за ясли и градини - и новината е че шефа казал че смята догодина да прави ясла само за наште лапета  smile3508- ми то ще му излезе по-ефитнджос на човека отколкото да ни вдигне заплатата с по 200 кинта на човек и да ги даваме на частна ясла че се чака много и само в частните има места.
тааааааааааааа подаваме си ние на държавните и чакаме ред ама и чакаме шефа да видим ко ше стане
а бай дъ вей и той има лапе на 8 месеца та може и наистина да ни огрее
освен това има перманентно по 2 бременни а някои ще се повтарят та е добра инвестиция Peace
ми ко му е на човека - направил си фитнес щото да има къде да тренира - затва ся всички служители сме с ВИП карти
направил си танцова школа детска щото има щерка на 5-6 годинки
ко му е и една ясла да спретне
после може и частно училище
при такова положение считайте че съм му роб до гроб дет са вика
освен това щял да строи кооперация и в Бургас та нали се сещате че освен колеги всички ще сме и съседи
и изобщо мноо семейна фирма сме.... bowuu smile3521 smile3532 newsm47

# 244
C-3PO , то толкова семейно не е на добре. И ние сме като семейство, та си патя от тая работа. Всички рождени дни, именни, годишнини от сватбата се празнууват в офиса. Да не говорим, че на всички дето го почнахме преди години тоя бизнес вече жените и мъжете са ни колеги, неговата също... оплели сме се като свински черва. В момента във фирмата работят мъж ми, племенника ми и приятелката на племенника ми, и сигурно няма да повярвате, че нито един от тях не съм назначила аз! Аза като на всяко парти сме все заедно, то всеки познава всеки.  Иначе като кажа отивам за 4 дни с приятели някъде и става страшно. Звъни се по 100 пъти, нервничи и т.н. Ама като му кажа, че отивам на неговата вила с жена му или с него и колеги може и да не се връщам! на финала от 2 месеца му казвам че на 18-ти заминавам да водя детето на море и той се прави, че не ме чува. днес имахме оперативка до 8.30. намислил е 100 неща преди моята отпуска и знам кво ще стане - ще ми изнесе лекцията сега стартираме това новото, тука са ни парите, а ти искаш да водиш детето да диша йодни пари. Що не го заведе майка ти? и аз ще трябва пак да влизам в разговора, че поне 10 дни годишно трябва и аз да съм майка, че детето онзи ден го питам коя съм аз с надеждата да чуя "мама", а малкия ми каза "Не, не не" смятайте колко пъти съм го повторила това за тези 4 дни  hahaha hahaha hahaha. на една негова позната детето дълго си мислело, че името му е "Не, Дара!", защото не го било чувало често без не отпред  Joy Joy Joy.

# 245
Гер4о, може и да не повярваш, ама те из4етох ОТ- ДО Peace Нямма да коментирам написаното- съгласна съм с всяка думи4ка,но - това е положението- няма смисъл да  го коментираме.За мен 700 лв за ясла са много Naughty. А и да ги имах излишни, не съм сигурна 4е бих ги дала.Като се хвалят толкова тия 4астни градини и ясли, що не си подобрят реално условията. Ами  4е то си е като държавна таква, само дето си цакаш доста пове4е и евентуално детето ти комуникира с една идея по-малко на брой деца.Ей, ще вземеш да ме вдъхновиш и да дам идея за разработка по темата за 4астните заведения.Че сега нали е настанала отново една суматоха около прословутите списъци на приети деца за държавните такива ooooh!.Ох-много е сложно полоежението и не знам кога ще ни стане по-европейско CrazyЗълва ми е във франция. Е- верно 4е по4ти нямат май4инство( ако не броя 4 месеца). верно  ходи да си записва още нероденото дете в ясла, като се роди ходи да потвърди, ама държавата го е измислила и след въпросните 4 месеца, детето  има къде да го оставиш.Искам да кажа 4е в на4алото се втрещих като 4ух възрастта от която дават децата, но - сега като гледам порасналото дете( на  по4ти 4 г. е ), мога да от4ета безспорните плюсове. От много малък се нау4и да се храни сами4ко, води разговор по4ти като възрастен Shocked( когато е с непознати хора, разбира се), за хигиенни навици  - то е ясно.АБе- реално възпитание има.А тук- нищо!!! Хайде онус за майките- до 9 месец им даваме големи пари( ако евентуално са ги осигурявали в/у тях), и после-  като се върнеш на работа к'во праиш- водиш детето със себе си , щото няма на кого да го повериш.Ох- и мен ме е наболяло по тая тема, ама още някой месец- 4е засега още не е опрял ножа до кокъла Sick.Гер4о-  ти си една  идея пред мен, така 4е- се надявам да откриеш правилното място докато дойде нашия ред и после да записвам Дария при Иван Simple Smile
Цачи,евала на твоя шеф Peace Ако търсите нови кадри- свиркай.Смянм професионалното поприще на мига.ПИши ме и мен доброволка към доживотната служба при него Praynig.И БУргас ми е любим град, та  колко му е да се преселя Hug

# 246
Velmar, търсим адвокааааааааааааааааат
и в продажби търсиииииииииииииииим
и земи да купуваме в СБ и районаааааааааааа
и колко звънят за обяви не е истина
щото ни знаят името куцо кьораво и сакато
и кво натисскане пада лелееееееееееееееееееее
а тва куриерските фирми дупе дават да сме им клиенти
през 2 седмици идват да зарибяват всички
УЖАС

# 247
Ех,защо не станах един юрист Sad( Сестра ми и зет ми са такива). НО за продажбите може да се пробвам WinkХме съм комуникативна, хем  имам ве4е  и ли4ен опит в сферата CrazyА за наеми съм направо БОг!

# 248
  • нейде там, където ....
Ех,защо не станах един юрист Sad( Сестра ми и зет ми са такива). НО за продажбите може да се пробвам WinkХме съм комуникативна, хем  имам ве4е  и ли4ен опит в сферата CrazyА за наеми съм направо БОг!

Ако съм следила темата, трябва смяна не само на работата, а и на жилището . . .

# 249
имаме си вече писи Simple Smile нали ви казах: i ll be back!
ей ме на Simple Smile
онзи ден една позната ме агитираше как е крайно време да тръгва младежа на ясла. обеща да разпита за хубава държавна в района... тя е много доволна от една люлинска, но е далече и за мен, и за гер4о...

# 250
  • нейде там, където ....
От яслите - имам впечатления само от тези, в Студентски град, ама прием - най-рано септември. Всички, без тази, към ОДЗ 16. Където е Митко сега  Twisted Evil. Към другото ОДЗ се насочват родители с по-добро материално положение. Вечно намират за какво да искат пари от родителите, освен месечната такса. Това е така навсякъде, но там, според мен, прекаляват. Иначе, имат и закрит басейн, и една камара занимания допълнителни. Преди време ми отказаха да приемат баткото, когато имах нужда. Трябваше много да чакам. Другите са само ясли (предпочитан от мен вариант) 22 и 69. В 22 има една група деца, персонала е десетина човека, сравнително млади. Възпитателки, помощнички, готвачки, перачки . . . Само дворчето е много малко и циментово, вътрешно. Но пък няма начин нощем да влизат и цапат животни. Разрешават да влизат и родители в началото. В 69 децата са разделени по възраст, има голям и хубав двор. През прозорците се вижда какво става вътре. Преместихме се от нея, защото синът ми имаше пробелм с една лелка, дето е напуснала вече.
Едва ли ви е удобно, ама аз да си кажа. И в Дианабад има една много хвалена общинска ясла, с хубав двор.
А някой да е чувал за училище с преподаване на доста чужди езици - не езиково, а просто има голям избор на езици за учене Simple Smile - по Опълченска нейде? Дочух разговор на непознати, ама не съвсем.
начесах си езика, лягам си пак

# 251
Добро утро Hug

Изчетох ви и аз Crazy

Тук положението с яслите е трагично. Платеното майчинство беше 8 седмици след раждането. После имаш право до 3г да си гледаш детето. Ама ако другия родител взима прилична заплата, ти не получаваш нищо. А с една заплата не се живее. В моя град има поне 7-8 градини (от 3г) и нито една ясла. А в ясла в друг град нямаш право да си запишеш детето #2gunfire Фирмата има ясла уж за децата на служителите - е да ама са 2 или 3 групи по 15 деца...Това на 6000 служители смятайте колко е достатъчно. Аз съм подала документи там още преди да родя и няма да дочакам място #2gunfire

Цялата тая ситуация се оказа пагубна - раждат само слабообразованите жени и немците се светнаха, че нацията затъпявала така. Сега промениха и платеното майчинство стана 1г на 67% от заплатата. Е да ама пак после остава проблема 1-3г докато детето може да ходи на градина. Та уж сега са се захванали да строят ясли и след 2013г положението щяло да е добре.. Паживьом, увидем както се казва Simple Smile

Затова тук е много популярно "Дневна майка" - 1 жена (със специално обучение) може да гледа вкъщи около 4-5 деца. От 1 специална служба отиват у тях, виждат и условията и издават разрешително за съответния брой. След това парите дето плащаш на тая жена могат да се приспаднат от данъците. Моята има право да гледа 5 деца. Но няма повече от 4 на ден. Има голяма и слънчева стая за игра, в която слага и тия сгъваемите кошари за спане на обяд. Аз лично съм много доволна от моята Peace Ясмин беше на 6м като започна да ходи там и има невероятен напредък. А и жената се съобразява с нейния режим, а не е като в яслата да спят или ядат под час.

# 252
  • на правилното място, в точното време
Гери се изгуби нещо  newsm78 Аз влезнах само за малко, даже не съм успяла да ви изчета, но се сетих за нея,защото в началото на банерче на "Центрум" - минерали и витамини излиза една кака с нарисувано коремче като Гери.
 Хубав ден и ще ви чета довечера!  bouquet

# 253
Наистина не се е мяркала скоро newsm78Дано да са добре с мъжете Praynig
Аз съм на работа. Току що застъпих CrazyСутринта водих отново Дари на дерматолог, защоот снощи ми изкара акъла.Узведнъж запо4на да се 4еше по гърдите като  луда Shocked и стана на рани.Чудех се на какво може да се дължи вси4ко това.МИслих, мислих и  измислих 4 еможе да е от един препарат за лекета, който използвах преди няколко дни Embarassed.Верно 4е изплакнах и после пуснах в пералнята с нейния прах, но....За щастие не е това, а просто  реакция на нейната свръх-4увствителна кожа ooooh! към ......потта в слу4ая.Та- ще мяжа няколко дни и капки за облек4аване на сърбежа ще давам.Ох- 4удя се как да я обли4ам ве4е. Щом може да се претопли след като цял ден седи по боди без ръкав...не знам ве4е.... Sad
Хайде -спирам. Стига съм се оплаквала. Да оставя нещо и за утре, когато пак съм на работа Mr. Green

# 254
  • нейде там, където ....
Днес си побъбрих в Скайпа. Утре ще правим ваксината на дребчо. В събота сме на тържество "Мама, татко и аз!". Ще има много балони и подаръци, едва ли ще се наложи и аз да купувам нещо  Mr. Green

Написах Го!

Общи условия

Активация на акаунт