Най от РАБОТА обичам в бебе-скайпа да надничам

• 16 174
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
Готвя всеки ден за бебо отделно а понякога и за Пепи щото ако Илю /мъжа ми/ иска зеле Пети не го яде и така се уреждам с три манджи, но повечето случай са две.Да не говорим че тази седмица всяка вечер съм в офиса до 19.00  и като се прибра ставам луда.За жена, която да ми помага с чистенето вече не мисля а търся, щото вече много ми дойде.И да Ви се оплача снощи си задръстих миялната и така се претесних че мога да остана без нея докато я оправят, но се справих сама.
Гери и Ники как са?

# 91
Здравейте милички,
Много, много ви благодаря за съпричасността и поздравите за Гергъовден. Вие сте ми истински приятелки Hug, много сте ми ценни и затова много си ви обичам.
Малък Ники изтърпя геройски операцията. Излизането от упойката беше тежко преживяване и за него и за мене - много плачка, превива се, въртя се, абе страшничко си беше. Вечерта вдигна и малко Т, но овладяхме положението. На следващия ден беше забравил какво му се беше случило и го удари на беснеене. Сякаш някакъв товар му падна от ... пишлето Laughing и като пощръкля, сега нама спирачки. Вчера за първи път се изправи сам, а днес вече го правеше с лекота. Луда работа Laughing Heart Eyes Има още оток на слабините и пишоната (освен че му наместиха топките, му забелиха и пишето, така и така си беше под упойка), но лека полека спада и вече не му прави впечатление.
Детската урология в Пирогов е ужааас. Бяхме в един бокс с още 4 деца (без подбор за възраст и сложност на заболяването). Стаята с размери около 4 на 4м. За майките няма никакви легла. Която си носи походно легло е добре, останалите майки се натръшкват по земята на одеала или се сгушват на едни детски столчета, опирайки глава в металното легло на детето. Порка Мизерия ви казвам. Добре, че нашия доктор си ни пускаше да си ходим вечерта иначе  Tired ...
Докторите и сестите в отделението гледат гладно и не пропускат възможност нагло да ти напомнят, че бачкат за по 200 лв и трябва да ги "почерпиш", че са обърнали внимание на детето ти. При визитацията изгонват всички майки извън отделението (искаш не искаш) и дечицата ги преглеждаха самички. Мен много ме беше страх да го оставя самичък, защото още не може сам да се пази да не се удари, да не падне, но нямаше кой да ме чуе.... Абе всичко е добре, когато свърши добре.
Кали, много ти благодаря за предложението да помогнете на сестрата на Ники, но тя е много горда и смела жена и не би приела. Тя настоя сама да плати погребението и ... въобще е много силна. Двамата с племеника ми имат нужда от нашата физическа и морална подкрепа и ние ще бъдем до тях плътно. Милия ми племенник, той и преди си беше злояд, но сега пък въобще отказва да яде. Той знае вече какво се е случило с баща му; майка му му е казала и детенцето много страда Cry Още не сме говорили как ще я караме оттук нататък, но ще трябва много сериозно да помагаме.
Нацелувайте близките хора и по-честичко им казвайте, че ги обичате. Живота е кратък и не стига за да обичаме достатъчно, да обичаме до край.
Милички, не съм прочела още темата, но утре ще седна и това да направя и ще се включа по-адекватно.
Весел и спокоен уикенд! Heart Eyes

Последна редакция: сб, 12 май 2007, 00:10 от Kabiv

# 92
Много добре,че всичко вече е наред и Ники е забравил всичко.А и на теб да ти олекне малко,че много ти се струпа.Живота така или иначе си продължава и трябва да сме силни.Жалко е,че понякога се караме с най-близките за дреболии и не осъзнаваме на време,че всъщност това е абсолютно излишно.Ние тая сутрин се скарахме за глупости.Аз сменях чаршафите,а моя ми вика що тая зимната завивка слагам,а не лятната,а аз нали съм снощна изобщо не съм адекватна и се изнервих излишно.Той тръгна на работа обиден,без дори да каже ''чао''.Ей.такива глупости,ама до довечера ще ни е минало.

# 93
  • на правилното място, в точното време
Гери, Hug Hug Hug Hug
 Герчо, какво пак ти стана ,бе момиче! А на мъжа ти ще вземе да му харесва, като си болна  да готвиш и ще вземе тайничко да си пожелава по-често да си оставаш в къщи.
Ваня ме уби с количеството на манджите  #Crazy Това за седмица ли го готвиш или за ден? А Калина просто е рационална  smile3501
 Сега да изкажа и аз мнението за домашните помощнички. Не че си имам, но ако работя с вашата заетост като време, просто трябва да изпълзявам изпод дрехи и мръсотия. Като се върнах от София, след раждането на беба, просто не си познах къщата- майка ми беше пренаредила всичко и за да открия нещата,които са ми нужни, се наложи да подредя отново, а и да изчистя, което просто ме довърши. За тая оправна италианка,дето за 5 минути готвела и аз така готвя от магазина. Като няма работа що й е домашна помощница- тя цял ден се чуди как да си запълни времето. Има една всезнаеща майка тука, дето едвам я изтрайвам като я видя- всеки път ми обяснява как  готвела на детето си по хиляда хиляди вида пюрета.Един ден се засякохме и казвам, айде да седнем на това кафе, а тя: ааааа, аз не ходя по кафетата. И мен ми стана смешно, а и ме доедя,че все ми се фука как много готвела на нейния бебо и казвам:аз ще да поседна, толкова съм изкарала днес за едно кафе, ти тичай да сготвиш някое друго пюре, за другия път да си икономисаш поне за вода Mr. Green Mr. Green И тя се дуцна, ама не ми дреме
  Мен ме гонят от компа  Sad
Приятна почивка от мен!

# 94
RAVIA най-много на два дни повече от два пъти не ядят едно и също.А на бебо пюретата муги правя защото месото майка ми го сварявала и го изпраща на пакетчета за фризера, всички зелинчуци, които ползвам са домашно производство ими е жал да не ги ползвам, но вече запасите ни свършват.Въпреки това всяка събота ходя до Вис Виталис или Била и зареждам с пюрета и сокове, щото неможе хлапето да яде едно и също, пък и при маика ми още не са почнали да растат банани, ананас, пащарнак и др
Между другота нашата педиатърка ми обясняваше, че пюретата се приготвят по начин който запазвал полезните вещества вътре и да не се престаравам толкова с моите буламачи.
Абе мами какво давате за следобедна закуска, Здравчо е основно на каша, и свеки въпреки че два пъти вече я предупреждавам да не прави експерименти с кисело мляко тя тая седмица следобед му е давала с бисквитки  и той само като види че някой носи кофичка с млеко и пощурява.В токива моменти съжалявам, че не го гледа жената която гледаше Пети, щото ме слушаше малко повече.
Моите хлапета на първи юни заминават за два месеца на вилата и мъжо се бъзика че съм щяла да си отработя.Иначе идващата седмица ще е много тежка в служебно отношение.
Мами не искате ли да си направим някъде среща?Можем да си направим пикник.

# 95
Кабив, радвам се че всичко мина и малък Ники е добре. Ако има нещо за помагане за сестричка на голям Ники - свиркай...
Чат-пат правя нещо тестено в хлебопекарната и спагети около веднъж на 2 месеца. През останалото време ядем квото има в магазина или поръчваме китайско, КФС, от кръчми, пицарии и т.н. 

да да.. знаем за теб... всеки път, когато ти гипсират крака, започваш да готвиш Simple Smile

Ааа, Калина... Лошото е, че тогава сготвих 3-4-5 манджи та си е изял дажбата от домашно сготвено до Коледа Joy Joy Joy.

Ваня, нали се уговаряме за следващата седмица за среща без децата като дойде C-ЗРО...  За следобедна закуска има много хубави кисели млека на нестле алете и на обикновеното нестле, които са за след 6-ти месец. Давах плодови дуети на Хип - те също са със кисело мляко и са пак след 6ти, 7ми месец според зависи от плодовете. Давала съм също плодово пюре с безглутеновите бисквити на прах. Също грис, финни овесени ядки, кисели, нишестета... Като стана на 10м го записах на кухнята - Ози и съм много доволна. В момента Само сутрин яде каша, че е доста слаб, а за останалите яденета квото са му сготвили и всички са доволни. Иначе няма да забравя първия ден с детска кухня. Носят чашките - крем супа от броколи, пиле фрикасе. Дотогава моя само на пюрета и на няколко не особено сполучливи манджи, сготвени от мен... Давам малко супа - не мога да му смогна на лъжиците... Дадох 2/3 и пробвам пилето... Като почна това дете - няма удържане - изяде го цялото и се разрева, че не му давам още. 30мин сме се дондуркали, ама не посмях да му додам супата, че сигурно щеше да повърне... Беше му после страшно тежко, но беше като навиждал храна... Иначе хубавото е, че още яде пюрета, че сега като тръгна за морето да не мисля това поне, дано всъщност не му се променят вкусовите навици до сл.месец...

Сега пак да се оплача... Аз от 10 години нямам голямо обоняние заради една операция на ушите. И носът ми е един такъв леко запушен, но без секрет... Та сега от тази 15 дневна хрема и този безумен антибиотик вчера като се отпуши този нос - направо ужас - имах чувството, че ми става течени в главата.. И като ме удари едно главоболие, щяха да ми паднат очите. на всичкото отгоре миризмите ми се струваха супер зверски силни. Като запалиха 5 човека в кафето и щях да умра. Тази нощ се въртях като обезумяла - не мога да заспа и това си е. Рамо ме боли, крака ми още е подут, синусите- направо на 28 се разкапах... Правих си масажи с едно кремче със змийска отрова и май ми помогна. Сега преди малко се излюпих и пак си ми е леко запушен носа та съм седнала да си пия кафето и да пуша... Е, като не се усеща така остро дима си е друго  Wink. Хайде чао засега, после пак ще намина да видя дали сте се отчели...

Последна редакция: нд, 13 май 2007, 08:38 от Ger4o

# 96
Ger4o аз съм в Пловдив само си представи да потегля за София без деца на кафе и Илю ще се врещи.Ще следя кога Ви е срещата щото може служебно да съм в София, имах в предвит да направим среща на някое хубаво местенце всички през някоя събота или неделя с децата.

# 97
.... Рамо ме боли, крака ми още е подут, синусите- направо на 28 се разкапах...

хайде хайде сега... признай си, че просто ти се готви. няма нужда да хипохондрясваш по случая Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
гушки!

ваня, и аз готвя, понеже имам замразсени или стерилизирани домашни продукти. следобяд сме на пюре от сливи / праскови (домашни) с варианти на банан, смесени с малко каша (само каша не яде) бисквити закуска.
и кисело мляко му давам (това не само сега, а и на ваша въсраст).
за киселото мляко педито онзи ден ми каза, че над годинка по-добре да давам кисело мляко, отколкото АМ вечер, било много по-полезно. и с повече калций.
иначе от малък му даваше кисело. а щом го харесва човека, още по-добре.

# 98
Ох, Ваня! Нали съм една голяма бяла птица, ама не лебед - въобще не погледнах, че си от Пловдив  Joy Joy Joy. Ами измисли си една командировка, че наистина не звучи добре да му кажеш, че идваш в софия за кафе  Joy Joy Joy - кво -няма да дойде да те проверява, я  Joy?.
Калиноооооо, ако не са хипохондричките като мене болниците да са затворили и лекарите ватмани да са станали Joy Joy Joy. Ама въобще не е смешно - верно всичко ме боли Вредих се при моята масажистка за едно гръбче тези дни и тя като ме пипна за 21ви ми е записала 3 астрономически часа - незнам кво ще ме прави, ама отсега ме е страх, а при нея стана една такава тарапана, че часовете и са заети за 1 месец напред. Направо и се уплаши на нея окото, а тя е от тея, дето все ми повтаря колко съм добре, докло не ме боли нищо и т.н. Преди поне по-често ходех на масажи, а сега... Ама имаше един виц едно време - докторе и тука ме боли, и тука ме боли, и тука - Доктора: амииии, счупен ви е пръста. Та Ангел ме бъзика вече с тоя виц.

# 99
  • Русе
Ваня, мога да ти препоръчам закуската, която аз правя събота и неделя (през седмицата сме на кухня) - кисело мляко с безмлечна зърнена каша(понякога добавям и плод). На около 2/3 кис.мляко слагам 2 големи супени лъжици от кашата и готово - хем си яде любимото кисело мляко, хем с нещо по-полезно от обикновени бисквити  - така и двете с майка ти ще сте доволни  Grinning. Киселото мляко не е проблем преди годинката (макар че и аз дадох след 1г.), ако принципно си е на кърма/АМ, просто не е толкоз хранително... Peace

# 100
Добре, че е неделя, да се разпиша и аз  Embarassed Не, че няма работа, ама поне телефона не звъни. Аз вчера най-безотговорно го ударих на гледане на бебе - ходихме на детски рожден ден (за първи път), после (пак за първи път) се разхождахме в Южния парк. Имаше 2 много сладки момченца (на възраст около 7-8 години) на бънджито и нашия като зяпна какво правят батковците... Shocked Обясних му, че още е малък, но всъщност се позамислих дали да не се пуснем заедно. Вчера не ставаше, защото бях с пола  Rolling Eyes  и не си носех кенгуруто... обаче другия път ще питам дали няма опасност да се оплете във въжетата и до колко килограма пускат... Само не ме бийте!
По темата за домашните помощници - всеки сам си решава, но аз съм твърдо "за". Моят мъж си има жена за домакинството още от преди да ме познава и когато се нанесох при него ми обясни, че предпочита да му мириша на френски парфюм, а не на лучена запръжка. Heart Eyes Това не означава, че не готвя, но не ми се налага да го правя постоянно, затова ми е удоволствие. А и съвременните кухненски удобства (перални, миялни, микровълнови, миксери) много улесняват живота. Сега обаче имаме следния проблем: откакто се появи бебо, жената пое част от грижите за него - всеки делничен следобед. Това, от една страна е добре, защото ми реши дилемата къде да му търся гледачка и на кого мога да се доверя - стана си естествено и сега двамата са голяма любов. Сега обаче се получава така, че бебчо е разходен, нахранен и изкъпан, но прахът не е избърсан, банята не е измита, кухнята също е мръсна... Аз също не смогвам, защото работата ми е същото количество, но си гледам и детето 2/3 от денонощието в делничните дни и 100% в почивните. В резултат на това къщата ми е в пълен безпорядък и само чакам Иван да пропълзи, за да ми разтреби папките, документите и вестниците, с които съм затрупала навсякъде. След кратко семейно съвещание взехме следните решения:
1. Да купя шкаф с вратички, в който да прибера папирологията (дотук - лесно)
2. Да потърсим още една жена, за да минат двете на сменен режим. Мене малко ме с страх от това предложение, защото като разбуташ една работеща система, има риск да прецакаш всичко, но май трябва да рискувам. От една страна, със сигурност ще ни се увеличат разходите, има риск двете да не се сработят, пускам нов човек в къщата и при детето... Обаче, ако намерим подходяща жена, ще имам повече време (не само за работа), няма да съм толкова зависима... Стискайте палци! Мисля другата седмица да поставя този въпрос и даже да помоля жената да си потърси сама колежка.

Аз пак се олях с постинга. Само да се оплача, че Иван яде ранните моркови и морков с ябълка, но другите буламачи изобщо не ги харесва. Имам чувството, че е заради картофа, защото с голяма неохота преглъща картоф с морков, картоф с пащърнак и градински зеленчуци. Да го мъча ли изобщо или да му давам само това, което обича?

# 101
Мацки страхотни сте благодаря за идеите.
Ние ходихме до парка и се прибрахме на хлад, следобед може да ходим на един оглед на къща.Сега мисля да ги преспя и да поработя малко защото от сряда имаме одит и съм си взела малко работа в къщи.Обещах на мъжо картофена яхнийка с пиле та след малко и ще готвя.
Миньон важното е че има на кой да разчиташ за детето, за чистенето все нещо ще измислиш.
Ger4o той няма нищо против ама малко ще ме гризе съвеста.

# 102
Здравейте, момичета. Влизам само да ви се опла4а малко , 4е ще лудна Crazy Сега разбрах  какво ми се о4ертава другата седмица. Ще е , меко казано пълна лудница при мен  Crazy.В4ера си изядох една пломба  и във вторник ще ходя на зъболекар( с ДАри).Утре пък ще трябва да съм на работа за няколк о4аса сътринта и ..отново трябва да идвам с нея, тъй като този ангажимент изникна извънредно и в последния момент, а аз пуснах бава4ката"гарнизон" на вилата, а там няма обхват, та не мога да я мобилизирам.Ох- не ми се мисли как ще изкараме двете този работен ден.Стискайте палци  Praynig, защото съм на ефир през цялото време и не мога да мръдна. Заразди изборите се о4ертава и извънредна по4ти денонощна смяна през уикенда, та....с две думи- нямам думи .... Tired
Съжалявам 4е се вклю4вам само така, но нямам никакво настроение Rolling EyesМерси 4е ме из4етохте.  bouquet До писане Hug Желая ви лека и спокойна работна седмица

# 103
  • нейде там, където ....
И аз искам домашна помощничка, ама засега не ме огрява. Току-що се върнах на работа и не мога да си преценя разходите. А и тепърва се задвижи процедурата по смяната на работата ми. До 24.05. трябва да заверя семестъра - идея нямам как да стане. Баткото ми е с пневмония, а и бебо развива нещо пъклено. Два дни не можах да си подредя къщата. И мъжът ми не смее да мрънка открито. Само децата да са нахранени, чисто облечени и, най-вече, разходени. Другото - като остане време, докъдето стигне времето. Лошото е, че бях свикнала мъжът ми да ми помага много, а сега го няма. Доста време го отменяха баби, но едва втора седмица съм истински сама с децата. За готвенето - обичам да го правя, но съм хората, които за да опържат 2 яйца цапат 7 пприбора поне  Mr. Green и готвя в Студентски стол. От една седмица малкия е на мляко и плодове, отказва всичко друго. Сигурно и заради яслата. Хич не са им вкусни манджите.
Оплаках се, олекна ми, давам думата на друг вече  Grinning

# 104
да оздравяват !!! може неяденето да е от топлото. и кайо не яде (а това се е случвало само миналото лято заради жегите)

Общи условия

Активация на акаунт