Най от РАБОТА обичам в бебе-скайпа да надничам

• 15 954
  • 299
  •   1
Отговори
# 270
  • нейде там, където ....
Митко на 5 месеца беше 8 кила. Мериха го, но не при неговия личен лекар. Едва ли някога ще забравя думите му "Не знам с какво го храните, но го правите добре!". На 10 месеца беше 11.625. Сега, обаче падна под 11, като проходи. И всички манжи, дето ги яде, ги дадох доста рано. Гледах кое му харесва и на тази основа внасях разнообразие и поле-е-е-е-е-ечка  приспособявах неговите и нашите манджи едни към други. Само месо не го научих да яде. Не че не съм искала, той го отхвърля. Моето ли е най-голямото будале? А е един оперен бузан, набит и поспаланко.

# 271
умирам за сън... само да си кажа за готвенето...
готвя големи количества и заготовки, когато имам време (супи: пиле, зелена, домати...) после само размразявам, ако трябва добавям картофи, моркови (също нарязани и замразени) , ориз, готова супа към пилешкия бульон... кало яде вече от нашето ядене. купешки пюрета почти не е ял.  замразих на есен големи количества домашни зеленчуци и плодове, още има...
зелената супа е лесна, стига някой да ти измие спанака. правя я с ориз, малко червен пипер лук и домати. 
лук и чесън вече само пасирам с малко вода, не си играя да ги режа.
картофена крем супа с магданоз. обелени сварени пасирани картофи с малко магданоз, попарен на края. след пасирането сирене и прясно мляко. без мазнина. на почти всички манджи ползвам вегета вместо сол. придава специфичен вкус, който страшно ми харесва.
миналата седмица си измислих едно ядене, което стана незабавен хит и за венци, и за кало.
пушен бекон се запържва съвсем леко, добавям сварени макаронени панделки. докато са топли прибавям заквасена сметана на данон (в кофичка). голямо ядене пада (калорично, но адски вкусно и бързо).
щом Йо си пада по млякото,  опитай сметанени манджи... картофи със сметана е супер.
кисело мляко с бисквити закуска.
и най-важното, слагай я да яде с вас. в компания обикновено апетитът се събужда. можеш да пробваш да и сложиш храната във вашите чинии. Кало яде повече от човешки чинии, от колкото от бебешки.  но все пак лятото не очаквай да яде по много.

# 272
  • на правилното място, в точното време
 newsm59 nbirthday bdbaloni happy bd hbday baloni newsm67 Tada  bigdance2
 Честит Рожден ден на Цачи!Да си ни здрава, обичлива и работлива! Без теб форума ни нямаше да е същия! Не се преуморявай баш днес, а гледай да почерпиш!Хубав празник ти желая! newsm51  Gift   party041

Мили момичета, благодаря ви за страхотните съвети за манджене! Копнах си ги и от утре почвам да ги пробвам! Рецептите с киселото мляко ще оставя за накрая,може пък да го проядем,знам ли  newsm78, а това да слагам беба да яде с нас и сега го правя.Тя сама си извоюва това право, особено вечер,когато сме се събрали всички.Опитвахме се да я оставяме нахранена,разбира се да гледа Бейби Айнщайн, обаче  NaughtyНЕ! Иска с нас! Има предпочитания към ориз и всичко, що е с ориз, зеления също хапва и то много охотно.Картофите трябва да са настъргани,за да не ги усеща много.Месото се яде само под форма на филе-пекнато на скара. В яденето трябва да е много наситно, иначе си бърка в устата и си го вади. Shocked Аз също не съм фен много на месото, така че, не ме притеснява толкова. Достатъчни са ми месоядните мъже у нас. Герчо ме уби с гарнитурата от 4 кюфтета  Joy Joy
 А Кали с тая фантазия за нови вкусове да беше станала кулинарка, щеше да си богата и известна !  sun
 Дес,добре дошла отново! welcome Да уточня,че бебка не е злояда,тя е капризна. За килата й- аз за това съм със скапан кръст- тя тежи цял тон, а не ходи сама все още и се носим и от там проблема. Не знам колко тежи,понеже съм обявила бойкот на джипката - никаква консултация! Вчера даже като се разхождахме и тя ме агитираше пак, но аз   Naughty Предпоитам парка, като място, в което да събирам бебка с деца. В консултацията всички реват едно през друго и тя ,милата само се оглежда стреснато  Shocked Айде,нема да требва такъв род емоции. И то за какво- за да може доки да си попълни документацията за пред Каса.Казах й да си измисли някакви мерки и да пише.Ще отида на годинка и един месец - за ваксината! Peace

Честит ви първи юни! Много цунки и гушки на сладките бебоци и на попорасналите каки и батковци! Бъдете здрави и се радвайте на моментите,които имате с тях! Хубав и незабравим празник ви желая!   ura  Party Time  costumed034 Tada dancing

Последна редакция: пт, 01 юни 2007, 05:52 от RAVIA

# 273
заповядайте и благодаря за пожеланията
цунки и гушки и честит празник на всички съкровища малки сладки Tada

# 274
Честит Рожден Ден,Цачи!Бъди все така одухотворена, весела, забавна и човечна!Пожелавама ти да не се отървеш от здраве,любов и много истински приятели!
ЩАСТЛИВ И УСМИХНАТ ПРАЗНИК!

Честит празник на всички малки и порастнали сладури и сладурки!
Да са ни живи и здрави и много веселички!

РАВИАbouquet  bouquet  bouquet

# 275
Здравейте работещи мами!
Честит празник на всички дечица! Да са здрави и щастливи!!!

Честит рожден ден на Цачи!   bouquet

Аз от днес съм на работа, оставям 10-месечната си дъщеричка Гергана под грижите на майка ми. Ще ме включите ли във вашите редици? За протокола: казвам се Росица, от Смолян съм, на 30 г. Гергана се роди на 21.07.2006 г.

Гледам в редиците е и Майра, заедно сме в юлската тема. А също така и adyto, с която се познаваме.

Лек и весел ден!  Hug

# 276
Честит рожден ден ,Цачи  bouquet
Нмяма време да ви из4ета, смао се разписвам набързо, за да ви кажа, 4е дове4ера пътуваме за Плевен PartyУраааа! Там нямам нет, а до клуб едва ли ще стигна. Стискайте палци и времето да е на наша страна 4е да поостанем пове4ко. Поздрави на вси4ки. Ще ми липсвате Hug

# 277
Честит рожден ден, Цачи!!! От здраве, късмет и любов да не се отървеш... Hug  bouquet
Да ни е честит и хубавия празник 1 юни... за мен е двоен, щото днес правим 6 годинки заедно с тате Ники.
Мами, мен ме е подгонила яко работохолията. Нямам време да отдъхна въобще. И нали работата ми е на 5 мин. от вкъщи, нямам абсолютно никакво лично време. Обещавам, няма да го карам дълго така... ще намаля темпото през юни...

# 278
Гери, само така! Няма да излагаш темата!
Първо да честитя празниците - твоя, на Цачи и на всички дечица, които ни събраха тук!!!   bouquet

Равиа, тази тема никак не ми беше смешна! Мъчно ми е, защото все още много деца страдат от некомпетентността на родителите си. По същия начин тормозят 4-месечната дъщеричка на братовчед ми - от втория месец й дадоха кисело мляко и я тъпчат с какво ли не. А то, милото, се скъсва да реве. Питах майка й защо не й дават АМ, след като няма кърма (а кърмата й спря защото не я стимулираше) и отговорът беше "Ааааа, ама тя всичко си яде!" И това от момиче с уж медицинско образование (акушерка)!!! Просто нямам думи. А се оплакват, че детето било лошо, ревливо! #2gunfire #2gunfire #2gunfire Моето що не е ревливо? Може и да съм късметлийка, де, но все си мисля, че правилните грижи имат нещо общо...
За храненето - Иван тепърва се запознава с готовите пюрета на ХИП и Нестле и определено не се проявява като злояд... но май повече харесва ХИП - не мога да си го обясня. Миналата седмица се въоръжих с един пасатор (преди такъв уред не ползвах), но още не съм го пробвала. Като се престраша, сигурно ще сготвя картофената кремсупа с магданоз на Калина. Кали, само една забележка, ако позволиш, мила: Вегетата съдържа мононатриев глутамат, който е изключително вреден, особено за децата. По-добре пробвай с домашно сушени или замразени във фризера подправки - магданозът и целината стават добре на кубчета.
Аз се отплеснах... отивам да се обличам, че след малко трябва да посрещам чужденец на летището. Няма да е честно да го зарежа там посред нощ...  Laughing

# 279
Успях на косъм! Те, полетите, можели не само да закъсняват, но и да подраняват!!! Така или иначе - мисията е изпълнена - човекът вече си спи в хотела. Аз отметнах току-що спешните мейлове и сега ви казавам Лека нощ! smile3524

# 280
Можеш да проверяваш от сайта на аерогара Софиа движението на полетите в реално време. много е удобно. знаеш кога да тръгнеш, със сигурност ще стигнеш докато минат багаж / паспорти ако излезеш веднага щом кацнат и няма да се налага да чакаш.

# 281
цачииииииииииииии, честит празник на патерицииииииииии.Здраве, щастие и много да те слушат мъжете.

dew, добре дошла!

По повод бисквитката  Joy. малкия на 4 месеца и сме на Ам и попадам на гости при една приятелка, която имаше гости от село. Та пипат ме кво яде това дете и аз обяснявам, че е още само на АМ, а жената - малеееееееее, ще го повредите това дете, беее. на 4 месеца вече трябва да яде коричка хляб, че да си чеша венците. И разказа как нейната малка на 4 месеца била яла топеница с хляб на 4м и аз  #Crazy. после като разбрах кво е топеница и щях да умра - това е нещо като домашна лютеница - пържена с малко люта чушка  Joy. Смятайте с моя стомах как се яде това, а си представям със стомаха на 4 м бебе. И това млади хора, уж образовани - щерка им е на 2-3 г. Ама хора всякакви. Моята най-добра приятелка си отгладе детето с форума и пак го захрани на 2 месеца и сега на година и половина яде като невидяла всячко, включително  мед, фъстъци  #Crazy, ама хора разни... децата са си техни

# 282
топеница #Crazy Ми една в тая тема с бисквитката се беше изказала, що не му дават и пача с чесън  #Crazy Егати откачалките. Миньон, и аз мисля,че има значение как и с какво храниш детето и дали то е спокойно.Не че няма и ревливи кърмачета, но извинявай ,д аму даваш неща, които яде голям човек и да очакваш ,че ще спи спокойно и разни ала бала, емииии Избираш - или да го тъпеш с всичко и да казваш"Ами то яде всичко", но да е ревливо и неспокойно , или да се съобразяваш по-дълго време с кухнята му, но да имаш спокойствие.И аз имам една приятелка, която какво ли не гъчи в устата на Емо и после се  чуди,че бил неспокоен, много ревял, бил злояд."Ааа, той Фризолак не иска, не го харесва".Бяхме седнали на кафе,навън хранех беба с Фризолак 1, а в къщи с кърма, Емо като видя шишето на беба, щеше да полудее.Направих му60 гр, за толкова беше останало в кутията, изцока го на един дъх и тя го гледа учудена  newsm78 Така и не му купи, зада му дава после де. НО всеки си гледа и си отговаря за децата. Жал ми става и на мен за дечицата, особено тия пък, дето ги обгрижваме, там на какво ли не съм се натъквала, но там си го обяснявам,че жените са прости, необразовани, липсата на средства също си казва думата и така.
Да ви се оплача сега от  вчерашния ни празник. Лелката, дето ми се стори супер организаторка, се оказа тотален спеч! Тая женица нищо не отбира от организация! Нещата се случват въпреки нея! #Cussing out Обяснявам си как си провеждат мероприятията.Тъй като родителите на децата, с които работят, са твърде амбициозни децата да участват в разни балетни и певчески формации, те се натискат, юркат децата да ходят на репетиции и концерти и така има изяви колкото искаш.Но ако трябва да ги навива и да стикова нещата - просто забрави! Ще требе да си пее и танцува сама на площада. Провали сума неща, ядоса ме от сутринта и накрая я зарязах да се оправя сама.Аз отидах да си празнувам с децата от центъра и социално-слабите, които си ги обгрижвам. Май добре,че не отидох да давам подаръците на участничките в концерта,че каквито са фръцли  #2gunfire, сигурно щях да насмотам някоя лиготня. Тия имат самочувствие,че са превзели поне света, ако не и Вселената. И с една партиина лидерка си имахме главоболия. Тия хора печелят дивиденти и от ходенето до  WC, ша знайте. #Crazy Разбрала за празника,който организираме с Отдела закрила на детето, довлякла се с една купа с банани и 40 шоколада и му трътила една реч, едни поздравления, журналистите снимали, писали ,брисали и сега в медиите- ГЕРБ организирали празник за социално-слабите деца. #Crazy А тортите, сокове,кутиите с подаръци,балони и украси- абе , кво значение. Нали ГЕРБ са в светлината на прожекторите. Не ми се щеше изобщо да добива гласност това събитие, правя го за да може децата да усетят празника,а не някой да се кефи и да става известен на гърба на децата.Ама за др път ще знам, как да реагирам. Сега бях неподготвена.
 Уф, стана много дълго,ама ви се оплаках. Отивам да поработя малко .Хубав ден ви желая!  bouquet

# 283
http://vbox7.com/play:a6598d57   Sad Sad Sad

# 284
Боже, колко мъка има! Мислех да пиша... Не мога.... newsm45 newsm45 newsm45

Общи условия

Активация на акаунт