164 ГПИЕ "Мигел де сервантес" - тема 4

• 4 317
  • 55
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, родителската среща, обявена за утре 27.05.2026 . за родителите на всички ученици ли ще е?Каква ще е организацията-някой има ли представа?Как се провеждат подобни срещи?

# 46
Никой не знае. За пръв път е този начин на организация. Знаем само написаното в съобщението. Което е твърде лаконично. Предполагам е за цялото училище, и не знам как в краткото отделено време всички ще успеят да се видят с учителите, с които искат да говорят.

# 47
Искам да споделя нещо положително, което се надявам да се случи-най-накрая е обявена обществената поръчка за ремонт на новата сграда. Прогнозна стойност (без ДДС)
EUR 2 008 959,10
краен срок за оферти 22.6. Дано децата имат късмет и по-бързо да се задвижи процедурата, да няма обжалвания и т.н.

# 48
Ох, не искам да попарвам надеждите, но се съмнявм деца, които в момента учат в училището да видят промените...🫩 Ще се радвам да не съм права, разбира се.
Странно е решението за новия "модел" на РС- получих и аз съобщението, макар и вече да не ни вълнуват тези въпроси.

# 49
Този формат всъщност е много хубав. Аз имам опит с него. НО, тогава всички родители бяха разделени на отделни часови слотове в рамките на половин ден. Пак имаше чакане, но реално можеше да се видиш с абсолютно всички учители и да обсъждаш само твоето дете. А всичко, което касае организация или целия клас се доставяше по електронни канали.

# 50
И аз съм сигурна,че никой от вече приетите ученици няма да види новата сграда като ученик:), но важното е че се работи по въпроса и това е хубава новина,която трябва да се отбележи!Искаме и други добри новини от текущ учебно-битов характер.Не се получават добре консултации с учителите,ако няма предварително определен график по класове за конкретния  учител, но пък може да са направили и да бъде обявен на място, а ние да не знаем.

# 51
Вероятно сте прави..но поне е нещо. Все пак решението да отстъпят сградата е от декември 2022..надявам се да са намерили къде да преместят хората, които са в тази сграда в момента. Ако почне до края на годината-за две години може да стане.

# 52
Големи Скапаняци са изпълнителите:), а Йончева дори не е възложител,та да разчитаме да ги дисциплинира. И после има приемане, сигурно поръчка за обзавеждане...Дано се сбъдне прогнозата на добрия вестител felisa82!

# 53
Честно казано, на мен съобщението за родителска ми прозвуча като " „хич и не идвайте да ни губите времето", така че изобщо не се и опитах...
Чудесно е, че вече има обявена поръчка, но, разбира се, че ще има и обжалване и забавяне и всичко както си е обичайно, та надали скоро ще е готово. Но поне бъдещите ученици може да дочакат.

# 54
А има ли някой ,който все пак е отишъл, да сподели какво мисли за този формат и конкретната организация.

# 55
Аз ходих на родителската среща, нямаше много хора и за 30 мин се видях с учителите по испански и БЕЛ, за които отидох. Определено ми беше полезно - без общи приказки, целенасочен разговор за моето дете, отговориха ми на всички въпроси и дадоха насоки.

Общи условия

Активация на акаунт